Rita Ilies

1

Bucataras
incepator

Maramures

Bucataras din 12.12.2013

RETETE159
PRIETENI131
Retete

Tartă cu ciocolată

In Prajituri la 12 Dec 2013

Într-un castron amestecăm bine untul cu zahărul și cele două gălbenușuri. În pasta obținută se adaugă făina în ploaie și se frământă pentru a obține o cocă maleabilă. Aceasta se întinde cu mâna în tava de tartă unsă cu unt și...

Pâine - specialitate cu cartofi

In Piine la 12 Dec 2013

Pentru început fierbem cartofii în apă cu sare, între timp pregătim restul ingredientelor. Într-un castron încăpător cernem 900 g de făină, restul o lăsăm pentru a presăra pe masa de lucru sau pentru adaos, dacă e nevoie. Cu o lingură facem un locșor...

Mini brânzoici

In Prajituri la 12 Dec 2013

Începem cu aluatul: drojdia o dizolvăm în lapte, adăugăm oul și untul și omogenizăm cu un tel pentru amestecuri ușoare. Adăugăm zahărul și sarea, apoi făina cernută. Frământăm un aluat compact pe care îl lăsăm să dospească bine. Dacă e nevoie puteți...

Basmati cu spanac și hrișcă

In Mancaruri de post la 12 Dec 2013

Orezul se spală bine și se lasă să se scurgă apa. Între timp, ceapa se taie mărunt și se călește în uleiul de palmier. Se adaugă orezul , apoi o cană și jumătate cu apă nu foarte rece. Când orezul este aproape fiert se adaugă condimentele și spanacul,...

Pizza cu rucola și creveți

In Pizza la 12 Dec 2013

Făina cernută o amestecați bine cu sarea, tarhonul și busuiocul. Adăugați drojdia, uleiul și treptat, apa. Frământați până când obțineți un aluat elastic, apoi lăsați-l puțin să dospească. Nu trebuie să crească mult.    Împărțiți aluatul...

Salată de paste cu stafide și pește

In Paste la 12 Dec 2013

Pastele se pun la fiert în apă cu sare. Se strecoară, apoi se amestecă cu restul ingredientelor. Peștele se sărează, se marinează în jumătate din cantitatea de lămâie amestecată cu usturoiul pisat și salvia. Se lasă vreo oră să absoarbă aromele, apoi se...

Prăjitură Crèm a la Crèm cu portocale și cocos

In Prajituri la 12 Dec 2013

Blatul se prepară foarte ușor, la fel ca orice pandișpan. Albușurile se bat spumă împreună cu praful de sare. Treptat se adaugă cele 4 linguri cu zahăr, apoi conținutul plicului Crèm Olé și bineînțeles gălbenușurile. Se pune la copt ( eu am folosit o tavă...

Dulce de leche ( dulceață de lapte )

In Dulceata / Gem la 12 Dec 2013

În primul rând, laptele trebuie să fie proaspăt și gras. Poate fi de vacă sau de bivoliță. Dacă va căpăta aciditate, laptele se va brânzi, iar dacă va fi degresat, dulceața nu se va îngroșa. Pentru că se poate arde foarte ușor, dulceața de lapte se fierbe...

Budincă de griș cu lapte

In Dulciuri la 12 Dec 2013

Așa cum probabil știți deja, mare filosofie nu-i. :) Deci, fierbem grișul în lapte. Eu îl fierb mereu pe bain marie și amestec cu telul pentru amestecuri ușoare. Adăugăm coaja rasă de portocală și vanilia. La final untul, mierea și zahărul, amestecând pentru a le...

Afisate 151 - 159 din 159 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iubeste-ti aproapele. Daca se intampla sa fie inalt, vesel, seducator, iti va fi cu atat mai usor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]