Spalam orezul si punem la fiert pe foc mic cu apa sau supa de legume.
Intre timp introducem iaurtul intr-un castron mai mare si incepem sa-l batem pentru cateva minute. Adaugam galbenusul si cele 2 linguri de faina si amestecam bine. Cand orezul este fiert, luam putin din supa cu un polonic,...
Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam chimenul. Cand incepem sa simtim aroma chimenului, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam ghimbirul, sarea si piperul si amestecam bine. Cand simtim aroma ghimbirului, adaugam morcovii si catofii. Adaugam apa cat sa le acopere si...
Curatam napii de coaja, le spalam si le taiem in cubuleti mai mici. Curatam morcovul si patrunjelul, le taiem in rondele.
Incingem ulei intr-o cratita, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam cubuletele de napi si rondelele de morcov si patrunjel si turnam 1 litru de apa in...
Curatam si tocam ceapa si ghimbirul. Incingem ulei intr-o oala, punem ceapa si ghimbirul si prajim pentru cateva minute. Adaugam condimentele.
Curatam morcovii, le taiem rondele si introducem in oala. Adaugam apa clocotita, cubul de supa de gaina, sare, piper si lasam sa fiarba pentru 20...
Spalam si taiem ciupercile si morcovul, curatam si tocam ceapa.
Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa si adaugam ciupercile taiate. Prajim pentru cateva minute, apoi adaugam morcovul, cubul de supa de gaina, condimentele si apa clocotita.
Lasam sa fiarba pe foc mic, pana morcovul este...
Se spala salata si se taie, dar nu foarte marunt. Se taie fasii subtiri sunca si ardeiul, tocam ceapa si usturoiul.
Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita, adaugam ardeiul, sunca, ceapa si usturoiul, punem cratita pe foc, si lasam sa se prajeasca pentru cateva minute.
Adaugam salata si...
Intr-o oala de supa adaugam uleiul si ceapa, usturoiul, ghimbirul ( curatate, spalate si maruntite) si zestul lamaii. Apoi pe foc mic calim pentru cateva minute. Adaugam o lingura de pudra de curry, prajim pentru cateva secunde apoi adaugam 3 cani de apa.
Introducem conopida si morcovii...
Curatam carnea de pui, taiem in bucatele si punem intr-o oala. Adaugam apa si ceapa curatata lasata intreg. Asezonam dupa gust si punem la fiert.
Intre timp curatam legumele si dam pe razatoare pe gaura mare. Legumele introducem in oala. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 30 de minute...
Curatam ceapa, spalam dovleceii si le taiem in cubulete.
Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa, adaugam cubuletele de dovleceii si prajim pentru cateva minute.
Adaugam apa si restul ingredientelor. Fierbem dovleceii pe foc mic, pana cand se inmoaie. Cu un blender mixam supa pana cand...
Curatam telina, ceapa si cartofii, spalam bine si le taiem in cubulete. Intr-un vas topim untul, adaugam ceapa si calim bine. Introducem bucatele de telina si cartofi, adaugam apa, asezonam cu sare, piper, delicat si maghiran.
Fierbem pana telina devina moale circa 30- 40 min. Apoi cu...
Se spala lintea de cateva ori, apoi se lasa cateva ore ca sa se inmoaie, de preferat peste noapte.
Intre timp curatam morcovii, patrunjelul, ceapa si usturoiul. Le taiem in cubulete impreuna cu carnatii si sunca.
Se pune la fiert lintea impreuna cu legumele si carnea. Adaugam si foii de...
In primul rand curatam cartofile, ceapa si dovleacul si le taiem in cubulete mici. Intr-o oala incingem ulei adaugam fasiile de slanina si ceapa, prajim pentru cateva minute, apoi le scoatem intr-o farfurie.
Lasam ceapa in oala, apoi introducem dovleacul si cartofii. Prajim pentru cateva...
In primul pas pregatim rosiile. La fiecare facem o taietura sub forma de cruce la baza si fierbem timp de 2-3 minute. Apoi le punem repede intr-un castron cu apa rece. Curatam rosiile si le taiem cubulete.
Taiem ceapa in cubulete si rumenim intr-un castron la foc mic. Cand este gata adaugam...
Curatam legumele si le taiem in bucatele. Intr-o oala turnam apa si punem la foc. Adaugam ceapa, morcovul si patrunjelul, cubul de supa , sare si piper. Fierbem putin, si adaugam bucatele de gulii si de champignon. Lasam sa fiarba. Servim cu smantana si patrunjel maruntit.
Supa turceasca de iaurt si menta (Yayla çorbası)
Spalam orezul si punem la fiert pe foc mic cu apa sau supa de legume. Intre timp introducem iaurtul intr-un castron mai mare si incepem sa-l batem pentru cateva minute. Adaugam galbenusul si cele 2 linguri de faina si amestecam bine. Cand orezul este fiert, luam putin din supa cu un polonic,...
