publicat la 24.05.2013
publicat la 14.03.2013
publicat la 01.03.2013
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Papricas de pui cu galuscute
Se spala legumele , se curata si se taie marunt , la fel si pieptul de pui . Intr-o tigaie/cratita se incinge uleiul si se prajeste pieptul pe toate partile , se adauga si ceapa si ardeii si se calesc impreuna . Se adauga rosiile , , condimentele , putina apa calduta si se lasa la foc molcom pana...
Copanele cu mazare si cartofi
Am curatat , spalat condimentat si piperat copanelele si le-am lasat deoparte ptr a ma ocupa de legume . Ceapa am taiat-o solzisori si-am dat-o la calit in uleiul in care am parpolit cateva minute copanelele ; morcovul si gogosarul le-am taiat cubulete si le-am adaugat cepei ,...
Varza cu orez si copanele, la cuptor
Varza am lasat-o decuseara intr-un vas cu apa ptr dezacrire/desarare . Am scurs foarte bine varza si-am taiat-o fideluta , da' fideluta , am condimentat-o cu piper si-am aromatizat-o cu cimbru din belsug si-un pic de busuioc(mie-mi place) ; am omogenizat bine totul , am adaugat orezul...
Tocana mexicana
Cartofii se curata , se taie cubulete mici si se fierb timp de 15 minute . Carnea se caleste vreme de cateva minute pana se albeste . Separat ceapa se toaca f marunt si se caleste putin in cateva lg de ulei . Cand carnea si-a schimbat culoare , i se alatura ceapa , se lasa cateva minute sa-si...
Escalop de porc cu ciuperci
Ne pregatim de gatit ... ne punem sortul si ne strangem parul . Se bat feliile de cotlet intre doua folii alimentare (sa nu mai avem de sters si faianta si tot blatul) cu ciocanul de snitele (mie nu-mi place deloc , deloc si folosesc altceva , da' nu va spun , ca veti rade ...) , se sareaza...
Chiftele de porc
Carnea de porc se trece prin masina de tocat de doua ori , dac-o ,,robotiti" , o pritociti voi din butoane , se amesteca cu condimente pe gustul fiecaruia , se curata , spala si toaca frunzele aromatelor si se alatura amestecului ; se adauga galbenusurile , usturoiul trecut prin presa...
"MUSTATILE" sotului
Se curata , se spala si se taie legumele dupa preferinta (eu am tocat ceapa julienne , ardeiul si usturoiul cubulete si felii , frunzele de telina marunt) si se dau la calit cu putin ulei , condimentandu-se dupa gust ; cand acestea s-au inmuiat , am adaugat si ciupercile spalate , dar...
Aripioare cu sos picant si pireu de cartofi
Aripioarele uscate se parpolesc pe flacara , ptr indepartarea pufului si ptr a prinde un gust special , se spala li se inlatura partea necarnoasa (tre' sa pape si cateii ceva , nu ?)si se lasa la uscat . Ceapa se curata , se spala , se taie rondele si se da la calit in cele cateva lg...
Ardei umpluti
Eu nu calesc nimic , NICIODATA ! Tocam carnea , o condimentam cu sare piper si cu celelalte plante aromate , spalate si tocate marunt , si-o lasam sa se odihneasca . Ceapa o curatam si o tocam marunt , morcovul spalat il dam pe razatoarea mica , spalam orezul si-l lasam la scurs ....
Gulas cu costite de vitel
Se spala si se portioneaza costitele , lasandu-se la scurs . Se curata ceapa , se taie dupa preferinta si se da la calit intr-o cratita marisoara , cu ulei si putina apa ; cand a devenit translucida , se adauga concentratul de legume , sau sarea , restul condimentelor (exclusiv , chimenul)...
Sarmalute cu frunze noi
Sa ne inarmam cu calm si rabdare ... Se opareste cateva minute frunza noua in apa cu sare , se scoate si se lasa la scurs si racit intr-o strecuratoare . Se da prin masina de tocat carnea de vita si porc , iar copanul se despieliteza si dezoseaza si se taie la cutit , in bucati...
Chiftelute de primavara
Am curatat pieptanul de pielite si l-am trecut prin masina de tocat impreuna cu ceapa , usturoiul , verdeturile ( a iesit compozitia cam verzulie ) si painea inmuiata in lapte si stoarsa bine ; intr-un bol am amestecat ,,tocaturile" cu grisul , galbenusurile , concentratul de...
Racitura moldoveneasca de porc
Se transeaza piciorul si se pune in apa la desarat , dupa care se rade fumul de pe fiecare bucata . Se pune la fiert intr-o cantitate mare de apa si se spumeaza de cate ori este nevoie . Cand este fiert pe jumatate , se adauga si legumele si se continua fierberea pana la dezosare Cand...
Varza calita , cu "porcarii" la cuptor
Se curata ceapa si se taie pestisori , morcovul curatat se da pe razatoarea mica si se pun la calit intr-o tigaie teflon ( eu utilizez tigaia mare de la Amway , sa nu stau cu ochii pe ea , sa nu se prinda ) timp de 15 minute . Varza se taie fasiute si se adauga in cratita , si se caleste si ea...
"Bunaciune" la cuptor
Se spala f bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare . Cand s-au fiert , se dau printr-un jet de apa rece ptr o curatare usoara , se decojesc si se lasa un pic la racit , dupa care se sfarama , (doar se sfarama) se adauga sare daca mai este necesar si piper , mult piper ca-i...
Sufleu de ficat
Oparesti bine ficatul , il cureti de pielite , il dai prin masina de tocat si-l calesti in 50 g de unt .Restul de unt se topeste , se amesteca cu faina si laptele si se fierbe 10-15 minute la foc mic , amestecandu-se mereu . Se condimenteaza si se lasa sa se raceasca , apoi se adauga...