Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici....
Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze.
Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea, coaja de lamaie si galbenusurile de la cele 2 oua batute usor. Dupa ce se activeaza drojdia, se pune...
Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10 minute.
Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul si uleiul. Se toarna apoi maiaua si restul de...
Foile: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu...
Foile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se stinge in zeama de lamaie si se adauga peste spuma. Nuca macinata se amesteca cu faina apoi se...
Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa creasca. Se adauga uleiul, oul batut, coaja rasa de lamaie si se amesteca dinspre interior spre exterior,...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupe fiecare. Cand se obtine o bezea ferma, se adauga apa in mai multe reprize si se mixeaza. Se incorporeaza galbenusurile amestecand cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful...
Intr-un bol se cerne faina. Se presara intr-o parte sarea, iar in alta parte, intr-o gropita se pune zaharul si drojdia zdrobita. Se toarna laptele usor caldut peste drojdie si se lasa 5 minute sa se activeze. Se adauga otetul si untura, apoi se framanta pe masa infainata un aluat elastic care sa...
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune nuca taiata in bucati mai mici, se amesteca apoi se toarna intr-o forma de guguluf unsa cu ulei,...
Stafidele se pun la inmuiat impreuna cu lichiorul Amaretto. Fructele uscate se se taie in bucati mai mici.
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga 2 lg de zahar si se bat in continuare pana se obtine o spuma ferma. Se lasa deoparte pana se prepara...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma amestecand cu un tel. Se amesteca faina cu cacaoa apoi se...
Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia.
In restul de lapte caldut se pune zaharul si se amesteca pana se dizolva. Dupa ce a dospit...
Din aceasta cantitate mi-au iesit in total 18 mucenici din care 10 simpli si 8 impletiti.
Se pregateste mai intai maiaua. Se incalzeste usor 150 ml apa, apoi se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca pana se lichefiaza drojdia. Se lasa sa creasca pentru 10 minute....
Am folosit pentru acest cheesecake un borcan mic cu visine puse pe iarna la borcan, pt prajituri. Am pus visinele la scurs iar siropul rezultat l-am folosit pentru jeleu.
Se pune untul la topit apoi se lasa sa se raceasca usor. Intre timp se pun biscuitii in robot si se zdrobesc. Se toarna...
Blatul: se bat ouale bine cu cele 2 lg de smantana. Se lasa deoparte.
Intr-un bol se pune zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca. Se prepara cafeaua si se toarna fierbinte peste ingredientele uscate. Se amesteca bine pana se topeste tot zaharul si se lasa sa se raceasca....
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri, amestecand cu o spatula. Se pune si coaja de lamaie. La final se...
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina, praful de copt...
Intr-o craticioara se pune apa cu zaharul. Se amesteca si se pune pe foc mic sa fiarba pana se leaga ca un sirop. Se adauga untul si se amesteca pane se topeste acesta si se omogenizeaza compozitia.
Intre timp laptele praf si cacaua se cern intr-un bol, se adauga arahidele, nuca taiata in...
Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit.
Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul, oul, coaja de lamaie si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul si zaharul...
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, cacaua cernuta, sarea si praful de copt. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza toate la un loc pana devine aluatul lucios. Se adauga si esenta de migdale, iar la final o parte din fulgii de migdale. Se omogenizeaza bine...
Foile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de nuca macinata cu 1 lg faina si 1 lgt praf de copt. Se toarna peste spuma si se amesteca cu miscari...
Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare.
Se preincalzeste cuptorul la 110 grade C. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Cu ajutorul unui posh se...
Blatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o spuma tare. Se toarna untul in fir subtire si se mixeaza continuu pana la incorporare.
Separat se...
Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, apoi se...
Aluatul: Se cerne faina de doua ori. Se pune intr-un bol mare si se face o groapa in mijloc. Pe margine se pune sarea. Se pregateste maiaua. Se incalzesc usor cei 150 ml lapte, se adauga zaharul si faina apoi drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 15 minute sa se activeze.
Se toarna in...
Blatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se amesteca usor. Faina, nuca si praful de copt se amesteca apoi se incorporeaza...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza.
Intr-un bol se pune faina, cacaua si praful de...
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt). Se adauga peste amestec ouale, uleiul, laptele, esenta si coaja de lamaie. Se mixeaza totul pana se omogenizeaza.
Se pregateste o tava speciala pentru briose si se imbraca cu forme...
