Buni chiar ma faci sa traiesc senzatii tari si sa-mi amintesc parfumul din bucataria bunicii mele cand facea dulceata asta... a trecut atata timp de cand n-am mai simtit aroma asta in bucatarie. mi-e dor..
o s-o fac negresit
buni pentru maine am programata o a 2a runda de dulceata de gutui...pentru prima oara in viata mea..prima runda a facut-o soacra mea aseara,a 2 a runda vreau sa o fac eu,ea nu prea are timp si cred ca merita sa incerc si eu ,nu?....reteta e diferita daca imi iese ceva am sa postez si eu reteta mea...
mai am o intrebare ..eu una nu am mancat niciodata si nici nu am auzit pe cineva sa fi facut...gem/dulceata de mere se face?daca da m-ar interesa o reteta...am gasit ceva ceva pe internet dar parca nu-mi ispira incredere...
ramo ,la 1 kg. zahar pui cate 1 kg. din fiecare fruct (mere , pere , gutui). La gemul de gutui am pus o cana (250 ml.) apa pentru ca nu au fost gutuile zemoase.Daca ai gutuile zemoase nu mai pune apa.
GEMUL DE GUTUI NU SE COMPARA CU ALTUL;AICI IN COLTUL MEU DE RAI TOAMNA A FOST MAI DARNICA ;ASA CA AM FACUT GEM DIN 12KG DE GUTUI;DACA ATI CONSUMAT BORCANUL EXPUS TRECETI PE LA MINE SI VA OFER CU MULTA PLACERE DIN ''BANCA MEA DE PREPARATE'' AM INCERCAT SI PLACINTA DE GUTUI ,UN DELICIU!
din pacate abia acum invat la calculator;sper ca bunica sa aibe rabdare cu mine;am facut ceva progrese;as fi bucuroasa sa va impartasesc din experientamea la bucatarie;ar fi interesant sa comentam greselile pe care le-am facut cand am debutat in bucatarie;cred ca fiecare are ceva amuzant de spus;ce ziceti?
OOOO, da! am vut si eu saptamana trecuta primul esec am vrut sa fac o prajitura pe care am vazut-o pe site, dar a iesit un dezastru Imi doream atat de mult sa iasa bine si sa mananc din ea!!!! ...mai ales ca originalul arata fff bine...
delicios este preferatul meu din copilarie ca mama ne facea anual avand in curtea noastra 2 gutui care rodeau an de an fructe multe,mari, zemoase si parfumate din care aveam toata iarna gutui proaspete,gem si dulceata,super
Gemul de gutui este o "bunaciune". Se poate folosi la clatite, la torturile cu mere intregi, amestecat cu samburi de nuca sau pur si simplu pe o bucata de paine proaspata. Primul meu gem de gutui a iesit atat de tare incat lingura ramasa in borcanul cu gem a intepenit. A trebuit sa incalzesc borcanul pe baie de aburi. Dar gemul tau Bunica, este minunat.