publicat la 12.05.2021
publicat la 12.05.2021
publicat la 15.04.2021
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Curcan in vin
Carnea de curcan o crestam destul de adanc si o frecam bine (ii facem masaj) cu sare si piper In fiecare crestatura punem cate o feliuta de ghimbir . Asezam carnea intr-un vas pe care il putem pune la cuptor , il acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incins ....
Pulpe in bacon
Pulpele le curatam si le spalam Le condimentam si le lasam putin asa Fiecare pulpa o invelim in bacon , eu am folosit cate 2 felii de bacon pentru fiecare pulpa . Asezam intr-o tava antiaderenta si dam la cuptor pentru 25-30 minute Se vor rumeni frumos si ...
Tocana de vitel cu ciupercute si mamaliga
Carnea: Carnea o spalam putin cu apa rece si o taiem cubulete de marimea dorita.Intr-o tigaie antiaderenta punem la incalzit uleiul si punem carnea O lasam sa se caleasca putin si adaugam o cana cu apa incalzita (cantitatea de apa pe care o adaugam depinde de timpul de preparare al...
Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui
Puiul Puiul il spalam si il condimentam cu sare si piper . Il asezam intr-un castron si stoarcem peste el zeama de lamaie . Frecam bine bucata de carne , punem deasupra o ceapa mica curatata si taiata rondele si firele de telina . Acoperim si lasam la frigider cateva ore sau chiar...
Piept de pui marinat in iaurt cu taitei de orez si sos de rosii
Puiul: Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete mici. Il asezonam cu sare si piper , nucsoara razuita si turnam iaurtul peste. Amestecam bine in asa fel incat sa ajunga iaurtul pe toate partile cubuletelor de piept de pui si il punem la frigider pentru cel putin 2 ore. Dupa asta...
Dovlecei umpluti
Se spala si se curata dovleceii. Se taie si se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite cu coada lunga. Pina se umplu cu compozitia de carne, se sareaza putin si se lasa cu gura in jos, sa se scurga pe un prosop . Se curata ceapa, se taie solzisori si se caleste in ulei atat cat sa...
Cotlet de porc la cuptor
Cotletul de porc cu putina grasime il ungem cu putin ulei pe toate partile . Pe un fund de lemn punem sare si piper si rostogolim cotletul prin ele in asa fel incat sa se prinda bine pe toate partile condimentele . (Precizes ca eu am folosit un cotlet de 1.5 kg si am pus o lingurita jumate de...
Piept de pui in bere lemon
Feliem pieptul de pui in fasii lungi (de-a lungul ) si de grosimea unui deget si il punem la marinat pentru 1 ora cu sare , piper si zeama de la o jumate de lamaie In acest timp pregatim ceapa , pe care o curatam si taiem dupa dorinta , la fel si ardeiul . Intr-o tigaie punem uleiul la...
Mancare de pipote si inimi de pui
Curatam bine pipotele si inimile( eu inimile de pui le crap in jumate ca sa pot sa curat sangele daca este ramas in cavitatile inimii) , le taiem dupa preferinta sau se pot lasa asa. Ceapa o taiem cubulete, la fel procedam si cu ardeiul . Intr-o tigate punem uleiul la incalzit si calim...
Placinta din piept de pui
Pieptul de pui il dam printr-un jet de apa rece, il taiem in fasii cam de grosimea unui deget si il punem intr-un bol cu putina sare si piper . In alt vas batem ouale cu putina sare si piper , punem laptele si faina si amestecam pana avem o compozitie omogena . Pregatim o...
Pulpe de pui pe pat de sare cu cartofi acordeon , morcovi si ceapa la cuptor
Pulpe pe sare Spalam pulpele si le uscam cu servetele . Acoperim fundul unei tavi cu sare ( de mare , mai grunjoasa daca gasiti ) . Asezam pulpele uscate si punem la cuptor tava . Nu trebuie intoarse si nici acoperite . In circa 20 minute sunt gata . Cartofi acordeon la...
Ficatei in vin
Ficatei ii spalam in apa rece , si ii curatam bine . Ceapa curatata si taiata cubulete sau pestisori o calim in putin ulei de floarea soarelui , adaugam peste ea ficateii scursi de apa si lasam sa sa prajeasca si ei putin. Adaugam paharul de vin alb , punem capac si lasam sa se fiarba ....
Ciocanele cu sos de vin si lapte de cocos
Curatam ciocanelele si le punem sa stea putin cu sare si piper . Incingem o tigaie si punem putin ulei . Punem pulpele si le lasam putin la rumenit. Adaugam vinul alb si lasam sa fiarba. Cand sunt pe jumatate facute adaugam laptele de cocos, usturoiul asa mare ( eventual crapat), si daca mai...