Ruxy,nu pot sa cred ca nu ai facut pana acum ...si eu asteptam demult o reteta detaliata pentru pasta de zahar ...a trecut-o la favorite cu frica parca sa n-o pierd
va sfatuiesc sa o incercati. functioneaza!
tortuletul meu printesa si alte citeva pe care nu le-am postat inca sunt facute cu pasta de zahar dupa reteta asta. se lucreaza foarte bine...ca o platilina.
ideea de baza este sa cantaritiexact toate ingredientele.
si sa folositi zahar pudra de buna calitate, foarte fin, eventual cernut inainte de a-l folosi!
am reteta de la dna Viorica Dinu, cea care face minunatii cu pasta asta!
danamatei super! bun des tiut. nu stiam exact cat iese din juma' de compozitie. eu fac o reteta intreaga si folosesc cat am nevoie, ce ramine invelesc in folie si bag la frigider. tine f mult. apoi cand am nevoie scot si las 2-3 ore la temp camerei dupa acre ma apuc de modelat.
o data mi-au ramas niste stelute si bulinute, mingiute...si le-am pus intr-o cuite de plastic in frigider...dupa vreo doua saptamni am incercat sa vad cum erau...meyyy...e nebunie...mult mai bune decat brizbrisurie proaspete, adilk lucrate de pe o zi de pe alta...astea cum se intaresc ...devin ca fondantul de bun...
aoleu..cat am mai povestit
am primit si eu niste pasta de zahar de la nasa mea de ceva vreme.acum s-a ivit ocazia s-o folosesc pentru un tort.nu prea mai aveam sperante,dar am scos o bucatica si dupa ce s-a inmuiat s-a modelat foarte fain,macar ca nu prea am eu talent la ornamente din pasta
acuma cam am emotii cand o sa acopar tortul,sper sa nu-l stric mai ales ca e un tort pe comanda,n-as vrea sa ma fac de ras
Alice,pentru sambata il fac.Deocamdata am facut blatul si am scapat aparatul foto de l-am terminat.O sa vad ce fac maine cu finalul deocamdata am facut doar niste ornamente.