in bucataria ruseasca, e greu de stapinit o reteta traditionala, daca n-ai fost acolo s-o inveti!
Ma mai gindesc daca s-o pun pe site, dar pina una alta vreau sa fac o corectie la denumire: PILMENII... e denumirea corecta!!!
Sory!
trebuie sa tii cont de pronuntia ruseasca! nu e ca la noi - cum se scrie asa se pronunta!
iar la servire se face cam asa: se stropesc cu putin otet (mai diluat ca sa nu fie gustul prea "tare") peste care se pune unt si smantana la greu! OK?
daca tot ai pus si reteta video, atentie cum pronunta rusul si nu italianul denumirea produsului!!!
tot aici vezi si cum pun umplutura! acelasi procedeu e si la vareniki!!!!
Pelmeni sunt asemanatori cu tortellini din bucataria italiana si sunt mai multe posibilitati de servire a acestora.Pot fi serviti , asa cum spune Luminita, sau pot fi serviti in supa de carne , mai ales in Siberia, cu mustar, ridichi ,sos de rosii in alte regiuni ale Rusiei sau chiar fripti in unt dupa ce au fost in prealabil fierti.Oricum s-ar servi, sunt deliciosi.
DACA NU STIAM CUM SE FAC NU MAI PUNEM RETETA...DE GRESEALA GRAMATICALA SORY ORICUM SE CRIE ALTFEL IN RUSA,,,DAR E DE STIUT CA ELE ACASA IN RUSIA SE FAC SI CU VARZA SUNT DELICIOASE..SI LA MODUL DE SERVIRE CRED CA GRESETI MAZDAR8X
servirea se face in felul urmator: dupa ce le-ai scos de la fiert se pune unt ca sa nu se lipeasca si se amesteca bine, cind iti pui in farfurie adaugi cita smintina vrei si intr-o farfurie separata torni putin otet si inmoi fiecare pilimeana in otet si maninci, asa se serveste la noi