Cum sa faci un tort perfect

Postat de laylalala in Tipsuri pe 21 Ian 2011, 14:12

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza

Mici secrete pentru un tort perfect
Prepararea unui tort este simpla dar s-a intamplat sa nu iti iasa asa cum iti doreai? Iata niste secrete ce vor duce catre un tort cum iti doresti :

Coacerea

1.Daca nu esti sigura de temperatura corecta a cuptorului tau atunci foloseste un termometru de cuptoare. Asa vei sti sigur cand temperatura cuptorului va fi ideala pentru a pune blatul la copt.

2. Preincalzeste cuptorul la temperatura potrivita, iar daca folosesti tavi din sticla termorezistenta da caldura cuptorului cu 4˚C mai mica.

3. Tavile acoperite cu un strat stralucitor reflecta caldura asa ca acestea sunt cea mai buna alegere pentru coacerea blaturilor.Unge cu grasime apoi tapeteaza cu faina interiorul tavii iar la baza aseaza o foaie de copt unsa si ea cu grasime.

4.Tava trebuie sa fie pe cat posibil in centru cuptorului. Tavile nu trebuie  sa se atinga de marginile cuptorului sau de o alta tava.

5.Blatul este gata atunci cand marginile se desprind de marginile tavii iar la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

6. Lasa blatul sa se raceasca 10-15 minute in tava inainte de a-l scoate si a-l pune pe un grilaj de prajituri pentru a se raci complet.

 Amestecarea

1.Pregateste-ti toate ingredientele necesare.

2. Inainte de a amesteca compozitia de aluta, pregateste-ti tava, incinge cuptorul si fi sigura ca grilajul din cuptor este in central acestuia.

3.Pentru cele mai bune rezultate asigura-te ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei.

4.Bate untul cu zaharul pana cand devine cremos sau atata timp cat se zice in reteta.

5.Intotdeauna cerne faina impreuna cu condimentele,praful de copt si/sau bicarbonatul de sodiu pentru a evita formarea cocoloaselor. 6.       Pentru grabirea inmuieri untului rece, taie-l in cubulete si lasa-l la temperatura camerei  10-15 minute.

7.Adauga nucile, fructele uscate sau proapete abia la sfarsit.

8.Pentru un blat mai pufos, separa galbenusurile de albusuri. Adauga galbenusurile la inceput iar la sfarsit adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.

9.Cand prepari un blat de ciocolata inlocuieste faian cu cacaoa pudra la tapetarea tavii.

10.Daca folosesti un mixer fix, ia aluatul din cand in cand cu o spatula de pe marginile bolului.

11.Dupa ce ai pus compozitia de blat in tava, netezeste suprafata acestuia.

12.Daca folosesti ciocolata topita in aluat, tempereaza ciocolata cu putin aluat inainte de a-l pune in tot aluatul, pentru a evita formarea cocoloaselor.

Glazurarea

1.Raceste tortul complet inainte de a-l glazura, cu exceptia cazului in care reteta zice sa faci opusul.

2.Raceste tortul intre umplerea cu crema si glazurara. Va fi mult mai usor de lucrat cu el.

3. Pastreaza frisca tot timpul in frigider, doar cand ai nevoie de ea tine-o la temperatura camerei.

4. Daca folosesti un mixer fix cand bati frisca lichida nu pleca niciodata de langa ea deoarece te vei putea trezi cu unt in loc de frisca batuta.

Ingrediente

1.Foloseste intotdeauna oua proaspete.Ouale se separa cel mai bine cand sunt reci.

2. Calitatea fainii variaza de la firma la alta sau de la un anotimp la altul.In caz ca nu esti sigura ca ti-a iesit un aluat bun, pune o mica portie de aluat intr-o tava de briose, coace-l apoi gusta-l.

3.Untul da cel mai bun gust aluatului asa ca asigura-te ca folosesti unul de caliatate pentru cele mai bune rezultate.Dar se poate folosi si o margarina de calitate in locului untului.

Comentarii (7)

13.02.2011, 16:25

multe dintre ele nu le stiam, salvat

LUK

LUK
21.02.2011, 23:16

multumim

Lau

Lau
14.03.2011, 15:50

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)