Cat timp e recomandat sa pastram anumite alimente si bauturi in frigider

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 29 Mar 2016, 15:16

Articol pe placul a 15 bucatarasi
comenteaza

Este o dilema de care ne-am lovit de multe ori: cat este recomandat sa pastram anumite alimente in frigider? 

In general, ne luam dupa data de expirare, dupa miros, dupa aspect etc. 

De fapt, exista cateva recomandari in legatura cu perioada de timp pe care ar trebui s-o respectam cand depozitam alimentele in frigider.

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca frigiderul este setat la temperatura de 4,5 grade Celsius, temperatura recomandata de USDA (United States Department of Agriculture).

Asadar, iata ce durata de supravietuire au alimentele si bauturile depozitate in frigider dupa ce au fost deschise:  


sursa foto: edition.cnn.com

Berea: 1 zi, dupa ce a fost deschisa, dar sticla a fost inchisa etans; 

Sampania: 3-5 zile, posibil ca in acest interval sa-si piarda aciditatea, dar tot e buna de baut; 

Vinul: 3-5 zile, se recomanda sa fie scos din frigider cu o ora inainte de a fi consumat;


sursa foto: designtimesfour.com

Hummusul: 1 saptamana;

Ketchupul: 6 luni; 

Maioneza: 2-3 dupa deschiderea borcanului;

Mustarul: 1 an;


sursa foto: starmarket.com

Branza Brie: 1 saptamana;

Branza Cheddar: 5-7 zile;

Cremele de branza: 1 saptamana;

Oua: 3-5 saptamani;

Lapte: 1 saptamana;

Mozzarella: 2 saptamani;

Parmezan: 3 luni; 

Iaurt: 7-10 zile;


Sursa foto: edition.cnn.com

Merele: 3-4 saptamani;

Fructele avocado curatate: 2-3 zile (pentru a evita innegrirea lor, stoarceti niste lamaie pe ele);

Broccoli: 3-5 zile;

Morcovi: 2-3 saptamani;

Telina: 1-2 saptamani;

Struguri: 5-7 zile (se spala doar inainte de consumare);

Sucul de portocale: 7-10 zile;

Capsuni: 2-3 zile;


sursa foto: nomnompaleo.com

Bacon: 1 saptamana;

Carne de vita, miel, porc: 3-5 zile;

Carnea rosie gatita: 3-4 zile; 

Mezeluri: 3-5 zile;

Carnea gatita de pui: 3-4 zile;

Carnea de pui cruda: 1-2 zile;

Somon, creveti sau ton (gatite): 3-4 zile;

Somon, creveti sau ton (crude): 1-2 zile;

 

Comentarii (5)

29.03.2016, 17:27

Foarte interesant

29.03.2016, 17:50

30.03.2016, 21:39

De retinut!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]