Pe blogul personal scrisesem trimiterea catre o alta reteta pentru reteta aluatului, asa ca imi cer scuze ca aici a lipsit aceasta informatie. Revin, sper nu prea tarziu, cu reteta:
Pentru aluat ai nevoie de:
350-400 gr faina (eu imi masor la inceput 400 dar nu o pun niciodata pe toata)
8-10 linguri de apa rece
200 gr unt rece
putina sare
Se amesteca toate ingredientele. La inceput arata ca niste cocoloase care nu se vor lega in veci dar dupa 2 minute de framantat ar trebui sa iti iasa un " biloi" care se deslipeste de pe marginea vasului. Apa sa o pui putin cate putin iar faina sa nu o pui chiar toata de la inceput, mai lasi nitica alaturi ca sa poti sa ajustezi din ochi consistenta aluatului. Framanti cat mai putin, cu buricele degetelor; secretul unui aluat reusit de tarta - adica unul fraged si putin nisipos - este acela de a-l feri de caldura. Pui folie alimentara deasupra si o dai la frigider vreo 40 de minute. Cu cat sta mai mult la rece, cu atat va fi mai fraged.
Pupici!