publicat la 04.06.2014
publicat la 16.04.2014
publicat la 28.03.2014
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Gratin de broccoli cu pui
Într-o tigaie mare se pune la încins untul şi 1 lingură de ulei. Pieptul de pui se taie cubuleţe, se pune în tigaie şi se prăjeşte pe toate părţile până ce acesta se rumeneşte şi devine uşor roşiatic.Se scoate pieptul de pui din tigaie şi se pune...
Cotlet de porc la tavă
Se preâncălzeşte cuptorul fixându-l la 200 grade C. Feliile de cotlet se spală apoi se şterg cu un şervet. Căţeii de usturoi se curăţă şi se pun într-o tigaie cu ulei încins. Se lasă aproximativ 1 minut, timp în care aroma de usturoi va trece...
Pulpă de curcan la cuptor
Intr-o pungă rezistentă puneţi mirodeniile uscate, muştarul, uleiul, vinul, condimentele, ceapa tăiată peştişori şi usturoiul zdrobit. Închideţi punga şi agiaţi pentru omogenizare. Pulpa de curcan spălată şi ştearsă de apă se introduce în pungă, se...
Curry dulce
Mai întâi pregătim ingredientele: carnea se spală şi se taie cubuleţe, ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt; morcovul se curăţă şi se taie rondele. In vasul wok se încing 2 linguri de ulei, se pune ceapa şi se căleşte aproximativ 4 minute,...
Eierspatzle cu ficat de pui si legume
Se fierb Spatzle în 3 litri de apă cu sare aproximativ 15 minute. Se scurge apa, se pun 15 g unt, se amestecă şi se păstrează la cald în vasul în care au fiert acoperit. Ficatul de pui spălat şi curăţat de pieliţe se prăjeşte într-o tigaie...
Rulada din piept de curcan
La aceasta reteta nu dau cantitatile; am luat un piept de curcan si am taiat din el 5 felii mai groase, le-am batut putin cu ciocanul de carne, am condimentat fiecare felie cu sare si piper. Deasupa fiecarei feii am pus cate o felie subtire de cascaval si cate o felie de sunca presata. Un...
Tocanita cu carne de vitel
Ceapa, usturoiul si ardeiul se taie marunt si se calesc in ulei, un minut, la foc mic; se adauga carnea taiata in bucati mici si se amesteca. Cand s-a schimbat culoarea la carne se adauga boiaua de ardei, sare, piper, pasta de ardei iute, apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba la foc...
Piept de pui cu alune
Intr-un bol se pune sosul de soia si amidonul, se omogenizeaza apoi se adauga pieptul de pui taiat cubulete, piper si foarte putina sare; se amesteca bine apoi se lasa deoparte. Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se taie marunt si se prajesc in ulei pentru a-i da aroma. Se adauga carnea,...
Iahnie de fasole la ceaun
Mai intai faceti un foc bun pentru a obtine jaratic cat mai mult. Dupa aceasta operatiune adaugati numai cate un lemn pentru a intretine jaraticul cat mai aspru. Deasupa lui, pe suporti, instalati un ceaun. Ceapa, ardeiul, morcovul, carnatul si pastrama, toate taiate feliute, le puneti in ceaun,...