Cum sa faci cartoful copt perfect

Postat de Lau in Tehnici pe 17 Iul 2011, 22:07

Se încălzeşte cuptorul la 220º C/gaz 7.

Se ung cartofii cu un strop de ulei, sare şi piper şi se dau la cuptor pe o tavă timp de 25 de minute. Se dă focul mai mic, la 190º C/gaz 5 şi se mai lasă 1 oră-1 oră şi 15 minute, sau chiar mai mult, până când miezul este moale, iar coaja este crocantă şi rumenită.

Pentru o variantă mai rapidă, se înţeapă cartoful cu o furculiţă. Se înfăşoară într-un prosop de bucătărie şi se lasă la microunde 8-10 minute pe treapta High, până când devine moale înăuntru. Pentru coajă crocantă, se unge cu puţin ulei, apoi se lasă puţin la cuptor (încins pe funcţia grill),
întorcându-se din când în când.

Înainte de servire, se taie o cruce în mijloc, se strânge un pic ca să se vadă interiorul galben şi se acoperă cu toppingul favorit.

Sursa: www.goodfood.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]