ionela2682

1

Bucataras
incepator

constanta

Bucataras din 03.02.2010

RETETE360
PRIETENI204
Retete / Dulciuri

Gogosele cu iaurt

In Dulciuri la 5 Aug 2011

-mixam bine toate ingredientele de mai sus -lasam cam 15 min sa se odihneasca -punem intr-o cratita/tigaie  ulei si -l lasam sa se incinga -in uleiul bine incins (acum este cazul sa micsorati flacara de la aragaz )turnam  cu ajutorul unei linguri mici gramajoare de aluat...

Prajitura "turnata "cu nectarine

In Prajituri la 4 Aug 2011

-spalam nectarinele ,le tocam marunt..le punem impreuna cu zaharul intr-o tigaie ,le tinem pana ce zaharu si zaharul vanilinatl este complet dizolvat,lasam sa se racoreasca Pregatirea aluatului: -ouale,zaharul,laptele,uleiul si putina sare se mixeaza bine -se adauga pe rand faina in...

Guguluf din albusuri cu cacao si visine

In Prajituri la 22 Iul 2011

Se bat albusurile spuma tare cu putina sare,se adauga zaharul si zaharul vanilinat...se mixeaza pana se topeste. Adauga uleiul-omogenizam -adauga faina in care am adaugat praful de copt si inglobam in aluatul de albus Se toarna 1/2 din compozitie in tava unsa cu ulei si tapetata cu...

Guguluf cu lapte si Cioco-Duo

In Dulciuri la 19 Iul 2011

-ouale se mixeaza cu sarea, zaharul si zaharul vanilinat,pana -si dubleaza volumul, -se adauga pe rand adauga laptele ,uleiul si faina si praful de copt,se omogenizeaza Se toarna in tava de guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina ,1/2 din compozitie ,in restul se va adauga crema de...

Fursecuri pisate cu furculita (Fursecuri gandac)

In Dulciuri la 17 Iul 2011

-margarina se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat -adauga faina ,praful de copt si omogenizati -se infoliaza aluatul si se da la rece pentru cat mai mult timp ,e bine de seara pana dimineata -se formeaza suluri de aluat din care se vor taia cu ajutorul unui fir de ata .discuri de...

Turta dulce

In Dulciuri la 17 Iul 2011

Zaharul il punem pe foc sa se caramelizeza,dupa care turnam deodata apa calda ,aproape fiarta,lasam sa se racoreasca,amestecand din cand in cand pentru dizolvarea completa -se amesteca  ingredientele de mai sus +1 lingura de amoniac stins cu otet sau zeama de lamaie(da ati auzit bine 1...

Inghetata cu iaurt

In Dulciuri la 16 Iul 2011

In frisca batuta bine cu zaharul se adauga iaurtul,se omogenizeaza ,se imparte in doua parti egale,intr-una se adauga cacao iar in cealalta esenta de vanilie -se pue straturi alternative din compozitii,  cacao si vanilie in vase de plastic,eu am folosit pahare de unica folosinta ,in ideea...

Shortbread Cookies ( fursecuri fainoase)

In Dulciuri la 15 Iul 2011

-mixam untul bine pana devine pufos,adaugam zaharul pudra si batem pana la dizolvarea completa -adaugam esenta de vanilie si faina -framantam bine si dam la rece pentru cel putin 1 -2 ore -intindem o foaie subtire de aluat si decupam fursecurile,-dam din nou la rece ,intre timp aprindem...

Tort sah-Pentru o tripla aniversare!!!!!!!!!

In Torturi la 15 Iul 2011

Blatul: -peste albusurile batute spuma adaugam zaharul,mixam pana se topeste complet -adaugam faina si omogenizam galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam in compozitie -omogenizam bine si turnam in tava de tort de 26 cm,uns cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt...

Sables (Fursecuri frantuzesti cu unt)

In Dulciuri la 13 Iul 2011

-untul ,zaharul vanilat si zaharul se mixeaza -adaugam oul si mixam bine -adaugam faina in care am adaugat praful de copt -framantam bine ,dam la rece pentru cel putin 1 ora. -dupa ce aluatul s-a intarit intindem foaie subtire de 0,5 cm decupam fursecurile le asezam in tava cu hartie...

