Am caramelizat într-o crăticioară o lingură cu zahăr, pe care am stins-o mai apoi cu apa (cele 125 g). Am dat vasul de pe foc, am adăugat zahărul amestecat cu mirodenii și în siropul format am încorporat 150 g făină. Într-un castron am pus restul de...
Punem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram. (Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul urmator al retetei).
Amestecam galbenusurile cu mierea si mai apoi cu amidonul, folosind un tel in forma...
Mai întâi am topit untul și l-am amestecat cu mierea. Eu am pus și 2 linguri de zahăr brun.
Într-un bol am pus făina, oul, sarea, condimentele și bicarbonatul. Am turnat apoi untul și mierea.
Am frământat până s-a omogenizat. Am pus aluatul într-o...
Mai întâi am mărunțit fin biscuiții, cei 18, în robotul de bucătărie, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am turnat compoziția obținută (cu un aspect umed) într-o formă detașabilă de tort (a mea are 24 cm diametru) și am nivelat-o bine cu ajutorul unei linguri....
Ciocolata se rupe în bucăți și se pune la topit, la bain-marie. Se mixează mascarpone, se adaugă ciocolata topită, răcorită și apoi ouăle, pe rând.
Se încorporează zahărul și făina, apoi se toarnă aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie. Se...
Mai intai am incins cuptorul la 180° C si am pregatit o tava de copt rotunda (diametru 20 cm, a lui Teo, a mea a avut 24 cm).
Am pus mixul de fructe intr-un bol impreuna cu esenta de rom si am turnat apa fierbinte sa le acopere.
In bolul mixerului (sau intr-un bol incapator, depinde ce...
Mai intai am separat cele 8 oua. Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul; am mixat pana a fost gata bezeaua. Am adaugat pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare.
Am adaugat si finetti, si esenta de vanilie, la fel mixand pentru...
Pentru blat mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi maresc volumul si seamana cu o crema. Adaugam untul topit, in fir subtire, nu tot odata.
Adaugam laptele batut si vanilia, amestecand usor cu un tel in forma de para.
Separat amestecam faina cu zaharul, cacaua, colorantul pudra, praful de...
Am pus in blender visinele si ghimbirul si le-am maruntit.
Le-am amestecat apoi cu mierea, scortisoara si coaja rasa de lamaie; compozitia rezultata am dat-o la congelator.
Foarte simplu de preparat, multumesc Bucataras!!
Am zdrobit zmeura, am amestecat-o cu mierea si cu iaurtul, cu ajutorul mixerului; am pus compozitia in forme si am dat formele la congelator.
Am amestecat faina cu untul rece, taiat cuburi. Intr-un bol am amestecat oul cu zaharul, apoi am pus si colorantul.
Am amestecat cele doua compozitii. Am format o minge din aluatul rezultat; am infoliat bila de aluat si am dat-o la rece, 20 de minute. Am intins foaia de aluat si am...
Pentru blat batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua obtinuta incorporam faina amestecata cu nuca si praful de copt.
Omogenizam compozitia, o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 de minute sau pana...
Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Batem galbenusurile si zaharul pudra cu telul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina amestecata cu cacaua, esenta de vanilie, cafeaua si...
Tiramisu reţetă originală
Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri.
Batem albusurile spuma, cu un praf de sare; adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....
Frecam untul spuma, cu 200 g zahar, apoi adaugam cacaua, praful de copt (stins cu otet - desi nu obisnuiesc, dar asa spune reteta pe care eu o am), faina, nuca macinata, esenta de vanilie.
Mixam bine pentru incorporare.
Adaugam apoi albusurile batute spuma, amestecand usor, cu grija, pana se...
Topim untul, zaharul si esenta de vanilie, intr-o cratita/tigaie mai mare, fara a le lasa sa fiarba (lasam vasul pe foc pana se topeste zaharul). Lasam la racit compozitia; cand ajunge la temperatura camerei punem ouale si amestecam bine. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua, praful de...
Intai culegem zmeura, sau o cumparam :)
Apoi spalam fructele cu apa rece, si cu grija. Le lasam la scurs. Zdrobim, cu mana, fructele de zmeura, presaram sarea de lamaie si salicilul/aspirina pisata. Adaugam 1 litru de apa rece.
