Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte. De regulă 100 g paste se fierb într-un litru de apă, iar sarea se pune după ce apa a început să fiarbă.
Am pus untul, prazul tocat și ciupercile într-o tigaie, pe foc. Am ales cele mai mici ciuperci și...
Am pus intr-o tigaie untul impreuna cu legumele curațate și marunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apa, astfel nu va fi nevoie de adaos de lichide iar legumele se vor cali in suc propriu devenind mai savuroase. Dupa aproximativ 10 minute am...
Înainte de a vă explica pașii, țin să subliniez faptul că ingredientele de mai sus sunt pentru un aluat din care vom face paste cu ajutorul mașinii, adică un aluat elastic, asemănător celui pentru pâine sau cozonac. Dacă urmează să tăiați aluatul cu tăietorul (...
Se taie varza julien, sau se mărunțește în robot. Se pune uleiul într-o cratiță și se călește în suc propriu. Se adaugă sarea și piperul ( eu am folosit piper roșu și negru ).
Se pune apă cu sare la fiert. Când începe să clocotească se adaugă ...
Într-o tigaie generoasă se călesc în unt prazul, morcovul tăiat rondele și ciupercile timp de 3 minute. Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat, apoi se adaugă și el în tigaie. După alte 3 minute se adaugă bulionul și se mai lasă puțin pe foc....
Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Se strecoară, apoi se amestecă cu restul ingredientelor.
Peștele se sărează, se marinează în jumătate din cantitatea de lămâie amestecată cu usturoiul pisat și salvia. Se lasă vreo oră să absoarbă aromele, apoi se...
Paste cu spanac și ciuperci
Am pus pastele la fiert într-o oală cu apă fierbinte. De regulă 100 g paste se fierb într-un litru de apă, iar sarea se pune după ce apa a început să fiarbă. Am pus untul, prazul tocat și ciupercile într-o tigaie, pe foc. Am ales cele mai mici ciuperci și...
Lasagna cu vită și ciuperci
Am pus intr-o tigaie untul impreuna cu legumele curațate și marunțite. Am acoperit-o cu un capac. Ciupercile conțin o mare cantitate de apa, astfel nu va fi nevoie de adaos de lichide iar legumele se vor cali in suc propriu devenind mai savuroase. Dupa aproximativ 10 minute am...
Tagliatelle cu leurdă și sfeclă roșie
Înainte de a vă explica pașii, țin să subliniez faptul că ingredientele de mai sus sunt pentru un aluat din care vom face paste cu ajutorul mașinii, adică un aluat elastic, asemănător celui pentru pâine sau cozonac. Dacă urmează să tăiați aluatul cu tăietorul (...
Laște cu varză
Se taie varza julien, sau se mărunțește în robot. Se pune uleiul într-o cratiță și se călește în suc propriu. Se adaugă sarea și piperul ( eu am folosit piper roșu și negru ). Se pune apă cu sare la fiert. Când începe să clocotească se adaugă ...
Cannelloni cu piept de pui afumat și mix de brânzeturi
Într-o tigaie generoasă se călesc în unt prazul, morcovul tăiat rondele și ciupercile timp de 3 minute. Pieptul de pui se dă prin mașina de tocat, apoi se adaugă și el în tigaie. După alte 3 minute se adaugă bulionul și se mai lasă puțin pe foc....
Salată de paste cu stafide și pește
Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Se strecoară, apoi se amestecă cu restul ingredientelor. Peștele se sărează, se marinează în jumătate din cantitatea de lămâie amestecată cu usturoiul pisat și salvia. Se lasă vreo oră să absoarbă aromele, apoi se...