![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 11.02.2025
publicat la 10.02.2025
publicat la 07.02.2025
Se anunţă zile toride. Cuptorul în care te coace destinul e mai mult decât strâmt şi lipsit de comfort. Putea şi ei să te frăgezească într-un spaţiu mai generos. În altă ordine de idei, nu uita că joia viitoare ai repetiţie la teatrul de păpuşi. Ţi-au luat sfori noi.
Bucataras.ro
[email protected]
Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți
Cum se prepara Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți: Pregătește întâi sosul. Toacă mărunt castravetele murat și ceapa roșie. Amestecă maioneza cu o linguriță de muștar, adaugă castravetele și ceapa, puțin mărar tocat mărunt și...
Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post
Cum se prepara Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post: Pune o cratiță mare pe foc, adaugă ulei de floare soarelui. Curăță și taie cuburi potrivite legumele. Pune ceapa la rumenit, apoi adaugă cartoful tăiat, morcovul tăiat rondele, roșia cuburi....
Omletă țărănească - Micul dejun perfect
Cum se prepara Omleta țărănească - Micul dejun perfect: Taie baconul în fâșii, apoi rumenește-l în puțin ulei, într-o tigaie încinsă. Curăță și taie cuburi ceapa și ardeiul gras, apoi adaugă legumele peste baconul rumenit. Bate spumă cele...
Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar
Cum se prepara Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar: Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile și un praf de sare până capătă consistentă și devin albe și dense. Mixează gălbenușurile cu zahărul pudră până își dublează...
Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid
Cum se prepară Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid: Pune sare și piper peste făină și amesteca. Rade parmezan peste pesmet și adaugă puțin cimbrișor. Amestecă să se uniformizeze pesmetul. Amestecă bine cele 3 ouă și condimentează...
Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă
Cum se prepara Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă: Curăță cartofii și ceapa și taie-le cuburi. Într-o oală încăpătoare, pune puțin ulei de măsline și adaugă ceapa, usturoiul și cartofii. Taie fâșii și...
Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat
Cum se prepară Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat: Împarte cele două fileuri în 4 porții egale și condimentează peștele cu sare și piper. Pune o tigaie la încins și adaugă puțin ulei de măsline. Rumenește fileurile de...
Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă
Cum se prepara Tarta fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă: Așază aluatul fraged într-o formă de tartă, presând ușor la baza. Decupează de pe marginea tăvii surplusul de aluat. Pune câteva linguri de crema de fistic și...
Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros
Cum se prepara Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros: Pregătește întâi sosul tzatziki. Rade castravetele spălat, cu tot cu coajă. Scurge zeamă lăsată, apoi adaugă castravetele ras peste iaurtul grecesc. Adaugă și un cățel de usturoi ras și...
Desert cremos cu caise la pahar - Rețeta rapidă și delicioasă de vară
Cum se prepara Desert cremos cu caise la pahar - Rețeta rapidă și delicioasă de vară: Curăță și taie 4 -5 caise în cuburi potrivite, apoi pasează-le fin cu ajutorul unui tocător. Adaugă zahărul și continuă să le pasezi până obții un piure fin. Bate spumă...
Rețetă de mousse de căpșuni cu iaurt: Desert ușor și răcoritor
Cum se prepara Rețetă de mousse de căpșuni cu iaurt: Desert ușor și răcoritor: Mixează crema de brânză, iaurtul și zahărul pudră până obții o crema fină și omogenă. Toacă grosier căpșunile, apoi pasează-le cu ajutorul unui blender. Adaugă piureul de...
Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară
Cum se prepara Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară: Decupează discuri mici din lipii, așază-le pe un grătar și coace-le în cuptor pentru 5-7 minute ca să își păstreze formă și să capete o textura crocantă. Separă...
Sandwich fresh de vară - Rețeta simplă și gustoasă cu legume proaspete
Cum se prepara Sandwich fresh de vară - Rețeta simplă și gustoasă cu legume proaspete: Feliază dovlecelul și ceapa roșie. Într-o tigaie foarte bine încinsă, rumenește pe ambele părți feliile de ceapă și de dovlecel. Condimentează-le cu sare. ...
Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară
Cum se prepară Gazpacho: Rețeta simplă și rapidă pentru o supă delicioasă de vară: Feliază pâinea și rumenește-o pe ambele părți, într-o tigaie cu puțin ulei de măsline. Curăță și taie legumele în cuburi. Pune-le într-un bol și adaugă și un...
Placinte daneze cu caise - Un desert rapid si delicios
Cum se prepara Plăcinte daneze cu caise - Un desert rapid și delicios: Porționează aluatul foietaj în 9 părți egale. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Taie caisele în sferturi. Amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și...
