RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE980
PRIETENI143
Retete / Dulciuri

Desert rulada cu crema de mascarpone si alune

In Prajituri la 11 Feb 2021

Pentru foaia de blat se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare. Când încep să ia volum, se adaugă zahărul vanilinat și cel tos, puțin câte puțin, continuându-se mixarea. Când zahărul s-a topit și albușurile au crescut ca...

Desert prajitura delicioasa

In Prajituri la 18 Ian 2021

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iari după ce încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul, puțin câte puțin și zahărul...

Desert tort Jelly

In Torturi la 8 Ian 2021

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte.  Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează puțin cu un praf de sare, până ce încep să ia volum. Atunci se continuă mixarea și se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...

Desert briose din albusuri, cu merisoare

In Prajituri la 21 Dec 2020

Albușurile se separă de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă zahărul vanilinat și zahărul tos, puțin câte puțin, mixându-se întruna. Când compoziția a căpătat consistența unei bezele, se adaugă coaja...

Desert ciocolata Duo

In Dulciuri la 9 Dec 2020

Pentru ciocolata neagră, mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf cu cacaua, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe. Se face un sirop bine legat din apă și zahăr și când este gata se ia de pe foc și se adaugă untul feliat, ca...

Desert invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide

In Dulciuri la 5 Dec 2020

Pentru aluat se pune făina cernută în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul tos, praful de sare și coaja răzuită de portocală. Se toarnă sucul de portocală și se amestecă mai...

Desert prajitura Toblerone

In Prajituri la 23 Noi 2020

Mai întâi se face blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, iar când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, mixându-se...

Desert napolitane cu crema de lamaie

In Dulciuri la 15 Noi 2020

Ouăle întregi se mixează cu zahărul la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Atunci se ia crăticioara de la bain-marie și se lasă crema să se răcorească, amestecându-se din când în când, ca să nu se formeze crustă....

Desert prajitura in foi de napolitana

In Dulciuri la 9 Noi 2020

Se pregătesc dinainte ingredientele: biscuiții se fărâmițează, ciocolata se rupe în bucăți mai mici, pentru a se topi mai ușor în timpul preparării desertului, iar alunele se mărunțesc. Stafidele se opăresc rapid (4-5 secunde) și se scurg de apă. Se adaugă...

Desert pandispan cu afine si mure

In Prajituri la 6 Noi 2020

Se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și după ce se mixează cu un praf de sare până ce iau volum, se adaugă puțin câte puțin zahărul tos și cel vanilinat, fără a opri mixarea. Când albușurile au crescut aproapa de consistența unei bezele, se...

Desert rulada Napoleon

In Dulciuri la 1 Noi 2020

Dacă folosiți aluat foietaj din comerț, trebuie să-l scoateți din congelator și să-l lăsați să se decongeleze natural. Se întind, pe rând, foile de aluat pe planșetă și se taie fâșii/bastonașe, cu lățimea de 1,5 cm. Se pun bastonașele, spațiate, în...

Desert crema de zahar caramelizat, cu albusuri

In Dulciuri la 29 Oct 2020

Mai întâi se caramelizează zahărul. Se toarnă zahărul tos într-o cratiță, se adaugă apa și se dă la foc mic. Se lasă apoi siropul caramel la foc mic, să fiarbă și să scadă, până ce devine brun deschis și se îngroașă. Atunci se ia cratița de pe foc...

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

In Torturi la 19 Oct 2020

Mai întâi se fac blaturile, chiar cu o zi înainte, dacă este posibil. Pentru blatul cu cacao se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile spumă, gălbenușurile (unul câte unul), făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cele două...

Desert cozonac spirala, cu mac

In Dulciuri la 18 Oct 2020

Drojdia și oul se dizolvă în laptele cald. Se amestecă gălbenușurile cu praful de sare, zahărul tos și cel vanilinat. Se adaugă smântâna și se amestecă până ce se dizolvă zahărul. Se amestecă cele două compoziții și apoi se adaugă treptat făina. Se...

Desert Preanici sau turtite dulci basarabene

In Dulciuri la 27 Sep 2020

Mai întâi se pregătește amestecul de condimente: nucșoara, coriandru și cuișoare, care trebuie măcinate fin. Scorțișoara este deja sub formă de pudră. Se topește zahărul, la foc mic, până ce devine arămiu și se adaugă și plicul de zahăr caramel (cine...

