rivka

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 20.08.2009

RETETE129
PRIETENI36
Retete

Porc fals umplut cu branza

In Piine la 11 Mar 2010

Se face coca intr-un vas de bucatarie amestecandu-se cu mana faina cu drojdia si ouale, zaharul si sarea si apa calduta cat cuprinde, aluatul se framanta cateva minte cu mana. Se acopera si se lasa la dospit la loc caldut. Se intinde aluatul pe masa cu sucitorul, in mijloc se aseaza felii...

Ficatei cu sos de ceapa cu mamaliguta

In Pui la 10 Mar 2010

Ceapa si usturoiul se toaca se aseaza la inmuiat pe foc in cratita in jumatate lingura de unt apoi se adauga ficateii amestecand-se usor sa nu se prinda de fundul oalei, se lasa sa se rumeneasca si ficateii si se aduga sosul de rosii (eventual si putina apa daca e prea gros) si condimentele pt...

Tocanita de cartofi cu ciuperci cu mamaliguta cu unt

In Mancare copii la 10 Mar 2010

Ceapa, cartofi, ardeiul si usturoiul se curata se spala si se taie cubulete. Se caleste ceapa impreuna cu usturoiul si ardeiul in jumatate de lingura de unt, apoi se adauga cartofii cubulete, apa, se lasa sa fiarba pana sunt aproape fierti cartofii.Se aduga jumatate de lingurita pasta de...

Tort rapid cu 2 budinci

In Torturi la 9 Mar 2010

Checul (eu l-am cumparat din supermarket direct facut) se taie felii subtiri si se cladeste primul strat in tava de tort in care s-a pus folie alimentara, se aplatiseaza bine cu mana. Se pregatesc budincile pe foc cu lapte dupa instrictiunile de pe plic, se lasa sa se potoleasca. Se toarne...

Floarea mielului

In Vita la 8 Mar 2010

Carnea tocata se prajeste in tigaie impreuna cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, condimentele.Cand e aproape gata se adauga sosul de soia si se mai lasa putin la rumenit.Se stinge focul se aduga conserva de pasta de rosii, o lingura plina de pasta de ardei iuti(sambal) si se amesteca bine....

Schnitzel de pui

In Pui la 7 Mar 2010

Fileul de pui de taie de-a lungul cu un cutit cu lama ascutita in 4.Eu nu mai bat carnea de pui deloc. Se condimenteaza dupa gust, se tavalesc in faina alba, apoi in oul batut cu furculita, apoi prin pesmet si se prajesc in tigaie in uleiul incins bine inainte cateva minute pe ambele parti...

Chiftelute de cartofi cu branza telemea la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Mar 2010

Cartofii se curata si se fierb in oala pe aragaz ca pt puree.Se amesteca cu untul, branza faramitata, ouale, pesmet 4 , 5 linguri, patrunjelul tocat, condimentele, pasta de ardei iuti. Cu mana se formeaza chiftelutele, se aseaza in tava pe hartie de copt, se dau la cuptorul incalzit la maxim...

Pui cu legume la punga

In Pui la 7 Mar 2010

Pulpele de pui de curata de pielite si grasime, se spala cu apa rece, se condimenteaza se aseaza in punga de cuptor.Se adauga cartofii curatati de coaja si taiati in 4 , grof, ardeii capia taiati cubulete, morcovii felii, fasolea,ceapa taiata in 4,arinul uleiul de masline ,usturoiul intreg, apa1...

Pui la punga

In Pui la 28 Feb 2010

Puiul se spala in apa rece, se unge pe toate partile cu ulei masline si condimentele.Se aseaza in punga pentru cuptor impreuna cu o jumatate de cana de apa. Se acopera si se da la frigider jumatate de zi sau peste noapte. Se da puiul la cuptor la cca 175 gr(foc mic) cca 90 minute, cand se...

Sufleu de conopida cu pesmet si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 25 Feb 2010

Conopida se curata de cotor se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu sare pana se moaie, se incearca cu furculita. Un vas de cuptor de unge cu unt, se aseaza un strat de conopida taiata felii cu cutitul se stropeste cu pesmet, se presara cu cascaval, se aseaza iar un strat de...