Supa crema de morcovi cu ghimbir
Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam chimenul. Cand incepem sa simtim aroma chimenului, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam ghimbirul, sarea si piperul si amestecam bine. Cand simtim aroma ghimbirului, adaugam morcovii si catofii. Adaugam apa cat sa le acopere si...
Supa crema de napi
Curatam napii de coaja, le spalam si le taiem in cubuleti mai mici. Curatam morcovul si patrunjelul, le taiem in rondele. Incingem ulei intr-o cratita, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam cubuletele de napi si rondelele de morcov si patrunjel si turnam 1 litru de apa in...
Supa crema aromata de morcovi
Curatam si tocam ceapa si ghimbirul. Incingem ulei intr-o oala, punem ceapa si ghimbirul si prajim pentru cateva minute. Adaugam condimentele. Curatam morcovii, le taiem rondele si introducem in oala. Adaugam apa clocotita, cubul de supa de gaina, sare, piper si lasam sa fiarba pentru 20...
Supa crema de ciuperci
Spalam si taiem ciupercile si morcovul, curatam si tocam ceapa. Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa si adaugam ciupercile taiate. Prajim pentru cateva minute, apoi adaugam morcovul, cubul de supa de gaina, condimentele si apa clocotita. Lasam sa fiarba pe foc mic, pana morcovul este...
Supa de salata verde
Se spala salata si se taie, dar nu foarte marunt. Se taie fasii subtiri sunca si ardeiul, tocam ceapa si usturoiul. Punem cateva linguri de ulei intr-o cratita, adaugam ardeiul, sunca, ceapa si usturoiul, punem cratita pe foc, si lasam sa se prajeasca pentru cateva minute. Adaugam salata si...
Supa crema de conopida cu curry
Intr-o oala de supa adaugam uleiul si ceapa, usturoiul, ghimbirul ( curatate, spalate si maruntite) si zestul lamaii. Apoi pe foc mic calim pentru cateva minute. Adaugam o lingura de pudra de curry, prajim pentru cateva secunde apoi adaugam 3 cani de apa. Introducem conopida si morcovii...
Ciorba de pui a la grec
Curatam carnea de pui, taiem in bucatele si punem intr-o oala. Adaugam apa si ceapa curatata lasata intreg. Asezonam dupa gust si punem la fiert. Intre timp curatam legumele si dam pe razatoare pe gaura mare. Legumele introducem in oala. Lasam sa fiarba pe foc mic timp de 30 de minute...
Supa crema de dovlecei
Curatam ceapa, spalam dovleceii si le taiem in cubulete. Incingem ulei intr-o oala, calim ceapa, adaugam cubuletele de dovleceii si prajim pentru cateva minute. Adaugam apa si restul ingredientelor. Fierbem dovleceii pe foc mic, pana cand se inmoaie. Cu un blender mixam supa pana cand...
Supa crema de telina
Curatam telina, ceapa si cartofii, spalam bine si le taiem in cubulete. Intr-un vas topim untul, adaugam ceapa si calim bine. Introducem bucatele de telina si cartofi, adaugam apa, asezonam cu sare, piper, delicat si maghiran. Fierbem pana telina devina moale circa 30- 40 min. Apoi cu...
Ciorba de linte
Se spala lintea de cateva ori, apoi se lasa cateva ore ca sa se inmoaie, de preferat peste noapte. Intre timp curatam morcovii, patrunjelul, ceapa si usturoiul. Le taiem in cubulete impreuna cu carnatii si sunca. Se pune la fiert lintea impreuna cu legumele si carnea. Adaugam si foii de...
Supa crema de dovleac placintar
In primul rand curatam cartofile, ceapa si dovleacul si le taiem in cubulete mici. Intr-o oala incingem ulei adaugam fasiile de slanina si ceapa, prajim pentru cateva minute, apoi le scoatem intr-o farfurie. Lasam ceapa in oala, apoi introducem dovleacul si cartofii. Prajim pentru cateva...
Pappa al pomodoro ( supa de rosii cu paine)
In primul pas pregatim rosiile. La fiecare facem o taietura sub forma de cruce la baza si fierbem timp de 2-3 minute. Apoi le punem repede intr-un castron cu apa rece. Curatam rosiile si le taiem cubulete. Taiem ceapa in cubulete si rumenim intr-un castron la foc mic. Cand este gata adaugam...
Supa de legume
Curatam legumele si le taiem in bucatele. Intr-o oala turnam apa si punem la foc. Adaugam ceapa, morcovul si patrunjelul, cubul de supa , sare si piper. Fierbem putin, si adaugam bucatele de gulii si de champignon. Lasam sa fiarba. Servim cu smantana si patrunjel maruntit.