'Rasturnata" cu banane

In Prajituri la 12 Iul 2011

-ungem bine o tava de copt cu unt si presaram zahar,repartizam fructele pe intreaga suprafata,dam la rece -intre timp pregatim aluatul:mixand toate ingredientele de mai sus -turnam in tava peste fructe si coacem la 180 g pentru 20-30 min ,pana trece testul scobitorii. -rasturnam cu grija...

Guguluf cu banane si cacao

In Dulciuri la 10 Iul 2011

-bananele se piseaza,adaugam ouale,uleiul,untul aproape topit mixam bine -in alt castron se amesteca ingredientele uscate -adaugam ingredientele umede in cele uscate mixam bine -turnam compozitia in tavade guguluf unsa cu ulei si tapetata cu faina -se coace pana trece testul...

Rulada cu gem

In Dulciuri la 10 Iul 2011

Peste albusurile batute spuma cu putina sare adaugam zaharul,mixam pana la topirea acestuia -galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga in compozitia de bezea -adaugam si faina ,omogenizam compozitia cu miscari usoare de jos in sus -turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata...

Muffins cu bilute de cacao

In Dulciuri la 10 Iul 2011

-se mixeaza toate ingredientele de mai sus pana la omogenizarea completa -se incorporeaza si  cerealele -se toarna in formele pt muffins -se coc la 180 grade timp de 30-40 min..pana trec testul scobitorii

Prajitura cu gem si foi din albus

In Dulciuri la 10 Iul 2011

Peste albusurile spuma tare se adauga zaharul,se mixeaza pana la dizolvarea completa -se adauga faina,se omogenizeaza incet Galbenusurile amestecate cu uleiul se vor adauga si ele in compozitie -compozitia omogenizata se va imparti in doua ,se intinde uniform in tava(tava de la aragaz)cu...

Muffins cu cacao si visine

In Prajituri la 7 Iul 2011

-oul cu zaharul si uleiul se mixeaza pana la topirea acestuia completa -adaugam si celelalte ingrediente,iar daca aluatul este prea fluid mai adaugam 1 lg faina. -turnam in cupe iar in mijloc adaugam cate o visina din dulceata sau una proaspata. -se coc la 180 g pana trec testul scobitorii.

Budinca de cacao

In Dulciuri la 6 Iul 2011

- lapte +50 g zahar se vor pune la fiert,foc mic sa nu se prinda Amidonul,cacaoa,zaharul 50 g,se amesteca,turnam in fir subtire  laptele caldut...amestecam pana se omogenizeaza,adaugam ouale si galbenulul. -se transfera compozitia in oala in care a fiert laptele si se tine pe foc...

Muffins cu nectarine

In Prajituri la 3 Iul 2011

-zaharul,faina,cacaoa,praful de copt,bicarbonatul si sarea se amesteca intr-un castron -nectarinele le-am pus in blender si le-am pasat.,am adaugat dupa aceea si oul,laptele,apa,uleiul,aromele -mixam putin pana la omogenizare -peste ingredientele uscate adaugam ingredientele...

Biscuiti de casa

In Prajituri la 3 Iul 2011

-se mixeaza bine ouale cu zaharul si putina sare -se adauga iaurtul ,uleiul ,aromele si amoniacul stins( si da am scris bine 3 plicuri de amoniac Dr Oetker) -adaugam faina cat sa iasa un aluat mai molicel nu foarte tare....asemanator cu cel de cozonac -formam biscuitii si-i coacem 8-10...

Muffins cu iaurt si cacao

In Prajituri la 3 Iul 2011

Toate ingredientele de mai sus (mai putin cacaoa)se pun intr-un vas ,se mixeaza bine pana ce zaharul este topit complet -se opreste o mica cantitate de avuat in care se adauga cacao si se omogenizeaza -se umplu cupele de muffins 1/2 cu aluatul simplu.iar in mijloc se vor umple cu aluatul de...