Ciorbita de vita cu zarzavat si dovlecei

In Supe/Ciorbe la 25 Feb 2010

Legumele se toaca ,dovleceii se taie cubulete,se aseaza in oala de supa impreuna cu carnea cubulete si se dau in cateva linguri de ulei masline la dutuit pana cand incep sa-si lase miros, se amesteca in oala. Se adauga apa, pasta de rosii si se lasa la fiert la foc mic sub capac cca 35 minute,...

Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra

In Prajituri la 19 Feb 2010

Pe foc intr-o oala se pun impreuna zaharul cu margarina si cacaoa si apa pana se topeste zaharul amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn. Ouale se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma batz. La compozitia cu cacao se adauga galbenusurile pe rand amestecandu-se sa...

Cina rapida(light) cu snitel de pui si cartofi la cuptor

In Pui la 17 Feb 2010

Pieptul de pui se condimenteaza si se lasa acoperit la frigider jumatate de zi(pana seara cand se prepara). Se taie felii in 4, se tavaleste prin faina alba, se da prin ou batut cu furculita, apoi prin pesmet.Bucatile de schntzel se aseaza in vasul ceramic pt cuptor una langa alta.Se stropesc...

Croissante cu unt si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2010

Foaia de foietaj se dezgeata si se taie patrate.Pe fiecare patrat se pune cate o felie de unt, cate o felie de cascaval, se ruleaza si se aseaza in tava de cuptor pe hartie de copt.Se ung cu ou batut cu furculita se stropesc cu susan si se dau la cuptorul incalzit la foc mediu pana se rumenesc...

Pui cu miere si cocos

In Pui la 15 Feb 2010

Pulpele de pui se curata de pielita se spala, se sareaza,pipereaza, se ung cu miere,ulei masine si se lasa la rece cateva ore. Se trec apoi prin nuca de cocos, ou batut cu furculita si apoi iar prin nuca de cocos. Se aseaza pe hartie de copt in tava de cuptor si se dau la foc mic cca...

Pui cu ciuperci

In Pui la 15 Feb 2010

Pulpele de pui de curata de pielita , se ung pe ambele parti cu condimente, piper si cele 2 lingurite de mustar se aseaza in vasul ceramic pentru cuptor, se stropesc cu ulei de masline se adauga ciupercutele scurse bine de apa, se acopera si se dau la frigider jumatate de zi. Se dau pulpele la...

Tort dragoste

In Torturi la 4 Feb 2010

Se prepara blatul: Apa cu zaharul se pun intr-o craticioara pe foc impreuna cu cacaoa , se aduga untul si nuca de cocos pe foc pana capata consistenta unei smantani groase.Se adauga galbenusurile cele 4 pe rand amestecandu-se sa nu se coaca. Cand s-a racit se aduga albusurile batute batz...

Masa de orez

In Pui la 30 Ian 2010

Pieptul de pui se taie felii in 4, se unge pe toate partile cu condimentele pentru pui, piper, mustarul si mierea se acopera cu folie alimentara si se da la rece jumatate de zi. Orezul nespalat se fierbe in apa 15 minute dupa indicatiile de pe ambalaj. Feliile de pui se rumenesc in tigaie...

Placinta cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2010

Ciupercile se curata cu o pensula , se taie rondele in tigaie. Se calesc scurt in 3 lg ulei de masline impreuna cu ceapa toacta fin, usturoiul zdrobit si condimentele dupa gust. Foaia de placinta se dezgheata se intinde in tava pe gartie de copt nu se taie marginile(se vor rasuci peste...

Cremwursti in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2010

Se lasa foaia de foietaj cateva minute la dezghetat. Se portioneaza in patrate, se ruleaza cate un cremwurst intr-un patrat de foaie, se aseza pe hartie de copt in tava de cuptor, se ung cu ou batut , se presara cu seminte de susan, se dau apoi la cuptorul preincalzit la 200 grade cca 15...

