Incepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga".
Cat timp se raceste baconul pregatim aluatul astfel:
Intr-un vas punem toate...
Ardei spalati se pun la copt in cuptor.
Spanacul se fierbe 10 minute (spanacul se adauga in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere). Dupa 10 minute de fiert, scurgeti spanacul foarte bine de toata apa/zeama.
Intr-o tigaie puneti cele 4 linguri de...
Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei.
Ceapa, tocata marunt, se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adaugati carnea tocata. Lasati carnea la foc mic pana ce isi schimba culoarea...
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.
Ciupercile se spala bine si se lasa la scurs.
Telemeaua se taie cubulete. Fiecare ciuperca in parte se umple cu telemea si se presara deasupra marar tocat. Optional, puteti pune deasupra cate o fasie mica si...
Cuptorul se seteaza la 80 grade.
Ciuperci se spala bine si se pun la scurs.
Somonul se taie cubulete. In fiecare ciuperca se aseaza cubulete de somon si deaspura parmezan. In functie de preferinta parmezanul poate fi ras sau taiat fasii subtiri...
Cartofii curatati si spalati se pun la fiert.
Ceapa se toaca marunt, marunt, marunt si se caleste in putin ulei. Pentru gust, puteti folosi ulei in care ati invartit altceva. Eu am calit-o in grasimea lasata de cateva felii de bacon rumenite in tigaie....
Hmmm.....foarte complex modul de pregatire.
Feliile de bacon se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Se rumenesc pe ambele parti pana devin crocante.
Se scot pe un servet absorbant si...gata!
Se servesc ca atare ( cu o bere), pe...
Carnatii se calesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa ei grasime) pana se rumenesc usor la suprafata.
Ardeii, ceapa, mararul si patrunjelul se toaca marunt.
Cele 3 oua se bat bine cu faina si praful de copt.
Parmezanul se rade pe razatoarea mare.
Carnatii taiati rondele se amesteca cu...
Pregatiti 2 tavi de chec si tapetati-le cu hartie de copt. Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade.
Sunca, maslinele, ardeiul, carnatii si ciupercile se taie cubulete si se amesteca intr-un vas. Separat, bateti oualele cu un praf de sare si adaugati faina, praful de copt si cascavalul ras....
Aluatul de placinta se decongeleaza la temperatura camerei.
Tocati cubulete mici toate ingredintelele, mai putin parmezanul. Amestecati-le intr-un vas si radeti peste ele parmezanul.
Separat, faceti un sos, amestecand bulionul de rosii cu cel de ardei si condimentele, dupa gust....
Fiind in lipsa mare de timp, acest platou este indicat cand aveti musafiri neasteptati si vreti sa puneti ceva pe masa rapid.
Pentru inceput puneti oualele la fiert. Intre timp, pregatiti tortilla astfel: cele 6 lipii ( sau cate aveti) le taiati pe jumtate si le...
Painici la tigaie
Incepem cu baconul. Intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si incinsa bine, punem baconul. Il lasam pana devine putin crocant si incepe sa se "sparga". Cat timp se raceste baconul pregatim aluatul astfel: Intr-un vas punem toate...
Piure de spanac cu ardei copt
Ardei spalati se pun la copt in cuptor. Spanacul se fierbe 10 minute (spanacul se adauga in apa cand aceasta atinge punctul de fierbere). Dupa 10 minute de fiert, scurgeti spanacul foarte bine de toata apa/zeama. Intr-o tigaie puneti cele 4 linguri de...
Placinta cu carne tocata
Foile de placinta se lasa la decongelat la temperatura camerei. Ceapa, tocata marunt, se pune la calit in cele 2 linguri de ulei de floarea soarelui. Cand ceapa incepe sa se inmoaie adaugati carnea tocata. Lasati carnea la foc mic pana ce isi schimba culoarea...
Ciuperci umplute cu telemea și mărar
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Ciupercile se spala bine si se lasa la scurs. Telemeaua se taie cubulete. Fiecare ciuperca in parte se umple cu telemea si se presara deasupra marar tocat. Optional, puteti pune deasupra cate o fasie mica si...
Ciuperci umplute cu somon și parmezan
Cuptorul se seteaza la 80 grade. Ciuperci se spala bine si se pun la scurs. Somonul se taie cubulete. In fiecare ciuperca se aseaza cubulete de somon si deaspura parmezan. In functie de preferinta parmezanul poate fi ras sau taiat fasii subtiri...
Piure aromatizat
Cartofii curatati si spalati se pun la fiert. Ceapa se toaca marunt, marunt, marunt si se caleste in putin ulei. Pentru gust, puteti folosi ulei in care ati invartit altceva. Eu am calit-o in grasimea lasata de cateva felii de bacon rumenite in tigaie....
Chipsuri de bacon
Hmmm.....foarte complex modul de pregatire. Feliile de bacon se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Se rumenesc pe ambele parti pana devin crocante. Se scot pe un servet absorbant si...gata! Se servesc ca atare ( cu o bere), pe...
Chec aperitiv cu verdeata si carnati de Plescoi
Carnatii se calesc intr-o tigaie fara ulei (isi lasa ei grasime) pana se rumenesc usor la suprafata. Ardeii, ceapa, mararul si patrunjelul se toaca marunt. Cele 3 oua se bat bine cu faina si praful de copt. Parmezanul se rade pe razatoarea mare. Carnatii taiati rondele se amesteca cu...
Chec aperitiv
Pregatiti 2 tavi de chec si tapetati-le cu hartie de copt. Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade. Sunca, maslinele, ardeiul, carnatii si ciupercile se taie cubulete si se amesteca intr-un vas. Separat, bateti oualele cu un praf de sare si adaugati faina, praful de copt si cascavalul ras....
Pateuri cu pizza
Aluatul de placinta se decongeleaza la temperatura camerei. Tocati cubulete mici toate ingredintelele, mai putin parmezanul. Amestecati-le intr-un vas si radeti peste ele parmezanul. Separat, faceti un sos, amestecand bulionul de rosii cu cel de ardei si condimentele, dupa gust....
Platou aperitiv
Fiind in lipsa mare de timp, acest platou este indicat cand aveti musafiri neasteptati si vreti sa puneti ceva pe masa rapid. Pentru inceput puneti oualele la fiert. Intre timp, pregatiti tortilla astfel: cele 6 lipii ( sau cate aveti) le taiati pe jumtate si le...