
publicat la 16.01.2022
publicat la 03.05.2021
publicat la 28.04.2021
Activitatea ta de astazi tine de elucidarea misterelor, motiv pentru care vei fi gasit cu buletinul de identitate deschis invers, incercand (nu fara dificultati) sa-ti afli numele.
Bucataras.ro
[email protected]
Oua decorate cu servetele colorate
Spalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana. Luam servetelele si desprindem partea alba a acestora. Fiecare servetel are 4 patratele. Taiem...
Aperitiv covrigei sarati
Intr-un vas mai incapator cernem faina. Punem sarea si untura. Intr-o cratita incalzim usor apa minerala, punem zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Amestecam bine apoi lasam sa dospeasca. Separat batem bine cele 2 oua impreuna cu smantana sau iaurtul. Dupa ce a crescut drojdia, o punem peste...
Aperitiv foietaj cu kaizer si mozzarela
Lasam aluatul de foietaj la temperatura camerei sa se dezghete. Kaizerul il taiem in cubulete mici si il punem intr-o tigaie sa se caleasca. Ardeiul gras il spalam si il taiem si pe acesta cubulete. Il punem peste kaizer, in tigaie si le lasam sa se caleasca impreuna. Cand s-a prajit usor...
Aperitiv tarta rustica cu mozzarela, carnati si ciuperci
Mai intai preparam maiaua. Incalzim putin lapte si amestecam cu 1 lgt de zahar cu 2 lg de faina. Punem drojdia zdrobita intre degete, amestecam si lasam sa se activeze. Intre timp cernem faina intr-un bol si adaugam sarea. Incalzim usor cca 200 ml lapte. Turnam peste faina intr-o gropita...