Lasam compozitia sa stea, intr-un loc racoros, timp de doua...
Eu am facut un blat din 6 oua, 180 g zahar, 160 g faina, 20 g cacao. Ouale le-am mixat bine, cca 20 de minute, impreuna cu zaharul, un praf de sare si niste esenta de vanilie, pana si-au marit volumul si s-au albit. In spuma de ou am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaua, in trei transe, si am...
Nuca o prajim putin, in cuptor, apoi o sfaramam cu sucitorul; amestecam nuca cu faina.
Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, la bain marie; incorporam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, ferma. Incorporam vanilia si nuca amestecata cu faina, usor, cu ajutorul unei...
Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute.
Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin.
Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie...
Mixam untul cu zaharul pana se formeaza un amestec cremos; adaugam ouale si omogenizam.
Separat amestecam faina cu sarea si bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate in amestecul cu unt si omogenizam.
Incorporam bananele.
Turnam compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie...
Zdrobim biscuitii (eu i-am macinat la robot); peste ei adaugam untul topit si zaharul. Amestecam cu atentie biscuitii cu untul, pana obtinem niste firmituri.
Ungem o forma detasabila de copt cu unt si tapetam fundul acesteia cu amestecul de biscuiti; presam cu ajutorul unui pahar, urcand din...
Mai intai am copt un blat de tort: am mixat 5 oua cu 150 g zahar cca 20 de minute, impreuna cu un praf de sare, dupa care in spuma de ou obtinuta am incorporat 130 g faina cernuta si 20 g cacao, treptat, amestecand cu o lingura de lemn, cu miscari usoare, largi, de jos in sus. Blatul l-am copt la...
Am amestecat mai intai faina cu sarea si untul taiat cubulete, pana am obtinut niste firimituri. Am adaugat treptat apa rece si am amestecat pana am obtinut un aluat usor lipicios; l-am infoliat si l-am dat la rece, cca 20 de minute.
Am intins aluatul, am decupat cercuri (relativ egale) pe...
Am amestecat faina cu zaharul pudra si praful de copt si am incorporat-o in lapte; am adaugat oul batut si untul topit.
Am omogenizat compozitia cu un tel in forma de para, dupa care am incorporat si afinele tavalite prin faina (acea lingurita de care era vorba la ingrediente). Afinele mele au...
Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta.
Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare.
Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in...
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos; adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam laptele cu bicarbonatul, esenta, mierea si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt.
Am copt blatul la 180 de grade, cca 35 de...
Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul de zahar, si faina amestecata cu amidonul.
Amestecam bine, dupa care incorporam si apa. Luam cate...
Amestecam galbenusurile cu zaharul, la bain marie; adaugam sampania si amestecam cu telul pana se ingroasa compozitia.
In forme mici (eu am folosit pe cele de silicon, pentru briose) asezam fructele, iar deasupra turnam cam trei lingurite (chiar linguri, in cazul meu) din compozitie....
Desert turta dulce
Am caramelizat într-o crăticioară o lingură cu zahăr, pe care am stins-o mai apoi cu apa (cele 125 g). Am dat vasul de pe foc, am adăugat zahărul amestecat cu mirodenii și în siropul format am încorporat 150 g făină. Într-un castron am pus restul de...
Desert cu prune, miere si lavanda
Punem mugurii de levantica in laptele cald, acoperim si lasam cca 30 de minute; strecuram. (Eu am folosit sirop de levantica si am pus 3 linguri de sirop, am amestecat si am trecut la pasul urmator al retetei). Amestecam galbenusurile cu mierea si mai apoi cu amidonul, folosind un tel in forma...
Desert turta dulce
Mai întâi am topit untul și l-am amestecat cu mierea. Eu am pus și 2 linguri de zahăr brun. Într-un bol am pus făina, oul, sarea, condimentele și bicarbonatul. Am turnat apoi untul și mierea. Am frământat până s-a omogenizat. Am pus aluatul într-o...
Desert Oreo cheesecake
Mai întâi am mărunțit fin biscuiții, cei 18, în robotul de bucătărie, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am turnat compoziția obținută (cu un aspect umed) într-o formă detașabilă de tort (a mea are 24 cm diametru) și am nivelat-o bine cu ajutorul unei linguri....
