Intr-o cratita se caramelizeaza 200 g zahar, se roteste cratita astfel incat sa acoperim si peretii vasului. Lasam sa se raceasca. Curatam merele, le scobim in mijloc. Asezam merele in vas si in fiecare punem un miez de nuca, peste dulceata si in final un cub de unt.
Dam la cuptor pana se...
Pentru blat:
Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare, dupa se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si spuma nu cade din castron (facem testul sa vedem daca cade sau nu, intorcand vasul cu gura in jos). Adaugam faina, amestecand...
Tort de mere
Intr-o cratita se caramelizeaza 200 g zahar, se roteste cratita astfel incat sa acoperim si peretii vasului. Lasam sa se raceasca. Curatam merele, le scobim in mijloc. Asezam merele in vas si in fiecare punem un miez de nuca, peste dulceata si in final un cub de unt. Dam la cuptor pana se...
Prajitura "Petre Roman"
Pentru blat: Se separa albusul de galbenus. Se bate albusul spuma tare cu un praf de sare, dupa se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste zaharul si spuma nu cade din castron (facem testul sa vedem daca cade sau nu, intorcand vasul cu gura in jos). Adaugam faina, amestecand...