RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE981
PRIETENI129
Retete

Piept de pui cu garnitura de gutui, in sos caramel

In Pui la 7 Noi 2018

Se curăță, se spală, se scurge de apă și se taie pieptul de pui, în bucăți cu grosimea de 1,5 cm. În vasul în care se va prepara mâncarea se toarnă uleiul și se pune untul feliat. Când untul s-a topit, se adaugă bucățile de piept de pui, care se țin...

Desert melcisori din foietaj, cu gem de gutui

In Dulciuri la 2 Noi 2018

Decongelați natural aluatul și împărțiți-l în două bucăți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat cu sucitorul, pe planșeta înfăinată, ca să se subțieze puțin. Ungeți aluatul cu un strat relativ subțire de gem, rulați și apoi tăiați rondele...

Dulceata de gutui, cu scortisoara si anason stelat

In Dulceata / Gem la 31 Oct 2018

Gutuile se spală bine, ca să se curețe de tot puful, se șterg de apă, se decojesc și se pun într-un vas cu apă rece, ca să nu se înnegrească. Se pune zahărul cu apa, scorțișoara și anasonul stelat în cratița în care se va face dulceața, la foc mic mai...

Ciorba de perisoare, cu cartofi

In Ciorbe la 30 Oct 2018

Se curăță, se spală și se mărunțesc morcovii, pătrunjelul și țelina, după care se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă, când scade. Se alege orezul, se spală în mai multe ape și...

Aperitiv pogacele cu branza de burduf si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2018

Se face un aluat potrivit de moale din: făină, sare, drojdie, gălbenușuri, zahăr, untură și lapte cald.  Când toate ingredientele s-au încorporat și aluatul este elastic, se lasă la dospit, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții...

Gem de gutui, cu scortisoara si anason stelat

In Dulceata / Gem la 26 Oct 2018

Gutuile se spală bine și se șterg cu un prosop de hârtie, pentru ca tot puful să fie îndepărtat, la fel ca orice alte impurități. Pentru o primă tranșă de gem (nu e bine de preparat cantități mari!) se folosește câte o jumătate din cantitățile de ingrediente din...

Desert prajitura Coconut Dream

In Prajituri la 23 Oct 2018

Se mixează untul cu zahărul și se adaugă apoi: albușurile mixate spumă, gălbenușurile (unul câte unul), laptele, făina amestecată cu praful de copt, esența de rom și cacaua. Compoziția rezultată se toarnă în tava de copt, unsă bine cu unt în prealabil și se dă...

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

In Ciorbe la 22 Oct 2018

Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să se înmoaie puțin. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se călește peste ceapă. Se spală ardeii, se curăță de cotoare și de semințe, se taie bastonașe,...

Compot asortat de sezon

In Mancare copii la 22 Oct 2018

Fructele se spală bine, se curăță de coji și se taie felii sau cubulețe, fiecare după cum dorește. Se pun fructele în oală, cu 2 l de apă rece, la foc iute. Se adaugă batonul de scorțișoară încă de la început, ca să lase gustul său bun, în timpul...

Salata de paste, cu sunca si maioneza

In Paste la 21 Oct 2018

Dintr-un gălbenuș fiert tare, unul crud, o linguriță de muștar clasic și ulei de floarea soarelui se face o maioneză bine legată. Se adaugă în maioneză două linguri încărcate de smântână și se omogenizează. Șunca se feliază și se taie în...

Cartofi aromatizati, la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2018

Cartofii se spală bine și se pun la fiert ”în coajă”. Când sunt fierți, se scot din apă și se lasă la răcit. După ce s-au răcit, cartofii se curăță de coji, se taie în forma dorită, se pun într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei și se...

Desert tort de gutui, cu frisca - reteta nr. 400

In Torturi la 21 Oct 2018

Gutuile se spală bine, se curăță de coajă și se feliază. Într-o tavă pentru copt (sau într-o cratiță specială) se pune untul tăiat felii și se acoperă cu 200 grame de zahăr. Deasupra se pun feliile de gutui, radial, în cerc, de jur-împrejurul tăvii,...

Aperitiv chec cu branzeturi si rosii cherry

In Aperitive / Garnituri la 20 Oct 2018

Roșiile se curăță de codițe, se spală, se șterg de apă și se pun pe fundul formei de copt, unsă cu unt în prealabil. Cele trei ouă se mixează cu smântâna, se adaugă telemeaua rasă pe răzătoarea mare și făina, ”în ploaie”, amestecată cu...

Zacusca de vinete

In Zacusca la 18 Oct 2018

Se spală ardeii și gogoșarii, se coc, pe toate fețele și după ce sunt luați de pe foc se pun într-un vas acoperit cu capac. După ce se coc toți ardeii și gogoșarii, se curăță de pielițe, de cotoare și de semințe și se lasă să se scurgă de zeamă. Se spală vinetele,...

Desert cornulete fragede, cu rahat

In Dulciuri la 17 Oct 2018

Se amestecă făina cu sarea în vasul în care se va face aluatul și în mijlocul ei se pun: drojdia mărunțită, zahărul și smântâna. Se frămână bine drojdia cu zahărul și smântâna până ce se dizolvă și se omogenizează compoziția,...

