publicat la 22.03.2016
publicat la 29.07.2014
publicat la 09.05.2014
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosele cu iaurt
-mixam bine toate ingredientele de mai sus -lasam cam 15 min sa se odihneasca -punem intr-o cratita/tigaie ulei si -l lasam sa se incinga -in uleiul bine incins (acum este cazul sa micsorati flacara de la aragaz )turnam cu ajutorul unei linguri mici gramajoare de aluat...
Prajitura "turnata "cu nectarine
-spalam nectarinele ,le tocam marunt..le punem impreuna cu zaharul intr-o tigaie ,le tinem pana ce zaharu si zaharul vanilinatl este complet dizolvat,lasam sa se racoreasca Pregatirea aluatului: -ouale,zaharul,laptele,uleiul si putina sare se mixeaza bine -se adauga pe rand faina in...
Guguluf din albusuri cu cacao si visine
Se bat albusurile spuma tare cu putina sare,se adauga zaharul si zaharul vanilinat...se mixeaza pana se topeste. Adauga uleiul-omogenizam -adauga faina in care am adaugat praful de copt si inglobam in aluatul de albus Se toarna 1/2 din compozitie in tava unsa cu ulei si tapetata cu...
Guguluf cu lapte si Cioco-Duo
-ouale se mixeaza cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat,pana -si dubleaza volumul, -se adauga pe rand adauga laptele ,uleiul si faina si praful de copt,se omogenizeaza Se toarna in tava de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina ,1/2 din compozitie ,in restul se va adauga crema de...
Fursecuri pisate cu furculita (Fursecuri gandac)
-margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat -adauga faina ,praful de copt si omogenizati -se infoliaza aluatul si se da la rece pentru cat mai mult timp ,e bine de seara pana dimineata -se formeaza suluri de aluat din care se vor taia cu ajutorul unui fir de ata .discuri de...
Turta dulce
Zaharul il punem pe foc sa se caramelizeza,dupa care turnam deodata apa calda ,aproape fiarta,lasam sa se racoreasca,amestecand din cand in cand pentru dizolvarea completa -se amesteca ingredientele de mai sus +1 lingura de amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie(da ati auzit bine 1...
Inghetata cu iaurt
In frisca batuta bine cu zaharul se adauga iaurtul,se omogenizeaza ,se imparte in doua parti egale,intr-una se adauga cacao iar in cealalta esenta de vanilie -se pue straturi alternative din compozitii, cacao si vanilie in vase de plastic,eu am folosit pahare de unica folosinta ,in ideea...
Shortbread Cookies ( fursecuri fainoase)
-mixam untul bine pana devine pufos,adaugam zaharul pudra si batem pana la dizolvarea completa -adaugam esenta de vanilie si faina -framantam bine si dam la rece pentru cel putin 1 -2 ore -intindem o foaie subtire de aluat si decupam fursecurile,-dam din nou la rece ,intre timp aprindem...
Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!
Blatul: -peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet -adaugam faina si omogenizam galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie -omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt...
Sables (Fursecuri frantuzesti cu unt)
-untul ,zaharul vanilat si zaharul se mixeaza -adaugam oul si mixam bine -adaugam faina in care am adaugat praful de copt -framantam bine ,dam la rece pentru cel putin 1 ora. -dupa ce aluatul s-a intarit intindem foaie subtire de 0,5 cm decupam fursecurile le asezam in tava cu hartie...
'Rasturnata" cu banane
-ungem bine o tava de copt cu unt si presaram zahar,repartizam fructele pe intreaga suprafata,dam la rece -intre timp pregatim aluatul:mixand toate ingredientele de mai sus -turnam in tava peste fructe si coacem la 180 g pentru 20-30 min ,pana trece testul scobitorii. -rasturnam cu grija...
Guguluf cu banane si cacao
-bananele se piseaza,adaugam ouale,uleiul,untul aproape topit mixam bine -in alt castron se amesteca ingredientele uscate -adaugam ingredientele umede in cele uscate mixam bine -turnam compozitia in tavade guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina -se coace pana trece testul...
Rulada cu gem
Peste albusurile batute spuma cu putina sare adaugam zaharul,mixam pana la topirea acestuia -galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga in compozitia de bezea -adaugam si faina ,omogenizam compozitia cu miscari usoare de jos in sus -turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata...
Muffins cu bilute de cacao
-se mixeaza toate ingredientele de mai sus pana la omogenizarea completa -se incorporeaza si cerealele -se toarna in formele pt muffins -se coc la 180 grade timp de 30-40 min..pana trec testul scobitorii
Prajitura cu gem si foi din albus
Peste albusurile spuma tare se adauga zaharul,se mixeaza pana la dizolvarea completa -se adauga faina,se omogenizeaza incet Galbenusurile amestecate cu uleiul se vor adauga si ele in compozitie -compozitia omogenizata se va imparti in doua ,se intinde uniform in tava(tava de la aragaz)cu...
