Tort de ciocolată - (forma rotunda 24 cm ø)
(daca forma este mai mare, marim cantităţile)
Ingrediente
• un pahar cu nuci măcinate si 1 – 2 linguri de faina
• 400 g zahar
• 100 g cacao
• 125 ml apă
• 1 pachet margarine Unirea (250 gr)
• 1 plic praf crema ciocolată cu rom de la Dr. Oetker
• 10 ouă
Mod de preparare
• Zahărul cu apa se fierb pana la consistenţa siropului de dulceaţă. Se stinge
focul, se adaugă cacaoa, se amestecă bine si se lasă să se răcorească până
suportă degetul.
• Se adaugă treptat. Galbenusurile după care, se separă cam o treime din
cremă în care, după ce se răcoreşte se amestecă margarina şi la sfârşit praful
de cremă.
• În restul compoziţiei de cacao se amestecă făina sau nucile, albusul batut
spumă, iar compoziţia se toarna in tava de tort unsă şi tapetată cu putină făină
• Se coace blatul 15 minute la foc mare după care se micsorează flacăra.Per
total se coace aproximativ 40 – 50 minute (functie de cuptor) – se face proba
cu scobitoarea
• După ce se răceste blatul, se taie in trei si se pune crema
• Se imbracă tortul in cremă si se ornează cu fructe din dulceată, visine din
visinata, friscă, nuci caramelizate, ciocolată rasă, etc. (după preferinţă)
• Se da la rece pentru 12 ore
Tort de ciocolată - (forma rotunda 24 cm ø) (daca forma este mai mare, marim cantităţile) Ingrediente • un pahar cu nuci măcinate si 1 – 2 linguri de faina • 400 g zahar • 100 g cacao • 125 ml apă • 1 pachet margarine Unirea (250 gr) • 1 plic praf crema ciocolată cu rom de la Dr. Oetker • 10 ouă Mod de preparare • Zahărul cu apa se fierb pana la consistenţa siropului de dulceaţă. Se stinge focul, se adaugă cacaoa, se amestecă bine si se lasă să se răcorească până suportă degetul. • Se adaugă treptat. Galbenusurile după care, se separă cam o treime din cremă în care, după ce se răcoreşte se amestecă margarina şi la sfârşit praful de cremă. • În restul compoziţiei de cacao se amestecă făina sau nucile, albusul batut spumă, iar compoziţia se toarna in tava de tort unsă şi tapetată cu putină făină • Se coace blatul 15 minute la foc mare după care se micsorează flacăra.Per total se coace aproximativ 40 – 50 minute (functie de cuptor) – se face proba cu scobitoarea • După ce se răceste blatul, se taie in trei si se pune crema • Se imbracă tortul in cremă si se ornează cu fructe din dulceată, visine din visinata, friscă, nuci caramelizate, ciocolată rasă, etc. (după preferinţă) • Se da la rece pentru 12 ore