publicat la 09.01.2022
publicat la 30.12.2021
publicat la 06.10.2021
O zi potrivită pentru a încerca mai multe reţete culinare din Estul Indiei. Oaspeţii vor fi sceptici la început, însă pofta îi va îndemna să te creadă pe cuvânt. Medicul legist, insă, va dori ceva mai multe detalii.
Bucataras.ro
[email protected]
Dovlecei pane cu sos de usturoi
Dovleceii se spala bine (daca vreti ii puteti decoji) si cu ajutorul unui cutit bine ascutit ii taiem feli de circa 2cm grosime. Presaram putina sare si ii dam deoarte. Intr-o farfurie plata punem faina, iar intr-un castron batem cele doua oua. Scurgem zeama lasata de dovlecei, apoi fiecare felie...
Oua posate in sos de rosii
Mai intai incepem cu ceapa verde, pe care o curatam si o tocam fin. Ceapa alba, o curatam de coaja si o tocam felii subtiri. Intr-o cratita punem un strop de ulei si adaugam cepele tocate. Lasam ceapa sa se inmoaie bine, circa 5 minute. Nu o lasati mult,deoarece se va arde. Dupa ce ceapa,a...
Oua rosii
Mai intai spalam bine ouale, si le stergem cu prosoape de bucatarie.Intr-o ouala punem apa si adaugam usor ouale,in apa,sa nu se sparga. Adaugam si un praf de sare si le punem la fiert. Dupa ce ouale au fiert (acum depinde cum le vreti mai tari sau mai moi, daca le vreti mai tari mai...
Cartofi taranesti cu sunca
Curatam carofii, ii taiem in 4 sferturi si ii punem la fiert pentru 15 minute, in apa cu un praf de sare.Dupa ce s-au fiert oprim focul si ii lasam deoparte. Intr-o tigaie punem putin ulei si adaugam ceapa tocata solzisori si sunca taiata feliute subtiri. Lasam sa se caleasca. Adaugam si...
Dovleac copt
Dovlecii,se spala,bine,se imparte fiecare dovleac in patru,si li se scot semintele cu o lingura. Pregatim o tava,punem dovleacul,si presaram daca este nevoie niste zahar peste el. Bagam tava,la cuptor,eu l-am copt in duba la bunica mea.Dupa ce este copt foarte bine se scoate din cuptor si se...
Omleta taraneasca
Ouale se sparg intr-un bol si se bat cu o furculita.Apoi ceapa si ardeiul,se taie cubulete mici.Peste ouale batute se adauga sarea,piperul,ceapa,ardeiul,verdeata tocata marunt, si maslinele (de preferabil fara samburi).Se amesteca bine.Se pune pe foc o tigaie ceramica ,si se toarna uleiul in...
Sandwich with tomatoes
Chiflele se taie pe jumatate.Se ung jumatatile cu un strat de crema de branza ,apoi se adauga rosiile taite sferturi,sare si putina verdeata.Un sandwich delicios,racoritor si usor de preparat! Pofta buna!
Snitel din porumb dulce
Conserva de porumb se scurge si boabele se pun intr-un bol. Se adauga ouale si se amesteca. Apoi faina, laptele, sarea si piperul, se pun si ele in compozitie. Se prajesc in baie de ulei foarte incins pentru a nu absorbi foarte mult ulei. Se scot pe servetele absorbante pentru a absorbi excesul...
Mancare tunisiana a la Criss
Ceapa se toaca marunt,se pune la calit intr-o cratita cu putin ulei,se adauga ardeii taiati cubulete,apoi rosiile taiate si ele cubulete,si dupa se adauga condimentele si usturoiul. Puteti pune si 2 oua.Pofta buna!!!
Oua de vara
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se adauga dovleceii taiati cubulete. Se prajesc 5 minute, amestecand des, pana incep sa se inmoaie, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete si usturoiul zdrobit. Se mai lasa pe foc cateva minute. Se fac doua adancituri unde se adauga ouale si se lasa...
Chiftele cu dovlecel
Se dau legumele prin razatoare,se adauga condimentele si ingredientele ramase,se amesteca pana ce se formeaza o pasta densa.Se prajesc in ulei pe ambele parti,dupa care se scot pe servetele.POFTA BUNA!