Tort aniversar-200 retete pe Bucataras.ro!!!!!!!!

In Torturi la 29 Iun 2011

-Blatul: -se mixeaza albusurile bine cu putina sare,se adauga zaharul,mixam pana obtinem bezeaua -adaugam faina cu praful de copt si omogenizam -galbenusurile se amesteca cu uleiul,turnam peste bezea...omogenizam incet compozitia ,turnam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina...

Budinca de vanilie

In Dulciuri la 29 Iun 2011

-4OOMl lapte +50 g zahar se vor pune la fiert...foc mic sa nu se prinda -2 oua+1 galbenus se bat putin cu 50 g zahar,se adauga amidonulsi restul de lapte -peste aceasta compozitie turnam in fir subtire laptele fiert,amestecand cu telul continuu -se transfera compozitia in oala in care a...

Mini - tarte cu dulceata de capsune

In Dulciuri la 26 Iun 2011

-zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste -se adauga oul usor batut -adauga faina si omogenizeaza aluatul -se ta da rece pentru cel putin 30 min -se opreste putin aluat pentru stelute restul il impartim in 24 de bucati egale -se intinde uniform in tava de briose...

Budinca caramel

In Dulciuri la 25 Iun 2011

-zaharul se caramelizeaza,se adauga laptele -amidonul se va dizolva in putin lapte caramel -se va turna in oala peste restul de lapte -se fierbe,amestecand continuu pana se ingroasa -se toarna in cupe si se lasa la racit.

Baclavale

In Dulciuri la 23 Iun 2011

-din oua,iaurt ,ulei si faina facem un aluat potrivit de tare -impartim aluatul in 16bucatele( am adaugat alaturi un plic de praf de copt pt a se vedea cat de mici sunt) -fiecare bucatica se va intinde,pe masa unsa bine cu ulei,in foaie  ffff subtire ,si nu glumesc cand spun fff..cat...

Tarta cu cirese

In Dulciuri la 20 Iun 2011

-zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste -se adauga oul usor batut -adauga faina si omogenizeaza aluatul -se ta da rece pentru cel putin 30 min se  intinde aluatul in tava de tarta ,se da la cuptor pana se rumeneste putin -se sigileaza crusta,ungandu-se cu albus de ou usor...

Cosulete cu fructe

In Prajituri la 20 Iun 2011

-COSULETELE: -zaharul se mixeaza cu untul pana se topeste -se adauga oul usor batut -adauga faina si omogenizeaza aluatul -se da la rece pentru cel putin 30 min -cantitatile de mai sus sunt suficiente pentru 24 cosulete -se vor modela in forme de tarta sau mai simplu in forma...

Biscuiti cu ciocolata

In Dulciuri la 17 Iun 2011

-ouale se mixeaza bine impreuna cu zaharul  si putina sare pana ce-si vor dubla volumul -se adauga untura  lichida mixand continuu, -se adauga amoniacul stins in zeama de lamaie adaugam faina cat sa iasa un aluat tare( mie mi-a intrat aproximativ 1 kg) -intindem o foaie de...

Reteta delicioasa de prajitura turnata cu branza si stafide

In Prajituri la 13 Iun 2011

Cum se prepara Reteta delicioasa de prajitura turnata cu branza si stafide - ouale se mixeaza cu zaharulsi sarea pana-si dubleaza volumul -se adauga in fir subtire ,mixand continuu ,uleiul,dupa aceea laptele -in faina se amesteca praful de copt si se adauga cu lingura in...

Guguluf cu ciocolata

In Dulciuri la 12 Iun 2011

-albusurile se bat spuma cu zaharul -galbenusurile se amesteca cu 3-4 lg ulei,se adauga la bezea,se omogenizeaza -in faina se amesteca prajul de copt si se va adauga si ea in compozitia de mai sus -se unge o forma de guguluf cu ulei si presara faina,se toarna 1/2 din compozitie ,se...

Afisate 91 - 120 din 222 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2016

Bia -2 ani

publicat la 29.07.2014

Bia...botez!

publicat la 09.05.2014

BIANCA _ELENA

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]