Fasole cu carnati de porc afumati

In Mancaruri de legume la 17 Oct 2018

Cu o seară înainte se alege fasolea, se spală cu apă rece, de două-trei ori și se pune la înmuiat, cu multă apă rece, deoarece, înmuindu-se, ea se va umfla. Dacă ați uitat să puneți fasolea la înmuiat, atunci o puteți pune (după ce ați ales-o și...

Urși de mamaliga cu branza

In Mancare copii la 16 Oct 2018

Se pune apa cu sare în ceaun și când se încălzește, se adaugă mălaiul grisat, ”în ploaie” și se amestecă întruna, ca să nu se formeze cocoloașe. Se lasă ceaunul la foc iute și se amestecă din când în când, până ce...

Bors de cartofi, dres cu oua si smantana

In Ciorbe la 14 Oct 2018

Se curăță morcovii, pătrunjeii și țelina, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, până se înmoaie, în...

Desert clatite cu mere si sirop de trandafiri

In Dulciuri la 14 Oct 2018

Mai întâi se mixează bine ouăle cu sarea, zahărul și vanilia, după care se încorporează cu atenție făina, (amestecată cu praful de copt) ca să nu se formeze cocoloașe.  După ce făina a fost încorporată în întregime, se adaugă laptele,...

Cartofi cu mozzarella, la cuptor

In Mancaruri de legume la 12 Oct 2018

Cartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la răcit. Se unge cu unt o tavă termorezistentă. După ce s-au răcit, cartofii se curăță, se...

Piept de pui cu mozzarella si cus-cus, la cuptor

In Pui la 9 Oct 2018

Mai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele. Se toarnă uleiul de floarea soarelui în tigaie, și când se încălzește puțin se adaugă 50 grame de unt feliat....

Desert prajitura cu mac si crema de lamaie

In Prajituri la 7 Oct 2018

Mai întâi se face crema de lămâie, pentru a avea timp suficient să stea la frigider. Pentru aceasta se amestecă zahărul tos cu amidonul alimentar și vanilia, se adaugă laptele puțin câte puțin, iar compoziția rezultată se dă la bain-marie și se amestecă...

Ciocanele de pui la gratar, cu rondele de cartofi si morcovi la aburi

In Pui la 7 Oct 2018

Mai întâi se pregătesc ciocănelele, pentru a avea timp suficient să stea la baiț. Se curăță de tuleie și de pielea groasă de la bază, se spală bine și se pun la baiț, în frigider, pentru 2-3 ore. Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală, se zvântă și se...

Ciorba de varza dulce, cu rasol afumat de porc

In Ciorbe la 6 Oct 2018

Mai întâi se spală bine rasolul, se porționează și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Se spumuiește când este cazul și se completează cu apă, când scade. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor în ulei...

Aperitiv medalion Caprese

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2018

Se spală legumele și se șterg cu un prosop de hârtie. Se porționează mozzarella și roșiile în felii de aceeași grosime. Se pregătesc elementele de decor. Se pun intercalat felii de mozzarella (condimentate cu sare și busuioc/oregano măcinat) cu felii de roșii,...

Aperitiv pachetele mic dejun, cu aluat foietaj

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2018

Se decongelează din timp aluatul foietaj și, dacă este un pachet mare, de 800 grame, pentru 4 porții se va folosi doar o jumătate de pachet. Se spală ardeii, se taie inele/rondele cu o grosime de cel puțin 1 cm și se curăță de semințe. Când aluatul s-a decongelat complet...

Desert tarta cu mere si nuci

In Prajituri la 28 Sep 2018

Mai întâi se face aluatul fraged care trebuie să stea la frigider. Eventual se poate face și cu o zi înainte. Se amestecă zahărul tos fin cu: untul rece, sarea, vanilia și oul, până ce se dizolvă, apoi se încorporează treptat făina, ca să devină un...

Salata poloneza cu ton

In Salate la 27 Sep 2018

Mai întâi se pregătesc toate ingredientele. Orezul se alege, se spală în câteva ape, se fierbe, după care se clătește bine și se lasă la scurs. Ceapa se curăță, se spală și se taie rondele. Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea mică. Se fierb...

Chiftelute cu cartofi si sos de smantana, la cuptor

In Porc la 26 Sep 2018

Carnea, curățată de pielițe și de vițe, se spală, se scurge de apă și se toacă fin, după care se face compoziția pentru chifteluțe, adăugându-i: un ou, 2 căței de usturoi tocați fin, 1/2 ceapă galbenă tăiată mărunt, două lingurițe de amestec de ierburi, sare, piper...

Ostropel de pui, cu mamaliguta

In Pui la 21 Sep 2018

Se curăță pulpele de tuleie, se spală și se scurg de apă, după care se prăjesc în ulei pe ambele fețe, până ce se pătrund ușor. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se pun în cratiță, peste pulpe, la călit. Se adaugă un pahar de...

Afisate 571 - 600 din 981 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

ieri la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]