
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Cauţi o idee de cadou pentru apropiata aniversare a soacrei tale. Te-ai gândit că un aruncător de flăcări poate fi o jucărie cu adevărat memorabilă? Mai ales dacă-i inversezi un pic două piese…
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu branza
Se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se obtine o compozitie putin mai groasa decat aluatul de clatite. Se toarna compozitia intr-un vas de yena uns cu unt si se da la cuptorul...
Dulceata de nuci verzi
Deci, dupa cum spuneam am primit nucile, acestea trebuiesc culese pe la inceputul lunii iunie cand inca nu este formata coaja la ele. Se curata de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Se folosesc manusi la curatarea lor, altfel ne inverzim pe maini. Intr-un vas mare cu apa se pun nucile...
Tort cu crema de iaurt si jeleu de visine
Blatul: Se mixeaza ouale impreuna cu praful de sare si zaharul la viteza maxima timp de 20-25 minute (eu am mixat 22 minute) pana isi tripleaza volumul (cat ca nu a dat afara din bolul robotului). Faina amestecata cu praful de copt se adauga la crema obtinuta in 3 reprize, amestecand usor pana...
Prajitura cu visine
Se spala visinele si se curata de samburi. Se pun intr-un bol impreuna cu zaharul, se amesteca si se lasa cateva minute dupa care se pun in strecuratoare pentru a se scurge de siropul lasat. Ouale impreua cu sarea se bat bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia...
Prajitura cu crema de iaurt straciatella si visine
Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se bat pana la dizolvare si obtinem o spuma tare. Se adauga apa si uleiul, coaja de lamaie apoi galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste spuma...
Baigli cu nuca
Aluatul: Se pregateste o maia din drojdie, putin lapte caldut, zahar si faina. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea, zaharul, galbenusurile, untul la temperatura camerei, coaja de lamaie, smantana si maiaua. Se framanta toate la un loc pana otinem un aluat elastic si care nu se mai lipeste...
Prajitura cu capsuni
Capsunile se spala, se curata de codite si se lasa in strecuratoare. Se bat ouale cu praful de sare si zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa. Se toarna uleiul cate putin, apoi laptele. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna peste compozitie si omogenizam. Intr-o tava...
Mini tort Pavlova cu capsuni
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar si se mixeaza pana ce zaharul se dizolva complet si obtinem o spuma tare. Se pune si zeama de lamaie, se amesteca bine, apoi in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt se formeaza trei cercuri din spuma...
Desert prajitura cu cafea
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu zaharul pana ce acesta se topeste, se adauga nuca macinata si pesmetul. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se scoate dupa ce s-a copt si se lasa la racit. Crema: Intre timp galbenusurile se...
Spirale cu branza si stafide
Aluatul: Se face o maia din drojdie, putin lapte caldut, 1 lg faina si 1 lgt zahar, se lasa sa isi dubleze volumul. Intre timp se bat ouale bine impreuna cu zaharul, sarea, zaharul vanilat si coaja de lamaie, se toarna cca 300 ml lapte caldut, se mai amesteca putin apoi se adauga maiaua si se...
Penne cu sos de legume si carne de porc
Se bat feliile de carne pe ambele parti, se condimenteaza si se pun intr-o cratita cu putin ulei sa se rumeneasca pana devin albe. Se adauga peste ele apa fierbinte (pe parcurs se mai poate completa cu apa daca este nevoie) si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite. Intre timp se curata...
Prajitura cu foi diferite
Foaia 1 : Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cele 6 linguri zahar, se adauga apa. Nuca macinata, faina si praful de copt se amesteca bine apoi se toarna in ploaie peste spuma si cu miscari usoare se omogenizeaza compozitia. Pe dosul unei tavi se pune hartie de copt si se toarna...
Prajitura cu gem de gutui si nuca
Ingredientele pentru blat se framanta bine pana se incorporeaza toate si obtinem un aluat mai tare. Se imparte in doua si se lasa la frigider timp de 30 de minute. O parte se intinde si se aseaza intr-o tava de 25 x 35 cm tapetata cu hartie de copt. Gemul de gutui se intinde peste...
Prajitura cu crema de castane
Blat: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul batandu-se in continuare pana obtinem o spuma tare ca la bezea. Se pune si apa, apoi galbenusurile amestecate cu uleiul se toarna in fir subtire amestecandu-se usor. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca bine si se...
Prajitura cu frisca si gem de afine
Blat: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Se pun pe rand apa si uleiul, galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare iar la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,...
Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante
Cum se prepara Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante Intr-un vas se amesteca laptele cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste, se adauga ouale batute, smantana si restul ingredientelor, apoi la final se adauga faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de...
Pizza "Dracula"
Din ingredientele pt. blat se framanta un aluat care se lasa la dospit. Se intinde apoi in foaie subtire de marimea tavii, se unge cu sosul de rosii iar apoi se aseaza feliile de salam, ceapa taiata rondele, felii de usturoi si ardeiul iute (eu am pus din borcan). Se rade deasupra cascavalul...
Pizza Taraneasca
Se framanta un aluat din toate ingredientele dupa care se lasa la dospit. Se intinde un blat care sa se potriveasca cu tava cuptorului. Se unge blatul cu sosul de rosii, se aseaza carnatul taiat felii, ciupercile taiate, ceapa, ardei iute (al meu a fost din borcan), gogosarul taiat felii si...
Pizza Hawaiana
Blatul: Se face o maia din drojdie, putina apa calduta si jumatate lingurita zahar, se amesteca toate si se lasa deoparte pt a-si dubla volumul. Se face un aluat potrivit impreuna cu faina, sarea si apa calduta cat cuprinde. Se lasa la dospit dupa care se intinde un blat potrivit pt tava...
Pizza Muresana
Se face o maia din drojdie, putina apa calduta si 1/2 lgt zahar, se amesteca toate si se lasa intr-un loc cald sa-si dubleze volumul. Intr-un vas se cerne faina, se pune sarea iar in mijloc se toarna maiaua. Se toarna apa calduta cat cuprinde si se framanta un aluat potrivit de tare si se lasa la...
Pizza pentru copii
Blatul: Se cerne faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc unde se pune drodia maruntita si cu un pic de apa calduta, iar pe margine se pune sarea. Se lasa cateva minutele pana creste putin drojdia apoi se adauga uleiul si apa calduta si se incepe sa se framante aluatul. Se toarna apa calduta...
Orez cu lapte si nectarine caramelizate
Se spala bine orezul si se pune la fiert cu apa si praful de sare la foc mediu. Cand a scazut apa, se adauga laptele, zaharul si zaharul vanilat. Se lasa la foc mediu pana ce orezul a fiert. Se ia de pe foc si se acopera oala cu un capac. Intre timp se spala nectarinele si se taie felii...
Negresa cu prune si ciocolata
Prunele se spala, se curata de sambure si se taie in bucatele mai mici. Se lasa deoparte. Intr-un bol se amesteca laptele, sarea si zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga uleiul, coaja de lamaie, otetul, esenta de rom si galbenusurile. Se amesteca bine, apoi se pun prunele. Faina, cacaoa...
Pizza cu ton
Se pune bulionul pe foc si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin apoi se condimenteaza dupa gust. La final se adauga oregano. Se intinde blatul de pizza si se pune in tava. Se unge blatul cu sosul de rosii, se pune deasupra tonul scurs de ulei, ceapa taiata juliene si usturoiul taiat...
Paste cu "Ceva Fin", prune si pere
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Se spala bine prunele si perele. Prunele se curata de samburi, iar perele de coaja. Se taie prunele bucatele mai mici iar perele se taie cubulete. Se lasa deoparte. Crema de branza Ceva Fin se amesteca cu cele 5 lg de zahar si...
Sandwich cald cu Ceva Fin
Se ung feliile de paine cu unt, se adauga feliile de sunca, cuburile de crema cu branza se intind peste sunca si sapoi feliile de gogosar. Se pun la sanwich maker si se lasa pana sunt gata. Se servesc cu ketchup. Delicioase, atat ca mic dejun cat si pt. cina. Pofta buna!
Rulada cu Ceva Fin Cremos si visine
Rulada: Se separa ouale si se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se bat in continuare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se toarna peste spuma amestecand usor. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna in ploaie peste spuma si se amesteca cu...
Tort aniversar pentru Larissa
Blatul: Se separa ouale. Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand, batand in continuare iar la final se adauga apa si uleiul. Gelbenusurile se pun pe rand, amestecand dupa fiecare apoi faina amestecata cu praful de copt se toarna in ploaie si cu miscari usoare se...
Tort cu crema de branza, capsuni si banane
Blatul: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul, apa si uleiul si se mixeaza in continuare pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se adauga cate unul amestecand usor dupa fiecare iar apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna blatul intr-o tava rotunda cu...
Prajitura Figaro
Se amesteca untul cu zaharul si zaharul vanilat bine, pana se topeste, apoi punem galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Va rezulta un aluat mai tare pe care il vom intinde cu ajutorul lingurii in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul...