1.Pestele gras oceanic - contine grasimi nesaturate (inclusiv acizi grasi Omega 3), vitamine liposolubile - in special vitaminele D si A si proteine de calitate. Grasimile nesaturate protejeaza intregul sistem cardiovascular si mentine sanatos tesutul cerebral. Vitamina A are efect...
Efectele anticancerigene ale cafelei
1) Substantele antioxidante ale boabelor de cafea protejeaza rinichii de efectele cancerigene ale radicalilor de oxigen.
2) S-a constatat ca riscul ca femeile care beau cel putin trei cesti de cafea pe zi sa faca cancer de col uterin este cu 60% mai...
Bananele sunt extrem de benefice pentru sanatate. In ciuda ideilor vehiculate potrivit carora consumul excesiv de banane poate dauna sanatatii , datorita faptului ca acest fruct este bogat in potasiu , avand in vedere ca o banana obisnuita contine doar 12% din doza zilnica recomandata de...
1. Legume verzi - specialistii sustin ca acestea sunt produse miraculoase! Legumele verzi ca: salata, ardeii, spanacul, broccoli sau varza sunt bogate in nutrienti, vitaminele A si C si scad considerabil riscul de cancer. O singura portie de legume verzi pe zi poate preveni diabetul...
1. Controleaza alimentele
Pentru a evita risipa de mancare , inainte sa depozitezi legumele sau fructele, verifica-le bine pentru a nu avea bucati vestejite sau stricate. Verifica toate merele sa nu fie vreunul putrezit care le va strica si pe celelalte.
2. Usuca bine alimentele...
1. Coriandrul are un gust usor dulceag, dar si usor acrisor si picant in acelasi timp. 2. In bucatarie, se pot folosi atat boabele de coriandru cat si frunzele. Frunzele nu se usuca, caci isi pierd de tot aroma. 3. Daca folosesti boabe de coriandru, prajeste-le putin inainte de a le adauga in...
Peşte Când doctorii recomandă consumul de peşte de două ori pe săptămână, cu siguranţă nu se referă la prăjeli. Modul în care este gătit este extrem de important. Cea mai nocivă combinaţie este, desigur, cea cu cartofi prăjiţi. Cu peste 130 de grame de grăsime...
Rosii
Trebuie sa fie destul de ferme, cu pielita intinsa si o culoare uniforma. In functie de soi, rosiile pot fi mai mult sau mai putin carnoase si suculente. Cea mai importanta garantie a calitatii ramane mirosul, care trebuie sa fie puternic. Rosiile se pastreaza la temperatura camerei...
Schimba fata de perna in fiecare saptamana
Grasimea si praful de pe par se transfera usor pe ten prin intermediul fetei de perna. Inainte de a da vina pe ciocolata pentru cele cateva cosuri aparute pe obraz, mai bine calculeaza cand te-ai spalat pe cap ultima oara si cate zile au trecut de...
Vitaminele, mineralele si fibrele continute de legume si fructe ne ajuta sa ne mentinem sanatosi. Oamenii de stiinta au demonstrat ca simplul fapt de a manca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet si unele...
9 alimente care intarzie imbatranirea
1.Pestele gras oceanic - contine grasimi nesaturate (inclusiv acizi grasi Omega 3), vitamine liposolubile - in special vitaminele D si A si proteine de calitate. Grasimile nesaturate protejeaza intregul sistem cardiovascular si mentine sanatos tesutul cerebral. Vitamina A are efect...
Efectele pozitive ale cafelei
Efectele anticancerigene ale cafelei 1) Substantele antioxidante ale boabelor de cafea protejeaza rinichii de efectele cancerigene ale radicalilor de oxigen. 2) S-a constatat ca riscul ca femeile care beau cel putin trei cesti de cafea pe zi sa faca cancer de col uterin este cu 60% mai...
Beneficiile bananelor
Bananele sunt extrem de benefice pentru sanatate. In ciuda ideilor vehiculate potrivit carora consumul excesiv de banane poate dauna sanatatii , datorita faptului ca acest fruct este bogat in potasiu , avand in vedere ca o banana obisnuita contine doar 12% din doza zilnica recomandata de...
5 alimente care trebuie consumate zilnic
1. Legume verzi - specialistii sustin ca acestea sunt produse miraculoase! Legumele verzi ca: salata, ardeii, spanacul, broccoli sau varza sunt bogate in nutrienti, vitaminele A si C si scad considerabil riscul de cancer. O singura portie de legume verzi pe zi poate preveni diabetul...
Cum sa reduci cat mai mult risipa de alimente?
1. Controleaza alimentele Pentru a evita risipa de mancare , inainte sa depozitezi legumele sau fructele, verifica-le bine pentru a nu avea bucati vestejite sau stricate. Verifica toate merele sa nu fie vreunul putrezit care le va strica si pe celelalte. 2. Usuca bine alimentele...
10 amanunte despre CORIANDRU
1. Coriandrul are un gust usor dulceag, dar si usor acrisor si picant in acelasi timp. 2. In bucatarie, se pot folosi atat boabele de coriandru cat si frunzele. Frunzele nu se usuca, caci isi pierd de tot aroma. 3. Daca folosesti boabe de coriandru, prajeste-le putin inainte de a le adauga in...
Lista alimentelor mai grase decât un pachet de unt
Peşte Când doctorii recomandă consumul de peşte de două ori pe săptămână, cu siguranţă nu se referă la prăjeli. Modul în care este gătit este extrem de important. Cea mai nocivă combinaţie este, desigur, cea cu cartofi prăjiţi. Cu peste 130 de grame de grăsime...
Ghid de conservare a fructelor si legumelor
Rosii Trebuie sa fie destul de ferme, cu pielita intinsa si o culoare uniforma. In functie de soi, rosiile pot fi mai mult sau mai putin carnoase si suculente. Cea mai importanta garantie a calitatii ramane mirosul, care trebuie sa fie puternic. Rosiile se pastreaza la temperatura camerei...
20 trucuri pentru frumusete
Schimba fata de perna in fiecare saptamana Grasimea si praful de pe par se transfera usor pe ten prin intermediul fetei de perna. Inainte de a da vina pe ciocolata pentru cele cateva cosuri aparute pe obraz, mai bine calculeaza cand te-ai spalat pe cap ultima oara si cate zile au trecut de...
Cat inseamna o portie de fructe sau legume
Vitaminele, mineralele si fibrele continute de legume si fructe ne ajuta sa ne mentinem sanatosi. Oamenii de stiinta au demonstrat ca simplul fapt de a manca 5 fructe sau legume pe zi poate contribui la reducerea riscului de boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale, diabet si unele...