Tarta rapida cu crema alba de frisca

In Prajituri la 18 Ian 2010

Se pune laptele la foc impreuna cu ciocolata,untul si zaharul vanilat pana la fierbere.Se lasa sa se raceasca complet. Se aduga praful de budinca de vanilie si se mixeaza, apoi frisca lichida si se mixeaza pana obtinem o crema fina. Se umple blatul de tarta cu crema obtinuta se stropeste cu...

Clatite cu sunca afumata si sirop gros de mere(dulceata de mere)

In Porc la 16 Ian 2010

Se face aluatul de clatite din faina, sare, oua, lapte putin ulei si se da la rece cca 30 minute. Intr-o tigaie se incinge pe rand cate o lingurita de unt , se adauga sunculita afumata taiata felii foarte subtiri, se lasa sa se rumeneasca putin sunculita, se adauga un polonic de aluat...

Bomboane Rafaello (3)

In Dulciuri la 12 Ian 2010

Untul cu ciocolata se pun pe foc la topit, se adauga praful de budinca, laptele praf si cca 50 gr cocos, se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca. Se formeaza bilutele care se dau prin nuca de cocos. Se pastreaza la frigider.  

Garnitura de cartofi crocanti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Ian 2010

Cartofii (alesi mari) se curata si se taie mare felii mai mari (wedges). Se spala, se stropesc cu condimente pentru cartofi prajiti, cu uleiul de masline si o mana sau doua de faina de malai. Se asaza unul langa altul in tava pe hartie de copt, se condimenteaza cu sare dupa gust si se dau la...

Stamppot zuurkool (varza acra cu cartofi si afumatura)

In Porc la 11 Ian 2010

Cartofii se curata se fierb in apa ca pentru puree de cartofi.Nu se pune sare. Slanina afumata(se foloseste o slanina afumata si sarata care seamana cel mai bine la gust miros cu acea carne care se punea la tara in borcane cu untura) se prajeste in 2 linguri de unt pana grasimea se limpezeste....

Chec cu iaurt si stafide

In Prajituri la 10 Ian 2010

Se amesteca ingredientele de mai sus intr-un castron, cu lingura de lemn pana se obtine un aluat cam ca cel de clatite consistenta mai groasa. Intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt se toarna compozitia, se da la cuptorul incalzit inainte la foc mic cca 175 grade cca 1 ora, se...

Supa de fasole cu linte rosie

In Supe/Ciorbe la 8 Ian 2010

Lintea(o cana mare) se aseaza la umflat in apa calda cca 30 minute. Intr-o oala de supa se aseaza ceapa tocata , usturoiul tocat cu cutitul, ardeiul capia tocat marunt si morcovul tocat bucatele marunte , ulei de masline 4 lingiri si se aseaza pe foc pana cand legumele incep sa-si lase miros...

Mancare de orez nedecortificat(maro) cu pui si legume

In Pui la 8 Ian 2010

Pieptul de pui taiat cubulete se condimenteaza se stropeste cu piper si 3 linguri de sos de soia si se da la frigider cca 30 minute. Orezul nespalat se fierbe in apa 15 minute dupa indiatiile de pe ambalaj.Se scurge bine de apa. Ceapa se toaca marunt, la fel usturoiul, ardeii capia,...

Oua umplute cu curry indian

In Aperitive / Garnituri la 8 Ian 2010

Ouale se fierb cca 10 minute se lasa sa se raceasca sub jet de apa rece, se curata si se taie in 2 de-a lungul cu un cutit ascutit.Se amesteca galbenusurile zdrobite cu furculita cu maioneaza cu iaurt, mustarul , sarea, piperul si curry indian , se umplu ouale si se decoreaza cu cate o bucatica...

Salata rece cu carne de pui

In Salate la 8 Ian 2010

Pieptul de pui de pune la fiert cca 15-20 minute in apa cu sare. Cartofii se curata si se pun la fiert. Se lasa puiul si cartofii la racit, se toaca si se amesteca cu mazarea si morcovii, sfecla si muratura tocate marunt,sparanghelul tocat marunt, sare si piper dupa gust, 2 linguri de maioneza...

Afisate 61 - 90 din 129 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Taur

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]