Pt. Bucataras: simpla si buna:
500 gr fasole galbena (sau verde)
-taiata in bucatele cat un deget
3 linguri ulei (de masline virgin sau floarea soarelui)
1 lingura otet alb
sare/piper dupa gust
o legatura medie de marar (sau patrunjel, dar una sau alta, nu impreuna :P)
4 catei de usturoi pisati
* Fierbi fasolea bine, o gusti sa vezi daca e fiarta (textura sa fie moale dar sa n-o fierbi pana cand se desface)
* Dupa ce a fiert o lasi 2 min in apa, timp in care prepari "dressingul" de salata, uleiul/otetul/usturoiul/mararul/sare/piper.
* Pui fasolea la scurs 1 min (nu mai mult)
* Amesteti fasolea intr-un castron cu dressingul si lasi la racit (daca poti sa astepti :P)
Eu de obicei fac un dressing mai semnificativ, eventual mai pun si un pic de apa, imi place zeama aia de usturoi cu gust de fasole
Altii pun maioneza, etc, mie-mi place simpla. E usoara, delicioasa, poti s-o consumi ca salata cu alte mancaruri sau ca atare.