Desert tort spuma de ciocolata cu frisca
Ciocolata se rupe în bucăți și se pune la topit, la bain-marie. Se mixează mascarpone, se adaugă ciocolata topită, răcorită și apoi ouăle, pe rând. Se încorporează zahărul și făina, apoi se toarnă aluatul în forma de copt tapetată cu hârtie. Se...
Desert pasca fara aluat
Mai intai am incins cuptorul la 180° C si am pregatit o tava de copt rotunda (diametru 20 cm, a lui Teo, a mea a avut 24 cm). Am pus mixul de fructe intr-un bol impreuna cu esenta de rom si am turnat apa fierbinte sa le acopere. In bolul mixerului (sau intr-un bol incapator, depinde ce...
Desert pasca cu ciocolata
Mai intai am separat cele 8 oua. Albusurile le-am batut bine cu un praf de sare, adaugand treptat si zaharul; am mixat pana a fost gata bezeaua. Am adaugat pe rand galbenusurile, mixand dupa fiecare, pentru incorporare. Am adaugat si finetti, si esenta de vanilie, la fel mixand pentru...
Tort Catifea rosie cu capsuni
Pentru blat mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi maresc volumul si seamana cu o crema. Adaugam untul topit, in fir subtire, nu tot odata. Adaugam laptele batut si vanilia, amestecand usor cu un tel in forma de para. Separat amestecam faina cu zaharul, cacaua, colorantul pudra, praful de...
Inghetata cu lapte condensat
Am mixat usor ingredientele, am turnat compozitia obtinuta in diferite forme pe care le-am dat mai apoi la congelator, timp de 4-5 ore.
Sorbet de visine
Am pus in blender visinele si ghimbirul si le-am maruntit. Le-am amestecat apoi cu mierea, scortisoara si coaja rasa de lamaie; compozitia rezultata am dat-o la congelator.
Inghetata cu zmeura
Foarte simplu de preparat, multumesc Bucataras!! Am zdrobit zmeura, am amestecat-o cu mierea si cu iaurtul, cu ajutorul mixerului; am pus compozitia in forme si am dat formele la congelator.
Biscuiti pentru Mos Craciun
Am amestecat faina cu untul rece, taiat cuburi. Intr-un bol am amestecat oul cu zaharul, apoi am pus si colorantul. Am amestecat cele doua compozitii. Am format o minge din aluatul rezultat; am infoliat bila de aluat si am dat-o la rece, 20 de minute. Am intins foaia de aluat si am...
Snickers
Pentru blat batem spuma albusurile cu un praf de sare si cu zaharul. In bezeaua obtinuta incorporam faina amestecata cu nuca si praful de copt. Omogenizam compozitia, o turnam in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cca 30 de minute sau pana...
Prajitura "desteapta" cu ciocolata
Topim untul fara a-l infierbanta; incalzim usor laptele, amestecam faina cu cacaua si ungem cu unt o forma de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Batem galbenusurile si zaharul pudra cu telul, pana se deschid la culoare. Adaugam faina amestecata cu cacaua, esenta de vanilie, cafeaua si...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri. Batem albusurile spuma, cu un praf de sare; adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma....
Chinezoaica
Frecam untul spuma, cu 200 g zahar, apoi adaugam cacaua, praful de copt (stins cu otet - desi nu obisnuiesc, dar asa spune reteta pe care eu o am), faina, nuca macinata, esenta de vanilie. Mixam bine pentru incorporare. Adaugam apoi albusurile batute spuma, amestecand usor, cu grija, pana se...
Tort cu trei tipuri de mousse
Topim untul, zaharul si esenta de vanilie, intr-o cratita/tigaie mai mare, fara a le lasa sa fiarba (lasam vasul pe foc pana se topeste zaharul). Lasam la racit compozitia; cand ajunge la temperatura camerei punem ouale si amestecam bine. Incorporam faina cernuta impreuna cu cacaua, praful de...
Sirop de zmeura, la rece
Intai culegem zmeura, sau o cumparam :) Apoi spalam fructele cu apa rece, si cu grija. Le lasam la scurs. Zdrobim, cu mana, fructele de zmeura, presaram sarea de lamaie si salicilul/aspirina pisata. Adaugam 1 litru de apa rece. Lasam compozitia sa stea, intr-un loc racoros, timp de doua...