Desert bezele Panda

In Dulciuri la 20 Sep 2020

Albușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă zeama de lămâie și apoi zahărul pudră, treptat, câte o lingură.  Se mixează întruna, până ce compoziția se leagă tare, este lucioasă și nu se mai simte zahărul. Atunci...

Desert clatite japoneze

In Dulciuri la 13 Sep 2020

Se separă albușurile de gălbenușuri, fără să se amestece deloc și apoi se mixează un minut, după care se adaugă un praf de sare extrafină. Când albușurile au început să ia volum, se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat, până ce compoziția ajunge la...

Desert bezele cu nuca de cocos

In Dulciuri la 9 Sep 2020

Albușurile se separă cu atenție de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul pudră și cel vanilinat și se mixează întruna, până ce se obține o compoziție bine legată...

Desert pandispan pufos cu nectarine

In Prajituri la 7 Sep 2020

Nectarinele se spală, se șterg și se feliază, feliile având o grosime de 8-9 mm, maxim 1 cm. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu praful de sare, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă treptat zahărul tos și zahărul vanilinat, iar când...

Desert chec cu nuci si merisoare

In Dulciuri la 30 Aug 2020

Nucile rumenite în prealabil se mărunțesc și se lasă în așteptare. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu un praf de sare extrafină și când încep să ia volum, se adaugă treptat zahărul pudră și cel vanilinat. Se continuă...

Desert tortul Fructele marii

In Torturi la 19 Aug 2020

Mai întâi se face blatul, de preferință cu o zi înainte. Pentru aceasta se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu praful de sare, până ce ia volum, după care se adaugă treptat zahărul tos și cel vanilinat. Când...

Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt

In Dulciuri la 18 Aug 2020

Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin. Între timp se mixează untul, cam 2 minute. Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3...

Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine

In Dulciuri la 15 Aug 2020

Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se încorporează treptat făina și când aluatul este legat, se pune într-o folie de...

Desert crema de mascarpone cu fructe, la pahar

In Dulciuri la 6 Aug 2020

Crema de mascarpone cu frișcă se prepară destul de repede și ușor, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/crema-de-mascarpone-cu-frisca-pentru-torturi-si-prajituri-93635.html Se pregătesc fructele pentru desert: spălare, decojire, feliere. Se pun câte 2-3...

Desert tort Licori, culori - Reteta nr. 800

In Torturi la 24 Iul 2020

Pentru blat, se separă mai întâi albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile cu sarea, iar apoi se adaugă treptat, puțin câte puțin, zahărul tos și cel vanilinat. Se continuă mixarea și se adaugă, pe rând, gălbenușurile. Când compoziția a luat...

Crema de mascarpone cu frisca, pentru torturi si prajituri

In Dulciuri la 23 Iul 2020

Mai întâi se face frișca, din smântână grasă, naturală, ținută anterior la rece. Se mixează smântâna cu un praf de sare, după care se adaugă treptat zahărul vanilinat și apoi zahărul pudră. Se continuă mixarea până ce zahărul nu se mai...

Desert tortulet cu doua creme, afine si ciocolata

In Torturi la 19 Iul 2020

Pentru crema patisieră se amestecă: zahărul tos, zahărul vanilinat, sarea, amidonul și gălbenușurile. Se adaugă treptat laptele. Se omogenizează compoziția și apoi se dă la foc mic, amestecându-se întruna, ca să nu se prindă de fundul vasului, până ce se...

Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

In Dulciuri la 14 Iul 2020

Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, zahărul, sarea, zahărul vanilinat, bicarbonatul. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și oul, după care se toarnă  treptat laptele, puțin câte puțin. Când compoziția este omogenă,...

Desert turtite impletite, cu magiun

In Dulciuri la 10 Iul 2020

Pentru aluat se amestecă smântâna cu: oul, zahărul, sarea și vanilia. Când zahărul s-a dizolvat și compoziția este omogenă, se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt. Va rezulta un aluat moale care trebuie lăsat ”să se odihnească” timp de 20...

Desert clatite cu buline de ciocolata

In Dulciuri la 29 Iun 2020

Se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, vanilia, coaja răzuită de limetă, bicarbonatul de sodiu) și apoi se adaugă oul și laptele, puțin câte puțin. Se mixează compoziția până ce devine omogenă, fără cocoloașe, iar zahărul se...

Afisate 31 - 60 din 280 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Azi vei tampi lumea cu atitudinea ta pozitiva. Spre seara e posibil sa fii arestat.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]