Se macina biscuitii. Se adauga untul topit si se amogenizeaza. Se tapeteaza o tava rotunda cu folie de aluminiu si se toarna amestecul de biscuiti. Se preseaza bine si se da tava la rece.
Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul pudra vanilat si cele 2 lg de zeama de lamaie. Separat se...
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga esenta de vanilie si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.
Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20x30 cm cu hartie de copt. Se toarna 3/4 din compozitie si se...
Desert tort cu morcovi si nuca
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga condimentele (scortisoara, nucsoara si ghimbir), se amesteca apoi se adauga morcovii rasi pe razatoarea cu gauri mici....
Desert cozonac coronita cu ciocolata
Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze. Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea, coaja de lamaie si galbenusurile de la cele 2 oua batute usor. Dupa ce se activeaza drojdia, se pune...
Desert savarine cu nuci caramelizate
Aluatul: Intr-un ibric se incalzeste jumatate din cantitatea de lapte. Se adauga 1 lingura zahar si 2 linguri faina, apoi se toarna drojdia uscata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze 10 minute. Intr-un bol se pune faina, sarea, zaharul si uleiul. Se toarna apoi maiaua si restul de...
Desert prajitura cu foi de cacao si crema cu lapte condensat
Foile: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul si esenta de vanilie, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu...
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Foile: albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pudra in mai multe reprize si se mixeaza bine dupa fiecare pana se obtine o spuma densa si tare.Bicarbonatul de amoniu se stinge in zeama de lamaie si se adauga peste spuma. Nuca macinata se amesteca cu faina apoi se...
Desert pasca cu aluat de cozonac
Aluatul: Intr-un bol se pune faina cernuta, se presara sare pe margine si se face in mijloc o gropita. Se pune 1 lgt zahar, apoi drojdia zdrobita. Se toarna putin lapte caldut si se lasa sa creasca. Se adauga uleiul, oul batut, coaja rasa de lamaie si se amesteca dinspre interior spre exterior,...
Desert prajitura cu crema de biscuiti
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupe fiecare. Cand se obtine o bezea ferma, se adauga apa in mai multe reprize si se mixeaza. Se incorporeaza galbenusurile amestecand cu ajutorul unei spatule. Faina se amesteca cu praful...
Desert cornulete cu untura
Intr-un bol se cerne faina. Se presara intr-o parte sarea, iar in alta parte, intr-o gropita se pune zaharul si drojdia zdrobita. Se toarna laptele usor caldut peste drojdie si se lasa 5 minute sa se activeze. Se adauga otetul si untura, apoi se framanta pe masa infainata un aluat elastic care sa...
Desert prajitura marmorata de post
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul, zaharul vanilat si sarea pana ce acestea se dizolva. Se adauga uleiul, apoi faina impreuna cu praful de copt. Se omogenizeaza bine totul. Se pune nuca taiata in bucati mai mici, se amesteca apoi se toarna intr-o forma de guguluf unsa cu ulei,...
Desert pasca fara aluat cu fructe uscate si stafide
Stafidele se pun la inmuiat impreuna cu lichiorul Amaretto. Fructele uscate se se taie in bucati mai mici. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga 2 lg de zahar si se bat in continuare pana se obtine o spuma ferma. Se lasa deoparte pana se prepara...
Desert tort cu ciocolata si migdale, mascarpone si banane
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si se adauga pe rand zaharul mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma amestecand cu un tel. Se amesteca faina cu cacaoa apoi se...
Desert mini boccelute cu branza si merisoare
Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata. Se presara putin zahar apoi se toarna cca 100 ml lapte caldut in acea gropita. Se lasa sa se umfle putin drojdia. In restul de lapte caldut se pune zaharul si se amesteca pana se dizolva. Dupa ce a dospit...
Mucenici moldovenesti - de post
Din aceasta cantitate mi-au iesit in total 18 mucenici din care 10 simpli si 8 impletiti. Se pregateste mai intai maiaua. Se incalzeste usor 150 ml apa, apoi se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia zdrobita. Se amesteca pana se lichefiaza drojdia. Se lasa sa creasca pentru 10 minute....
Desert cheesecake cu ciocolata si visine
Am folosit pentru acest cheesecake un borcan mic cu visine puse pe iarna la borcan, pt prajituri. Am pus visinele la scurs iar siropul rezultat l-am folosit pentru jeleu. Se pune untul la topit apoi se lasa sa se raceasca usor. Intre timp se pun biscuitii in robot si se zdrobesc. Se toarna...