Tort cu crema de branza si piersici
Eu am facut un blat din 6 oua, 180 g zahar, 160 g faina, 20 g cacao. Ouale le-am mixat bine, cca 20 de minute, impreuna cu zaharul, un praf de sare si niste esenta de vanilie, pana si-au marit volumul si s-au albit. In spuma de ou am adaugat faina cernuta impreuna cu cacaua, in trei transe, si am...
Prajitura cu ness
Nuca o prajim putin, in cuptor, apoi o sfaramam cu sucitorul; amestecam nuca cu faina. Batem spuma albusurile, cu un praf de sare, la bain marie; incorporam zaharul, treptat, si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, ferma. Incorporam vanilia si nuca amestecata cu faina, usor, cu ajutorul unei...
Panna cotta cu ananas
Punem gelatina la inmuiat, in apa rece, cat s-o acopere, timp de 10 minute. Pasam bucatile de ananas (scurs) cu ajutorul unui blender pana obtinem un piure fin. Punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat intr-o craticioara si amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie...
Banana bread
Mixam untul cu zaharul pana se formeaza un amestec cremos; adaugam ouale si omogenizam. Separat amestecam faina cu sarea si bicarbonatul. Adaugam ingredientele uscate in amestecul cu unt si omogenizam. Incorporam bananele. Turnam compozitia intr-o tava de chec, tapetata cu hartie...
Cheesecake cu fructe de padure
Zdrobim biscuitii (eu i-am macinat la robot); peste ei adaugam untul topit si zaharul. Amestecam cu atentie biscuitii cu untul, pana obtinem niste firmituri. Ungem o forma detasabila de copt cu unt si tapetam fundul acesteia cu amestecul de biscuiti; presam cu ajutorul unui pahar, urcand din...
Tort cu mascarpone si turta dulce
Mai intai am copt un blat de tort: am mixat 5 oua cu 150 g zahar cca 20 de minute, impreuna cu un praf de sare, dupa care in spuma de ou obtinuta am incorporat 130 g faina cernuta si 20 g cacao, treptat, amestecand cu o lingura de lemn, cu miscari usoare, largi, de jos in sus. Blatul l-am copt la...
Galette cu zmeura
Am amestecat mai intai faina cu sarea si untul taiat cubulete, pana am obtinut niste firimituri. Am adaugat treptat apa rece si am amestecat pana am obtinut un aluat usor lipicios; l-am infoliat si l-am dat la rece, cca 20 de minute. Am intins aluatul, am decupat cercuri (relativ egale) pe...
Pancakes cu afine
Am amestecat faina cu zaharul pudra si praful de copt si am incorporat-o in lapte; am adaugat oul batut si untul topit. Am omogenizat compozitia cu un tel in forma de para, dupa care am incorporat si afinele tavalite prin faina (acea lingurita de care era vorba la ingrediente). Afinele mele au...
Fursecuri fragede
Mixam untul/margarina la viteza mare; adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si amestecam pana se formeaza o masa compacta. Adaugam apoi oul si galbenusurile, pe rand, cam la 1/2 minut fiecare. Adaugam faina amestecata cu amidonul si mixam bine, sa se incorporeze ingredientele uscate in...
Prajitura cu nuci
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos; adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Adaugam laptele cu bicarbonatul, esenta, mierea si faina amestecata cu praf de copt. Amestecam bine si turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Am copt blatul la 180 de grade, cca 35 de...
Chinese fortune cookies
Dupa ce incingem cuptorul si tapetam o tava cu hartie de copt, mixam bine albusurile. Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, esentele si uleiul, apoi mixam in continuare. Adaugam si restul de zahar, si faina amestecata cu amidonul. Amestecam bine, dupa care incorporam si apa. Luam cate...
Desert cu sampanie si zmeura
Amestecam galbenusurile cu zaharul, la bain marie; adaugam sampania si amestecam cu telul pana se ingroasa compozitia. In forme mici (eu am folosit pe cele de silicon, pentru briose) asezam fructele, iar deasupra turnam cam trei lingurite (chiar linguri, in cazul meu) din compozitie....