publicat la 11.09.2013
publicat la 08.09.2013
publicat la 07.09.2013
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Legume umplute
Punem orezul la fiert in trei cani de apa. Curatam, spalam si tocam marunt ceapa si ardeiul. Ciupercile le spalam si le taiem cubulete. Dovleceii ii curatam de coaja, ii sectionam pe lungime si cu ajutorul unei linguri scoatem miezul. La rosii le taiem cate un capacel si cu lingurita, le scobim...
Orez prajit cu omleta si legume
Am preparat orezul aseara, astfel : l-am spalat in apa rece, l-am pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-am acoperit cu un capac. Am redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-am mai lasat inca...
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
Pentru inceput am facut o mamaliguta pe care am rasturnat-o in forma de guguluf . Taiem marunt ceapa si ardeii, ciupercile le taiem feliute, usturoiul il maruntim si frunzele le tocam.Incingem uleiul adaugam ceapa si ardeiul, calim cam 1-2’, adaugam usturoiul, amestecam sa...
Mancare de cartofi cu porumb si carnati
Taiem carnaciorii in felii si-I punem la fiert in putina apa sa dea doua trei clocote, scurgem apa, punem alta si mai lasam dinnou sa de-a doua trei clocote, dupa care ii golim intr-o sita la scurs. Curatam cartofii si ii taiem in cuburi. Zarzavatul curatat si spalat, il dam pe razatoare....
Mancare de mazare
Ceapa o taiem fideluta, ardeiul cubulete si morcovul il dam pe razatoarea mica. Punem intr-o tigaie , uleiul la incins, adaugam ceapa si ardeiul, calim 3-4’, adaugam morcovul ras si mierea, amestecam de cateva ori si punem mazarea si mararul. Turnam 150ml apa, asezonam cu sare si piper si...