publicat la 13.05.2014
publicat la 09.05.2014
publicat la 10.04.2014
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Cornuri umplute cu nuca
Se pregateste faina intr-un vas si se adauga drojdia dizolvata in lapte cald si o lingurita de zahar. Se lasa sa creasca . Intre timp se topeste untul in restul de lapte si se adauga 2 linguri de zahar. Compozitia obtinuta se adauga peste faina si se amesteca inclusiv cu cele 2 oua. Se...
Galotopita (prajitura greceasca)
Se fierbe laptele iar apoi se adauga untul, zaharul si grisul amestecand in continuu pana compozitia se ingroasa. Dupa ce acesta se raceste putin se adauga cele 2 oua consecutiv si se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si se da la cuptor pana devin aurie deasupra ! Este...
Cornulete cu nuca
Se omogenizeaza margarina cu zaharul, nuca si faina. Cand se ajunge la o compozitie modelabila, se fac cornuletele. Se coc intr-o tava tapetata cu faina pana devin aurii. Cand se scot de dau prin zahar pudra. Pofta!
Salata de vinete
Se coace vanata pe aragaz iar c and s-a racit se descojeste. Se toaca marunt sau se poate fi folosit un blender sau robot de bucatarie. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se adauga la vinete. Apoi s e adauga si uleiul putin cate putin ca la maioneza pana se incorporeaza. Pofta !
Mere caramelizate
Se pune la caramelizat zaharul impreuna cu colorantul rosu. Eu am preferat sa nu folosesc colorant. Cand s-a format caramelul se infing betele in cele 4 mere si se scufunda in zaharul topit, apoi se scot si se pun pe o farfurie umezita. Pofta!
Soia cu sos de usturoi si patrunjel
Se fierb cubuletele de soia aproximativ 15 min ( sau cat timp este recomandat pe ambalaj), dupa care se scurge apa si se aseaza pe un servetel absorbant. Intre timp, se prepara un sos dintr-o capatana de usturoi taiat bucatele sau ras, 1 legatura de patrunjel tocat, 150 ml de lapte de soia si...