publicat la 11.04.2016
publicat la 19.03.2016
publicat la 23.10.2015
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Turta dulce
Intr-un bol punem ouale, zaharul si mierea si le mixam pe toate pana se omogenizeaza. Apoi adaugam bicarbonatul stins cu otet, scortisoara si esenta de rom si mixam in continuare. La sfarsit adaugam faina cat cuprinde pana obtinem un aluat pe care putem sa il modelam. Pe masa de lucru presaram...
Cornuri cu branza si marar
Drojdia o frecam cu 1 lingurita zahar, apoi adaugam laptele caldut si faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite. Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam apa si faina, dar aluatul il lasam mai moale, adaugam uleiul, acoperim bolul unde se afla aluatul si il...
Tocanita picanta cu pui si ciuperci
Carnea de pui o punem la fiert in apa cu putina sare timp de 30 de minute. Intre timp tocam marunt ceapa, ardeiul si cateii de usturoi. Ciupercile le spalam si le curatam de coaja, la fel si coditele de la ele si le taiem felii. Dupa ce s-a fiert carnea o scoatem si o lasam sa se...
Ciorba de perisoare
Zarzavaturiile le curatam, le taiem pe toate cubulete si le punem la calit intr-o oala mare, apoi adaugam 2-3 L de apa peste legume. Ardeiul il punem intreg si il lasam pana se fierb celelalte legume. Lasam sa fiarba aproximativ 40 de minute. Intre timp preparam perisoarele: carnea tocata...
Tarta cu dovlecei
Dovleceii ii spalam, ii stergem de apa si ii taiem felii subtiri. Galbenusuriele le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea si isi dubleaza volumul, apoi adaugam pe rand uleiul, parmezanul si laptele si amestecam bine. In compozitia de galbenusuri mai adaugam faina amestecata cu praful...
Oua in cuib
Taiem un capacel la fiecare rosie si cu o lingurita scobim miezul. Punem rosiile intr-o tava cu hartie de copt, spargem in fiecare cate un ou, apoi presaram oul cu sare, pieper si oregano si dam tava la cuptor pana se fac ouale. Cand sunt gata scoatem tava dn cuptor si radem branza sau cascaval...
Chec cu portocale si nuci
Untul si galbenusurile le frecam cu zaharul. Separat batem albusurile spuna tare.. Peste galbenusuri adaugam treptat albusurile amestecand cu o lingura de lemn, apoi adaugam coaja zasa fin de la o portocala si zeama de la o portocala, mierea si o lingura de faina si le amestecam pe...
Prajitura aromata
Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand faina amestecata cu drojdia in compozitia de galbenusuri, apoi adaugam iaurtul ,coaja si zeama de lamaie si amestecam . In alt bol , batem albusurile cu un praf de sare ,pana se intaresc, apoi adaugam...
Paste cu sos de legume
Pastele se fierb conform instructiuniilor de pe pachet. Intre timp pregatim sosul: taiem marunt ceapa, varza si ardeiul, morcovul il dam pe razatoare si le punem la calit in ulei. Lasam sa se inmoaie si apoi presaram concentratul de legume si turnam 100 ml apasi se lasa sa fiarba. In sos...
Prajitura Cittrone
Albusurile se bat spuma, apoi adaugam pe rand zaharul, uleiul, iaurtul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie si zeama de la o portocala. Spre sfarsit adaugam esenta de rom si foile de placinta taiate fasii si amestecam totul bine. Prajitura o punem intr-o tava...
Oua cu legume in stil turcesc (Menemen)
Cepele se taie felii, ardeii se taie pe jumatate, se curata de cotor si se feliaza, rosiile le taiem cubulete. Intr-o tigaie cu fundul gros se incinge uleiul si adaugam legumele, amestecam incontinuu pana se inmoaie, apoi adaugam zaharul si amestecam bine. Lasam pe foc pana cand lichidul...
Rulouri de varza cu branza
Frunzele de vaza le punem intr-o oala, apoi adaugam apa cat sa le acopere si sarea. Lasam frunzele sa fiarba la loc potrivit pana cand frunzele se inmoaie. Dupa ce au fiert taiem partea tare a frunzelor pentru a putea sa le rulam. Pana cand facem umplutura pornim cuptorul. Intr-un vas...
Conopida la cuptor
Indepartam frunzele verzi ale conopidei si se opareste intreaga 5-10 minute intr-un vas in care apa fierbe. Intr-o oala combinam untul cu faina si le punem la foc mediu, amestecand incontinuu pana cand untul se topeste si faina se incorporeaza in el. Dam focul mic si adaugam tot laptele...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Frecam spuma zaharul cu galbenusurile, adaugam crema mascarpone si omogenizam amestecul. Separat amestecam frisca cu mixerul pana devine tare, apoi adaugam pe rand frisca in crema de mascarpone mixand in continuare. Piscoturile se inmoaie in cafea, se aseaza...
Placinta cu branza si ardei
Faina se amesteca cu 1 lingurita de sare.Drojdia o amestecam cu 1 lingurita de zahar, se adauga apa calduta si apoi faina pana obtinem o compozitie ca cea de clatite.Lasam maiaua pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cat cuprinde si 2 linguri de ulei si o framantam timp de 15...
