Cornulețe fragede cu untură – Rețetă clasică, ușor de făcut, recomandată de Kaufland

Postat de Bucataras in Kaufland pe 19 Dec 2025, 11:30

Articol pe placul a 2 bucatarasi
comenteaza

Cornulețe fragede cu untură – rețeta care ne amintește de copilărie.

Rețeta recomandată de Kaufland pune accent pe ingrediente accesibile și pași ușor de urmat, astfel încât rezultatul să fie mereu pe măsura așteptărilor. Fie că le umpli cu nucă, gem sau rahat, cornulețele sunt ideale pentru sărbători.

Pentru aceste cornulete fragede cu untura sunt necesare următoarele ingrediente: untură, smântână, făină, ouă, zahăr, nuca, magiun și rahat.    

Ingrediente:

  • 200 g smântână fermentată, grasă
  • 140 g untură
  • 2 gălbenușuri
  • 450 g făină de grâu
  • coajă de lămâie
  • un praf de sare
  • esență de vanilie
  • Pentru umplutură:
  • ~100 g rahat
  • 3 linguri magiun+2-3 linguri nuca măcinată
  • Pentru finisat:
  • 100 g zahăr pudră vanilat

Mod de preparare:

Într-un bol, pune untura și smântâna, amestecă puțin. Adaugă esența de vanilie, gălbenușurile, coaja de lămâie și amestecă bine. Adaugă făina, un praf de sare și amestecă cu ajutorul unei spatule, apoi scoate compoziția pe blatul de lucru și frământă până obții un aluat omogen. Nu frământa excesiv pentru ca aluatul să își păstreze frăgezimea. Acoperă aluatul cu o folie alimentară și pune-l la frigider pentru o jumătate de oră.

Între timp, amestecă magiunul cu nuca măcinată ca să obții o pastă. Taie rahatul în bucăți potrivite pentru a umple cornulețele.

Scoate aluatul de la frigider și pune-l pe blatul de lucru ușor înfăinat. Împarte-l în două jumătăți.

Întinde fiecare parte în formă de disc, în strat subțire și porționează-l în triunghiuri egale. Umple cu rahat sau cu magiun, apoi rulează-l sub formă de cornuleț.  Procedează la fel până termini tot aluatul. 

Pune cornulețele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, timp de 15-20 minute. Timpul poate varia în funcție de cât de groase sau de mari sunt. Sunt gata când devin ușor rumene. 

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă cornulețele puțin la răcit, apoi tăvălește-le prin zahăr pudră. Sunt delicioase și extrem de fragede. 

Din seria dulciurilor de casă, vă recomandăm să încercați și rețeta de Cornulețe cu rahat colorat, delicioase sau rețeta de Cornulețe cu nuca și untură, foarte fragede și ele.

Rețeta noastră preferată este cea de Cornulețe fragede cu osânză.

Deschide usa Craciunului cu varietate!

Nu stiu daca este loc mai potrivit pentru cumparaturile de sarbatori decat la Kaufland, unde gasesti tot ce ai nevoie, dar si o multime de lucruri la care nici nu te gandeai.

 Daca ai in minte intrebarea "oare gasesc la Kaufland?", te asiguram ca raspunsul este categoric da!

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii (2)

19.12.2025, 13:36

19.12.2025, 14:54

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]