Pește la cuptor, cu roșii și măsline - Rețeta gustoasă și sănătoasă
Cum se prepara Pește la cuptor, cu roșii și măsline - Rețeta gustoasă și sănătoasă: Tapetează cu hârtie de copt o tavă încăpătoare și ridică marginile astfel încât preparatul să se gătească uniform și să își păstreze sucurile. Adaugă...
Budincă de croissante cu fructe de pădure
Cum se prepara Budinca de croissante cu fructe de pădure: Feliază croissantele, apoi așază-le într-o tavă termorezistentă. Amestecă bine ouăle, adaugă un praf de sare și zahărul pudră. Adaugă smântana lichidă și mixează bine până se omogenizează...
Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos
Cum se prepară Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos: Pune o tigaie la încins cu puțin ulei de măsline. Adaugă roșiile cherry și usturoiul tocat mărunt, apoi condimentează bine cu sare și piper. Lasă-le pe foc 2-3 minute până se...
Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă
Cum se prepara Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă: Într-un bol, pune 80 ml ulei de măsline. Adaugă sare, piper, praf de usturoi, boia și fulgi de jalapegno. Amestecă bine ca să se aromatizeze uleiul. Așază cartofii...
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum se prepara Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola: Mai întâi vom prepara crutoanele. Pentru asta, vom tăia pâinea cubulețe sau o vom rupe bucăți cu mâna, pentru o variantă mai rustică. Într-o tigaie, încingem puțin...
Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate
Cum se prepara Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate: Fierbe pastele în apă clocotită cu un praf de sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Taie zucchini în cubulețe. Pune în încins o tigaie cu puțin ulei de măsline și...
Cartofi gratinați cu gorgonzola
Cum se prepara Cartofi gratinați cu gorgonzola: Taie cartofii în cuburi mici. Într-un bol, amestecă oul bătut, smântâna lichidă și condimentează cu sare și piper. Adaugă și brânza gorgonzola ruptă în bucăți. Oprește câteva...
Rulouri cu nectarine și gorgonzola
Cum se prepara Rulouri cu nectarine și gorgonzola: Unge fiecare foaie de plăcintă cu ulei de măsline, apoi suprapune-le. Rulează foile de plăcintă cu ajutorului unui sucitor. Taie aluatul sub formă de rulouri și așază pe fiecare în tava cu forme de brioșe. Amestecă miezul...
Pui cu sos gorgonzola și nuci
Cum se prepara Pui cu sos gorgonzola și nuci: Feliază subțire pieptul de pui, apoi condimentează-l pe ambele părți cu sare și piper. Pudrează fiecare felie de pui cu făînă. Pune o tigaie la încins cu puțin ulei de măsline și adaugă pieptul de pui....
Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola
Cum se prepara Broccoli și sparanghel gratinat cu gorgonzola: Pregătiți sparanghelul, tăind partea lemnoasă, apoi în bucăți de cca 3 cm. Pregătiți și câteva buchețele de broccoli, pe care le tăiați în jumătate. Într-un bol, amestecați oul cu...
Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel
Cum se prepara Antricot de vită cu sos gorgonzola și sparanghel: Antricotul se asezonează cu sare și piper, după gust. Puneți antricotul de vită într-o tigaie bine încinsă, cu 1 lingură de ulei de măsline. După ce s-a rumenit frumos pe o...
Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă
Cum se prepara Supă cremă de morcovi cu gorgonzola picantă: Morcovii, ceapa și cartofii se taie cuburi. Într-o cratiță încăpătoare, se pun câteva linguri de ulei de măsline și se călesc toate legumele pentru un plus de savoare. Se condimentează cu sare și...
Crostini cu gorgonzola și roșii cherry
Cum se prepara Crostini cu gorgonzola și roșii cherry: Tăiați bagheta în felii de cca 1.5 cm grosime și așezați-le în tava de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Stropiți fiecare felie cu ulei de măsline, după care puneți brânza gorgonzola. Băgați tava...
Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum se prepara Pizza cu ciuperci și gorgonzola: Într-un castron mare, amestecați făina cu sarea și drojdia uscată. Faceți o adâncitură în mijloc și adăugați apă și mierea. Începeți să amestecați pentru a forma un aluat. Adăugați uleiul de măsline...
Zucchini pane cu mousse de gorgonzola
Mod de preparare Zucchini pane cu mousse de gorgonzola: Tăiați zucchini în rondele subțiri de cca 1 cm grosime. Condimentați cu sare și piper, după gust. Bateți ouăle într-un bol, cu un praf de sare. Fiecare bucată de zucchini se trece prin făină, apoi prin ou...