Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se condimenteaza.
Se ia o foaie de placinta se unge cu pensula cu ulei si apoi se taie pe latime in 2 bucati. Pe fiecare bucata se aseaza o fasie piept de pui, o fasie de kaizer si una de cascaval. Apoi se ruleaza si se pun intr-o tava in care am pus...
Se pun la fiert bucatile de pui cu putina vegeta.Dupa ce s-au fiert se scot din oala si se lasa la racit apoi le dezosam. In supa ramasa adaugam legumele taiate mari, piperul boabe si orezul. Cand orezul este aproape fiert se adauga si carnita dezosata. Cand este fiert orezul se opreste oala si...
Se spala bucatile de gaina si se pun la fiert cu o lingura de sare sau de vegeta.
Se toaca marunt toate legumele si se pun la inabusit intr-o cratita cu capac. Dupa ce s-au inabusit si carnea s-a fiert se pun in oala se se fierbe ciorba cam 10 minute, apoi se adauga un colacel de fidea si se...
Se pun 200 ml de apa la incalzit, cand este calduta se adauga grisul, amestecand continuu ca sa nu facem cocoloase. Dupa ce se fierbe grisul il punem la racit.
Intr-un bol punem icrele si se amesteca cu uleiul, de preferabil ar fi sa folosim un mixer.
Cand terminam de pus tot uleiul...
Se spala conopida si se desface in buchetele si se pune in apa rece cam 30-40 de minute.
In borcan se aseaza cateva boabe de piper, foi de dafin, ceapa taiata pestisor si morcov dat pe razatoare apoi se aseaza conopida, mai aruncam cateva boabe de piper si mustar in timp ce punem conopida....
Se fierb cartofii si oualele, iar la masline scoatem samburii.
Dupa ce s-au racit cartofii ii decojim si ii taiem cubulete. peste ei adaugam ceapa taiata pestisor, maslinele taiate julien, castravetii si gogosarii taiati cubulete mici si morcovii rasi pe razatoare.
Se amesteca toate cu sare...
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert si racit ii decojim si ii taiem cubulete.Scoatem samburii de la masline, le taiem julien si le adaugam peste cartofi. Ceapa o taiem pestisor si o adaugam si pe ea. La sfarsit adaugam maioneza si oualele fierte tari. Se amesteca...
Se spala si se pun la fiert bucatile de pui. Cand incepe sa fiarba carnea se spumuieste oala si se adauga o lingurita de vegeta pentru gust. Dupa ce s-a fiert carnea se scoate si se adauga legumele taiate in bucati mari: cartoful taiat cuburi, morcovii in 2-3 bucati, telina cam de marimea...
Amidonul se dizolva in 5 linguri de apa, iar restul pana la 200 ml se pun la fiert. Cand apa s-a fiert se pune peste amidonul dizolvat , putin cate putin, pana se incorporeaza si apoi se pune amestecul la loc pe foc, pana se ingroase. Dupa ce s-a ingrosat se i-a de pe foc si se lasa la...
Rulouri de pui
Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se condimenteaza. Se ia o foaie de placinta se unge cu pensula cu ulei si apoi se taie pe latime in 2 bucati. Pe fiecare bucata se aseaza o fasie piept de pui, o fasie de kaizer si una de cascaval. Apoi se ruleaza si se pun intr-o tava in care am pus...
Orez cu pui si legume
Se pun la fiert bucatile de pui cu putina vegeta.Dupa ce s-au fiert se scot din oala si se lasa la racit apoi le dezosam. In supa ramasa adaugam legumele taiate mari, piperul boabe si orezul. Cand orezul este aproape fiert se adauga si carnita dezosata. Cand este fiert orezul se opreste oala si...
Ciorba de gaina
Se spala bucatile de gaina si se pun la fiert cu o lingura de sare sau de vegeta. Se toaca marunt toate legumele si se pun la inabusit intr-o cratita cu capac. Dupa ce s-au inabusit si carnea s-a fiert se pun in oala se se fierbe ciorba cam 10 minute, apoi se adauga un colacel de fidea si se...
Salata de icre
Se pun 200 ml de apa la incalzit, cand este calduta se adauga grisul, amestecand continuu ca sa nu facem cocoloase. Dupa ce se fierbe grisul il punem la racit. Intr-un bol punem icrele si se amesteca cu uleiul, de preferabil ar fi sa folosim un mixer. Cand terminam de pus tot uleiul...
Conopida in otet
Se spala conopida si se desface in buchetele si se pune in apa rece cam 30-40 de minute. In borcan se aseaza cateva boabe de piper, foi de dafin, ceapa taiata pestisor si morcov dat pe razatoare apoi se aseaza conopida, mai aruncam cateva boabe de piper si mustar in timp ce punem conopida....
Salata orientala cu muraturi
Se fierb cartofii si oualele, iar la masline scoatem samburii. Dupa ce s-au racit cartofii ii decojim si ii taiem cubulete. peste ei adaugam ceapa taiata pestisor, maslinele taiate julien, castravetii si gogosarii taiati cubulete mici si morcovii rasi pe razatoare. Se amesteca toate cu sare...
Salata orientala simpla
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert si racit ii decojim si ii taiem cubulete.Scoatem samburii de la masline, le taiem julien si le adaugam peste cartofi. Ceapa o taiem pestisor si o adaugam si pe ea. La sfarsit adaugam maioneza si oualele fierte tari. Se amesteca...
Supa de pui cu galusti si taietei
Se spala si se pun la fiert bucatile de pui. Cand incepe sa fiarba carnea se spumuieste oala si se adauga o lingurita de vegeta pentru gust. Dupa ce s-a fiert carnea se scoate si se adauga legumele taiate in bucati mari: cartoful taiat cuburi, morcovii in 2-3 bucati, telina cam de marimea...
Maioneza de post
Amidonul se dizolva in 5 linguri de apa, iar restul pana la 200 ml se pun la fiert. Cand apa s-a fiert se pune peste amidonul dizolvat , putin cate putin, pana se incorporeaza si apoi se pune amestecul la loc pe foc, pana se ingroase. Dupa ce s-a ingrosat se i-a de pe foc si se lasa la...