Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca

de reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2015 | 20712 vizualizari

 

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc.Ador aceste cornuri pufoase.Sunt ideale pentru pachetul de la scoala,atunci cand ai musafiri si nu numai.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata
  • 25 gr unt sau margarina
  • 1 ou pentru uns
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 2 cutii de branza pufoasa Delaco cu smantana
  • 200 gr de sunca
  • Decor:
  • cascaval ras Delaco
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca:

      Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Untul sau margarina il dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios.
      Lasam aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
      Impartim apoi aluatul in doua si intindem cu sucitorul doua foi rotunde nu foarte groase. Impartim apoi foaia si o taiem cu cutitul mai intai in patru apoi in sase si apoi in opt si punem umplutura pe fiecare triunghi rezultat.   

      Umplutura: ungem fiecare bucata de aluat cu branza si cate un triunghi de sunca. Rulam cornurile, le punem in tava tapetata cu hartie de copt  si le mai lasa sa creasca cam jumatate de ora. 

         Dupa ce au crescut batem un ou cu doua linguri lapte si ungem cornurile deasupra.Le punem apoi in cuptorul incins la foc potrivit, pana se rumenesc.Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

sarea nu trebuie sa ia contact cu drojdiuta pentru ca nu mai creste aluatul.

2

putem pune ce umplutura dorim.

3

daca facem umplutura dulce, la aluat putem adauga 4 lingurite cu miere la 500 gr de faina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu branza pufoasa Delaco si sunca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

09.11.2015, 20:27

foarte bune!

CameliaR 1

09.11.2015, 20:30

Xandrinne 1

27.03.2017, 19:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painea copilariei noastre :)