Absinth

Postat de Alexandru29 in Bauturi pe 16 Apr 2013, 02:47

Articol pe placul a 5 bucatarasi
comenteaza

Continut

Absinth-ul este o bautura alcoolica tare de regula 70 de grade de origine elvetiana, de culoare verzuie (in functie de arome este comercializat si in alte culori : rosu, negru,albastru), preparată din frunzele unei specii de pelin (denumire istorica zana verde), anason, angelica şi alte plante aromatice. Este un excitant al secreţiei gastrice, deoarece conţine substante amare (absintină). Nu este recomandat a fi baut sec.

Faptul ca producea excitari cerebrale (stari creationiste)si hipersensibiliza îl facea amicul artistilor. Asa se face ca pe listele bautorilor de elita se afla numele lui Manet, Baudelaire, Verlaine, Rimbaud, O. Wilde, Degas, Toulouse-Lautrec, Van Gogh, A. Monticelli, Gauguin, A. Jarry, Picasso, Hemingway etc.,alaturi de”grupa mica” formata din Eminem,Johnny Deep,Sting,Tom Cruise,Pink,Puff Daddy,Arnold Schwarzenegger etc.

Preparare traditionala 

 Se pune un cub de zahar in lingurita speciala, se toarna absint peste cubul de zahar, se flambeaza zaharul (a se avea grija sa nu se aprinda si absintul din pahar), se asteapta ca zaharul sa se caramelizeze si se stinge flacara. Se amesteca zaharul cu absintul din pahar. Apoi se adauga apa rece, se amesteca din nou continutul si bautura este gata.

Comentarii (2)

17.04.2013, 10:07

29.01.2016, 09:43

La multi ani !!!
Intr-un film ,, Vacanta in Europa '' , dupa ce au baut absinth [ erau i Cehia ] , Au vazut spiridusi verzi zburand )
Sincer eu am consumat si flambat si ne ,dar nu am identificat nici un simptom extra

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]