Lipii libaneze cu chimen

de Bya Ralu in Piine, 6 Aug 2013 | 13741 vizualizari

COMENTARII (40)

nilgun 1

06.08.2013, 22:38

bune

Mihaela11_jo 1

06.08.2013, 23:47

Super

Bya Ralu 1

07.08.2013, 00:43

sebirizescu 1

07.08.2013, 10:57

bune bune

Bya Ralu 1

07.08.2013, 11:38

Rocsi 1

07.08.2013, 11:55

Imi plac

Bya Ralu 1

07.08.2013, 16:51

Lia_ 1

10.08.2013, 08:33

Daca vezi mesajul in timp util pt ca vreau sa le fac la pranz fara chimen langa niste frigarui, spune-mi te rog daca aceste lipii sunt suficient de flexibile ca sa poata fi rulate ca sa punem in ele continutul frigaruilor+salata+sosul de iaurt (cate putin ca sunt mici, evident);

totusi drojdie voi pune atata cat zice pe plic, adica jumatate pt 250g.

Multumim pt reteta

Bya Ralu 1

10.08.2013, 10:54

eu zic sa le lasi putin acoperite cu o folie alimentara ca sa nu se intareasca sa le poti rula,nu am incercat dar eu zic ca poti!

Lia_ 1

10.08.2013, 17:24

In mod cert cantitatea de apa nu este proportionata bine pt 250 faina, am masurat exact lichidul cu paharul gradat.

Abia am putut aduna aluatul intr-un gogoloi pt ca era extrem de uscacios iar de framantat nu se putea framanta fiind atat de tare. N-aveam cum sa-i mai pun apa in faza asta asa ca l-am lasat asa la dospit acoperit.

Tu ziceai de 5 bile, nu! abia se pot scoate 4. Le-am intins greu, trebuie ajuns la o grosime de 1.5mm mai citisem eu pe alte site-uri.

Vestea buna este ca n-au iesit dupa coacere "cartonase" noncomestibile, au fost chiar moi, ... citisem in alta parte si le-am acoperit imediat cu prosop si a fost bine(in folie transpira si se uda daca sunt calde).

Ulterior am mai citit alte retete si concluzia este ca la 250g faina trebuie sa pui macar 125ml apa. Cand o vei mai repeta incearca in varianta asta si corectezi reteta daca vei fi multumita.

Eu oricum o mai repet deseara sau maine pt ca ne-a mai ramas carne marinata-gata pt frigarui dar in alta varianta.

Per total a fost totusi o masa pe cinste si mult apreciata de ceilalti spre bucuria mea

Bya Ralu 1

10.08.2013, 17:43

da mie mi-au iesit 5 bilute si am facut exact dupa reteta care am scris-o....voi incerca mersi

Lia_ 1

11.08.2013, 22:12

am repetat-o

perfect cu 125ml apa si 1/2 pliculet drojdie; in rest am respectat procedura; in formula asta e ok

maleabila, s-a intins foarte usor mai subtire, asa cum doream si mi-au iesit lejer 5 bilute

nici n-a fost nevoie sa infainez blatul de lucru la intins ca nu se lipea deloc;

multumesc

Bya Ralu 1

11.08.2013, 22:40

pentru nimic

Lia_ 1

16.08.2013, 21:09

Desi esti la Satic, nu vreau sa te retin cu nimicuri ... dar voiam sa-ti spun ca mi-au ramas doua bilute de saptamana trecuta pe care le congelasem (le unsesem cu ulei de masline si infoliasem etans) si azi le-am decongelat, s-au umflat la loc si s-au comportat excelent.

Deci voiam sa-ti spun ca se si pot congela dar nu stiu pt cat timp, o saptamana si mai mult e ok.

Distractie maxima va doresc!!!

Bya Ralu 1

18.08.2013, 13:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bazlama - Painici turcesti cu iaurt grecesc