Muffins cu cacao si visine
-oul cu zaharul si uleiul se mixeaza pana la topirea acestuia completa -adaugam si celelalte ingrediente,iar daca aluatul este prea fluid mai adaugam 1 lg faina. -turnam in cupe iar in mijloc adaugam cate o visina din dulceata sau una proaspata. -se coc la 180 g pana trec testul scobitorii.
Budinca de cacao
- lapte +50 g zahar se vor pune la fiert,foc mic sa nu se prinda Amidonul,cacaoa,zaharul 50 g,se amesteca,turnam in fir subtire laptele caldut...amestecam pana se omogenizeaza,adaugam ouale si galbenulul. -se transfera compozitia in oala in care a fiert laptele si se tine pe foc...
Muffins cu nectarine
-zaharul,faina,cacaoa,praful de copt,bicarbonatul si sarea se amesteca intr-un castron -nectarinele le-am pus in blender si le-am pasat.,am adaugat dupa aceea si oul,laptele,apa,uleiul,aromele -mixam putin pana la omogenizare -peste ingredientele uscate adaugam ingredientele...
Biscuiti de casa
-se mixeaza bine ouale cu zaharul si putina sare -se adauga iaurtul ,uleiul ,aromele si amoniacul stins( si da am scris bine 3 plicuri de amoniac Dr Oetker) -adaugam faina cat sa iasa un aluat mai molicel nu foarte tare....asemanator cu cel de cozonac -formam biscuitii si-i coacem 8-10...
Muffins cu iaurt si cacao
Toate ingredientele de mai sus (mai putin cacaoa)se pun intr-un vas ,se mixeaza bine pana ce zaharul este topit complet -se opreste o mica cantitate de avuat in care se adauga cacao si se omogenizeaza -se umplu cupele de muffins 1/2 cu aluatul simplu.iar in mijloc se vor umple cu aluatul de...
Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!
-Blatul: -se mixeaza albusurile bine cu putina sare,se adauga zaharul,mixam pana obtinem bezeaua -adaugam faina cu praful de copt si omogenizam -galbenusurile se amesteca cu uleiul,turnam peste bezea...omogenizam incet compozitia ,turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina...
Budinca de vanilie
-4OOMl lapte +50 g zahar se vor pune la fiert...foc mic sa nu se prinda -2 oua+1 galbenus se bat putin cu 50 g zahar,se adauga amidonulsi restul de lapte -peste aceasta compozitie turnam in fir subtire laptele fiert,amestecand cu telul continuu -se transfera compozitia in oala in care a...
Mini - tarte cu dulceata de capsune
-zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste -se adauga oul usor batut -adauga faina si omogenizeaza aluatul -se ta da rece pentru cel putin 30 min -se opreste putin aluat pentru stelute restul il impartim in 24 de bucati egale -se intinde uniform in tava de briose...
Budinca caramel
-zaharul se caramelizeaza,se adauga laptele -amidonul se va dizolva in putin lapte caramel -se va turna in oala peste restul de lapte -se fierbe,amestecand continuu pana se ingroasa -se toarna in cupe si se lasa la racit.
Baclavale
-din oua,iaurt ,ulei si faina facem un aluat potrivit de tare -impartim aluatul in 16bucatele( am adaugat alaturi un plic de praf de copt pt a se vedea cat de mici sunt) -fiecare bucatica se va intinde,pe masa unsa bine cu ulei,in foaie ffff subtire ,si nu glumesc cand spun fff..cat...
Tarta cu cirese
-zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste -se adauga oul usor batut -adauga faina si omogenizeaza aluatul -se ta da rece pentru cel putin 30 min se intinde aluatul in tava de tarta ,se da la cuptor pana se rumeneste putin -se sigileaza crusta,ungandu-se cu albus de ou usor...
Cosulete cu fructe
-COSULETELE: -zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste -se adauga oul usor batut -adauga faina si omogenizeaza aluatul -se da la rece pentru cel putin 30 min -cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru 24 cosulete -se vor modela in forme de tarta sau mai simplu in forma...
Biscuiti cu ciocolata
-ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul si putina sare pana ce-si vor dubla volumul -se adauga untura lichida mixand continuu, -se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie adaugam faina cat sa iasa un aluat tare( mie mi-a intrat aproximativ 1 kg) -intindem o foaie de...
Reteta delicioasa de prajitura turnata cu branza si stafide
Cum se prepara Reteta delicioasa de prajitura turnata cu branza si stafide - ouale se mixeaza cu zaharulsi sarea pana-si dubleaza volumul -se adauga in fir subtire ,mixand continuu ,uleiul,dupa aceea laptele -in faina se amesteca praful de copt si se adauga cu lingura in...
Guguluf cu ciocolata
-albusurile se bat spuma cu zaharul -galbenusurile se amesteca cu 3-4 lg ulei,se adauga la bezea,se omogenizeaza -in faina se amesteca prajul de copt si se va adauga si ea in compozitia de mai sus -se unge o forma de guguluf cu ulei si presara faina,se toarna 1/2 din compozitie ,se...