Pizza cu piept de pui
Framantam aluatul si il lasam la dospit timp de 1 ora, apoi mai punem faina pana cand obtinem un aluat elastic. Pieptul de pui il fierbem, apoi il taiem cubulete. Ceapa si ardeiul le taiem marunt, ciupercile si maslinele felii. Dupa ce a crescut aluatul il intindem intr-o tava rostunda unsa...
Rulada din omleta
Se face o omleta din cele 2 oua. Dupa ce este gata omleta o punem pe o farfurie si punem peste ea branza, apoi sunca, cascavalul, salamul, felii de rosii si ceapa, apoi o rulam incet sa nu se rupa. Pofta buna!
Desert cu piersici (reteta nr. 100)
Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara. Foaia de aluat se taie in dreptunghiuri egale.(eu am gasit aluat gata taiat) Crestam aluatul in interior la 1 cm de margine. Gemul de caise il amestecam cu o lingurita de apa calduta, ungem chenarul interior cu...
Chiftele de porc cu legume
Cartoful curatat si spalat il dam pe razatoarea mare, il scurgem de zeama si il punem peste carne. Morcovul il dam pe razatoarea mare, iar ceapa si cateii de usturoi pe razatoarea mica, ciupercile le taiem marunt. Peste carne si legume adaugam oul, uleiul, mararul taiat marunt, sare si piper dupa...
Cafea spumoasa (espumoso de café)
Punem in vasul pentru mixer vertical cafeaua, oul si zaharul. Amestecam toate ingredientele cu mixerul vertical pana cand devine foarte spumoasa cafeaua, apoi laptele amestecand in continuare cu mixerul.
Ciuperci cu sos de smantana
Ciupercile le spalam si le taiem felii, ceapa o taiem marunt sau felii si usturoiul il zdrobim, le calim impreuna in ulei pana scade zeama lasata de ciuperci, iar ceapa se inmoaie si isi schimba culoarea, apoi adaugam smantana, sare si piper dupa gust. Compozitia de ciuperci o turnam intr-o...
Pui picant cu legume
Pieptul de pui il taiem cubulete, ceapa si ardeiul rosu le taiem bucati mari, morcovii le taiem rondele, rosiile cuburi, mararul, patrunjelul si ardeiul iute le taiem marunt.(eu am folosit marar si patrunjel uscat deoarece verde nu am gasit!). Pieptul de pui il condimentam cu sare, piper, boia...
Desert cu banane si ciocolata (fara coacere)
Biscutii ii pisam bine, adaugam untul si amestecam pana se uniformizeaza. Amestecul pe care l-am obtinut se aseaza intr-o tava si se pune la frigider. Cu mixerul amestecam crema de branza, zaharul si laptele. Crema de branza se aseaza peste amestecul de biscuti, apoi se aseaza bananele taiate...
Paste cu ton
Pastele se fierb conform instructiuniilor de pe pachet, apoi le punem sub un jet de apa rece si le lasam la scurs. Punem intr-o tigaie ulei de masline si calim ceapa taiata marunt, apoi adaugam tonul scurs de ulei, pasta de rosii (cat sos vreti sa faceti) si putina apa, se condimenteaza sosul...
Mancare de linte
Morcovii si patrunjelul se taie cubulete, ceapa si usturoiul se taie marunt. Calim putin ceapa, adaugam restul de legume si le lasam putin la calit pana se inmoaie, apoi adaugam putina apa si lasam sa fiarba.Adaugam lintea fiarta,apa cat este nevoie si sos de rosii, amestecam continuu.Cand fierbe...
Iahnie de fasole
Fasolea trebuie pusa la inmuiat cu o seara inainte pentru a fierbe mai repede.Fierbem fasolea, cand este aproape fiarta adaugam foaia de dafin, cimbru si sare si mai lasam sa fiarba. Intr-o tigaie punem putin ulei si calim carnatii, slanina, ceapa tocata marunt si morcovii fierti taiati cubulete....
Vinete la cuptor cu soia si ciuperci
Vinetele se curata de coaja si se pun la fiert 10 minute, dupa ce au devenit moi se pun la scurs. Soia se pune la fiert conform instructiunilor de pe pachet, dupa ce este fiarta se pune la scurs si o presam cu o lingura. Ceapa o taiem cubulete si o punem la calit in ulei,apoi se adauga...
Prajitura "Ducesa"
Foile: Intr-un bol amestecam untul moale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare. Apoi in crema de unt adaugam ouale pe rand, iar la sfarsit punem cacaua impreuna cu faina cernuta. Compozitia o turnam intr-o tava mica pe care o tapetam cu hartie de copt, o bagam la cuptor la foc...
Tocanita de cartofi noi
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Ceapa o curatam si o taiem marunt si o punem la calit in ulei, dupa ce s-a calit ceapa adaugam morcovul taiat felii subtiri si cartofii taiati cuburi si frunza de dafin. Adaugam apa cat sa treaca peste cartofi. Lasam cartofii sa fiarba 30-40 de...
Pilaf de orez cu ciuperci
Ceapa o tai marunt si o pui la calit in ulei, dupa ce s-a calit ceapa adauga morcovul dat pe razatoarea marunt, ardeiul rosu taiat marunt si ciupercile si coditele de la ciuperci le taiem felii dupa ce le-am curatat de pielite si le-am spalat. Lasam 2 minute sa se caleasca toate, adaugam...