Idei de pregatire a legumelor

Postat de Irina in Tehnici pe 18 Oct 2009, 14:04

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Cu siguranta, toti am auzit de cele cinci legume pe care trebuie sa le consumam zilnic, de vitaminele, mineralele si alte substante pe care le contin, cu rol in buna functionare a organismului.
Dar cum iti convingi copiii ca trebuie sa le consume? Iata, aici, cateva idei despre cum le putem introduce in alimentatia lor:

 

 

1. In stare cruda, sub forma de bastonase sau in salate. Pregatiti un platou cu rosii, castraveti, morcovi, ardei grasi si puneti alaturi un bol, doua cu sosurile preferate.

2. In stare cruda, sub forma de sucuri. Puteti face combinatii de fructe si legume pe care sa le stoarceti si sa le serviti copiilor.

3. Supe creme de legume sau piure de legume. Cartofii, morcovii, conopida, broccoli, dovlecel in orice combinatie se pot transforma intr-o supa crema delicioasa si frumos colorata. De asemenea piureurile de legume. 

4. Legume sote. Puneti putin ulei de masline intr-o tigaie incinsa, adaugati legumele, condimentati dupa preferinta si amestecati mereu.

5. Sosuri din legume. Pot fi facute cu rosii, ardei, ceapa,ciuperci si se pot servi impreuna cu paste, carne de pui, peste, etc.

6. Omleta cu legume sau chiar tortilla. Sunt cateva legume ce se preteaza la aceste combinatii mai ales daca adaugam si putina branza rasa- rosii, cartofi, ciuperci, ardei gras.

7. Legume fripte. Legumele capata un gust mai intens daca sunt fripte, devenind mai dulci si mai agreate de copii. Taiati bastonase din cartofi, morcovi, ardei gras rosu sau galben sau orice alta leguma va vine in minte, condimentati-le si ungeti-le cu ulei de masline sau unt si puneti-le la cuptor.

8. Sufleuri de legume. Puneti putin unt intr-o tigaie, adaugati leguma (morcovi, spanac, broccoli, dovlecei) pana se inmoaie. Apoi amestecati cu sos bechamel, oua si branza rasa si introduceti la cuptor.

9. Legume rase in carnea tocata. Chiftelutele, ruladele cu carne, lasagna sunt mult mai gustoase daca adaugam si cateva legume rase. Morcovii, ciupercile, dovleceii, ceapa se potrivesc foarte bine aici.

10. Tocanitele, ghiveciurile- ce ar fi ele fara legume, nu?

Comentarii (1)

11.09.2011, 06:34

Bun articol.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]