Reteta gustoasa de Desert prajitura Greta Garbo, prajitura minunata a copilariei noastre

de Toamna07 in Prajituri, 19 Oct 2012 | 250721 vizualizari

 

Reteta gustoasa de Desert prajitura Greta Garbo, prajitura minunata a copilariei noastre
Am pregatit o prajitura minunata din cartea de bucate a Silviei Jurcovan, o achizitie recenta dar extrem de utila si interesanta!
Pentru acasta reteta vom avea nevoie de: faina, unt, oua, smantana, zahar, marmelada, nuca macinata, ciocolata

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru Reteta gustoasa de Desert prajitura Greta Garbo, prajitura minunata a copilariei noastre:

  • Foi:
  • 1/2 kg de faina
  • 200 g unt
  • 2 oua intregi
  • 250 g smantana groasa
  • 100 g zahar pudra
  • 25 g drojdie proaspata
  • un varf de cutit de sare
  • coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 500 g marmelada fina (eu am pus gem de caise)
  • 400 g nuci macinate
  • 200 g zahar
  • Decor:
  • 100 g de ciocolata cu lapte
  • o lingura de smantana lichida sau frisca lichida
  • o lingurita de unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta gustoasa de Desert prajitura Greta Garbo, prajitura minunata a copilariei noastre:

Cum se prepara Reteta gustoasa de Desert prajitura Greta Garbo, prajitura minunata a copilariei noastre:

Foi: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine cu mixerul. Am turnat apoi si smantana, coaja de lamaie si faina. Am amestecat putin mai usor si apoi am lasat aluatul la crescut cam 40 de minute. Aluatul pufos l-am impartit in 4 parti egale si am intins 4 foi cu grosimea de o jumatate de cm, pe hartie de copt.

Tava mea are o lungime de 40 cm si o latime de 28 cm.

Fiecare foaie se intinde pe hartie de copt de aceeasi marime cu tava.Procedand asa, foaia se poate muta usor in tava fara sa-si piarda forma. Se dezlipeste foaia de pe hartie dupa ce se asaza in tava.Se intinde destul de usor.

Nuca se amesteca cu zaharul vanilat si zaharul tos. Impartim in 3 parti egale.

Am uns tava cu unt si am inceput sa montez prajitura punand o prima foaie peste care am intins o parte din gem, am presarat din amestecul de nuca cu zahar si am continuat cu cealalta foaie, si tot asa pana la ultima care ramane curata. Lasam tava cu prajitura la cald timp de 30 de minute sa dospeasca si apoi o dam la cuptor preincalzit timp de o ora, la foc potrivit.

Glazura lucioasa se toarna peste prajitura rece si se pregateste la cuptorul cu microunde punandu-se toate ingredientele intr-un castronel si amestecand in ea, din 30 de secunde in 30 de secunde, pana cand s-a format un sos gros.

Portionam si servim. Este delicioasa si frageda!

Pofta buna!

Prajitura Greta Garbo este o prajitura dulce-acrisoara , foarte aromata care face parte din topul primelor 10 prajituri preferate ale familiei. Prajitura Linzer cu aluat ras, dulceata de gutui si nuca, ofera un desert traditional, usor de preparat si delicios

Va recomandam cu drag si aceasta varianta de Prajitura Greta Garbo

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta gustoasa de Desert prajitura Greta Garbo, prajitura minunata a copilariei noastre" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

marieta 1

21.12.2013, 00:07

in toate tarile din Europa este Crem-fresch care este ca smantana din Romania

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 10:34

ce prajitura buna !

Xandrinne 1

11.01.2015, 19:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura condimentata