Desert tort de Dragobete cu blat de cacao si crema de vanilie
Blatul: se bat ouale bine cu cele 2 lg de smantana. Se lasa deoparte. Intr-un bol se pune zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca. Se prepara cafeaua si se toarna fierbinte peste ingredientele uscate. Se amesteca bine pana se topeste tot zaharul si se lasa sa se raceasca....
Desert tort inima cu mascarpone si fructe
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare. La final se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna peste albusuri, amestecand cu o spatula. Se pune si coaja de lamaie. La final se...
Desert tort cu crema de castane si ciocolata
Blatul: se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga zaharul pe rand mixand bine dupa fiecare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Se amesteca cu ajutorul unei spatule. Faina, praful de copt...
Desert ciocolata de casa cu menta
Intr-o craticioara se pune apa cu zaharul. Se amesteca si se pune pe foc mic sa fiarba pana se leaga ca un sirop. Se adauga untul si se amesteca pane se topeste acesta si se omogenizeaza compozitia. Intre timp laptele praf si cacaua se cern intr-un bol, se adauga arahidele, nuca taiata in...
Desert cornuri cu dulceata de gogonele
Se incalzeste usor cca 100 ml lapte in care se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se amesteca, apoi se adauga si drojdia. Se lasa la dospit. Se cerne faina intr-un bol. Se pune uleiul, oul, coaja de lamaie si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul si zaharul...
Desert briose cu cacao si migdale
Intr-un bol se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, cacaua cernuta, sarea si praful de copt. Se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza toate la un loc pana devine aluatul lucios. Se adauga si esenta de migdale, iar la final o parte din fulgii de migdale. Se omogenizeaza bine...
Desert prajitura Intercontinental
Foile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de nuca macinata cu 1 lg faina si 1 lgt praf de copt. Se toarna peste spuma si se amesteca cu miscari...
Desert cosulete Pavlova cu crema de lamaie si fructe
Se mixeaza albusurile pana incep sa devina spuma. Se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. La final, se adauga otetul si se mai mixeaza. Se obtine o spuma foarte tare. Se preincalzeste cuptorul la 110 grade C. Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt. Cu ajutorul unui posh se...
Desert tort Raffaello
Blatul: Mai intai se topeste untul la foc mic, apoi se lasa sa se raceasca. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza in cotinuare pana se obtine o spuma tare. Se toarna untul in fir subtire si se mixeaza continuu pana la incorporare. Separat se...
Desert prajitura Albinita
Foile: Intr-o craticioara se pun untul, zaharul, oul, mierea si laptele. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca pana se topeste zaharul si totul se omogenizeaza, amestecand continuu. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, apoi se...
Desert cozonacul bunicii
Aluatul: Se cerne faina de doua ori. Se pune intr-un bol mare si se face o groapa in mijloc. Pe margine se pune sarea. Se pregateste maiaua. Se incalzesc usor cei 150 ml lapte, se adauga zaharul si faina apoi drojdia zdrobita. Se amesteca si se lasa 15 minute sa se activeze. Se toarna in...
Desert tort cu crema de vanilie si jeleu de fructe de padure - 2018
Blatul 1: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusuri. Se amesteca usor. Faina, nuca si praful de copt se amesteca apoi se incorporeaza...
Desert rulada cu ciocolata si aroma de portocale
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste albusuri. Cu ajutorul unei spatule se omogenizeaza. Intr-un bol se pune faina, cacaua si praful de...
Desert briose cu picaturi de ciocolata si frisca
Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate (faina, sarea, zaharul, zaharul vanilat si praful de copt). Se adauga peste amestec ouale, uleiul, laptele, esenta si coaja de lamaie. Se mixeaza totul pana se omogenizeaza. Se pregateste o tava speciala pentru briose si se imbraca cu forme...
Desert cheesecake cu afine - reteta 700 si 7 ani de Bucataras
Se macina biscuitii. Se adauga untul topit si se amogenizeaza. Se tapeteaza o tava rotunda cu folie de aluminiu si se toarna amestecul de biscuiti. Se preseaza bine si se da tava la rece. Intr-un bol se amesteca branza cu zaharul pudra vanilat si cele 2 lg de zeama de lamaie. Separat se...
Desert prajitura in doua culori - de post
Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga esenta de vanilie si uleiul. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine. Se tapeteaza o tava cu dimensiunea de 20x30 cm cu hartie de copt. Se toarna 3/4 din compozitie si se...