ionela2682

1

Bucataras
incepator

constanta

Bucataras din 03.02.2010

RETETE360
PRIETENI212
Retete / Dulciuri

Nectar din caise

In Sirop / Compot la 11 Iul 2013

Se spala caisele in mai multe ape , -in lipsa separatorului de coaja ce se atasaza la masina de tocat se poate folosi  cutitului econom cu care vom curata pielita caiselor (sau scufundate cateva secunde in apa clocotita si trecute prin jet de apa rece ) ,se scot samburii ,se pun intr-o...

Chec cu iaurt si ciocolata

In Dulciuri la 26 Iun 2013

Mixam bine zaharul cu ouale si putina sare, pana cand compozitia -si dubleaza volumul -adaugam rand pe rand uleiul ,iaurtul , si zeama de lamaie,mixam dupa fiecare -cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in copozitia de mai sus -adaugam ciocolata tocata bucatele mai...

Chec cu nuci si stafide

In Dulciuri la 12 Iun 2013

Intr-un bol se pune făină, zahăr, praf de copt,bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara ,se amesteca pana se ccombina , apoi se adaugă uleiul (reteta originala contine unt).Se amesteca pana până când compozitia capata aspectul de  pesmetul grosier. Se adauga nucile prajite...

Mini tarte cu branza

In Dulciuri la 8 Iun 2013

Se intinde foaia de aluat foietaj (dezghetat in prealabil) pe masa de lucru presarata cu faina  si se pune in formele  de tarta unse cu unt si tapetate cu faina  Se trece cu merdeneaua peste margini, astfel incat sa indepartam surplusul in mod uniform. Radem sau pisam...

Reteta veche de prajitura simpla cu branza si foi de casa

In Prajituri la 3 Iun 2013

Cum se prepara  Reteta veche de prajitura simpla cu branza si foi de casa Compozitia de branza Branza se amesteca cu oul, se adauga zaharul dupa gust, zahar vanilat, coaja de lamaie si iaurt cat sa subtieze putin compozitia. Aluatul Într-un castron se bate oul cu...

Placinta cu dovleac

In Dulciuri la 31 Mai 2013

Se aseaza o foaie de placinta pe masa de lucru ,se unge cu ulei ,se acopera cu alta foaie .Se aseaza  dovleacul ras pe   3/4 din suprafata foii de placinta se presara zahar tos (aproximativ 2 linguri),se unge capatul foii unde nu am pus dovleac ,cu ulei ,se pliaza capetele si se ruleaza...

Rulouri cu telemea si chimen

In Dulciuri la 31 Mai 2013

Desfaceti cu grija foile de placinta,asezati pe o suprafata curata o foaie ,ungeti cu unt/ulei asezati deasupra alta foaie ,radeti branza telemea pe 3/4 din suprafata ,ungeti capatul neacoperit cu telemea, cu ulei ,indoiti capetele ,rulati strans -asezati ruloul obtinut in tava de copt unsa cu...

Mini tarte cu capsune

In Prajituri la 30 Mai 2013

-mixam bine oul cu zaharul si un praf de sare ,adaugam laptele si uleiul -bicarbonatul il stingem cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet -praful de copt il adaugam in faina si cernem -adaugam bicarbonatul de sodiu si faina, -adaugam capsunele spalate si curatate ,omogenizam...

Chec marmorat

In Dulciuri la 25 Mai 2013

Intr-un castron se cerne faina cu praf de copt , bicarbonat de sodiu și sare . În alt castron se bat ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza . Se adauga treptat iaurtul si uleiul, se continuă mixarea până când amestecul este...

Muffins cu capsune

In Prajituri la 25 Mai 2013

Într-un castron mare, amestecati oul cu iaurtul, uleiul, și esenta de vanilie. Într-un alt castron mai  mare, se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonat de sodiu, și sare. Cu o spatulă de cauciuc  sau cu un tel se combina ingredientele umede în...

Fursecuri cu nuca si gem

In Dulciuri la 9 Mai 2013

-se bate untul cu zaharul pana devine pufos -se adauga galbenusul de ou si se amesteca pana se combina -se adauga faina si sarea  si se framanta bine -daca aluatul este prea moale se da la rece -se formeaza mici bilute pe care le vom trece prin albus de ou usor batut si prin nuca...

Prajitura Boema

In Prajituri la 22 Apr 2013

Blatul -in albusurile batute spuma tare impreuna cu zaharul adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,faina amestecata cu cacaoa si omogenizam usor comopzitia -turnam in tava de copt compozitia obtinuta si dam la cuptor pana trece testul scobitorii. -scoatem si lasam sa se raceasca...

Budinca de vanilie cu Miez de lapte

In Dulciuri la 18 Apr 2013

 Ingredientele de mai sus sunt pentru 1 budinca Pregatim budinca conform retetei de aici: http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-vanilie-22774.html Turnam in forme individuale cat inca este fierbinte si lasam sa se raceasca Rasturnam pe o farfurie adaugam cate o lingura de...

Prajitura cu biscuiti si budinca de vanilie

In Prajituri la 18 Apr 2013

Mai intai preparam budinca : -400 ml lapte +50 g zahar se vor pune la fiert...foc mic sa nu se prinda -2 oua +1 galbenus se bat putin cu 50 g zahar,se adauga amidonulsi restul de lapte -peste aceasta compozitie turnam in fir subtire laptele fiert,amestecand cu telul continuu -se...

Bombite cu rom

In Dulciuri la 18 Apr 2013

-sfaramam biscuitii cat mai fin -frecam untul si zaharul pudra ,adaugam cacaoa si nuca macinata fin,aromam compozitia cu esenta de rom dupa gust - amestecam bine Cu mainile umede formam din compozitia obtinuta mici bilute pe care le trecem prin pudra de cacao sau zahar pudra. -lasam...

Rulada cu cacao

In Dulciuri la 15 Apr 2013

 Preparare blat -peste albusurile batute spuma adaugam zaharul ,mixam pana devine bezea -incorporam in bezea galbenusurile amestecate cu uleiul -adaugam faina ,cacaoa si omogenizam usor intreaga compozitie -Turnam aluatul in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt -dam...

Prajitura cu foi si nuca caramelizata

In Prajituri la 15 Apr 2013

Preparare foaie -peste albusurile batute spuma adaugam zaharul ,mixam pana devine bezea -incorporam in bezea galbenusurile amestecate cu uleiul -adaugam faina si omogenizam usor intreaga compozitie -turnam in tava si nivelem usor,coacem pana devine ferma .  lasam sa se raceasca...

Prajitura cu iaurt si visine

In Prajituri la 13 Apr 2013

-batem bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat -adaugam ,amestecand dupa fiecare, iaurtul si uleiul -praful de copt il adaugam in faina si incorpaoram in aluatul de mai sus -scoatem samburii visinelor si le incorporam uniform in aluat -turnam in forma unsa cu ulei si tapetata cu...

Clatite cu dulceata

In Dulciuri la 12 Apr 2013

-peste albusurile batute spuma adaugam zaharul si zaharul vanilat ,mixam pana devine bezea -incorporam in bezea  galbenusurile amestecate cu ulei . -adaugam faina si omogenizam compozitia cu miscari usoare -subtiem aluatul cu lapte -turnam cu lingura sau polonicul in tigaia...

Rulada cu ciocolata si blat capucino

In Prajituri la 12 Apr 2013

-peste albusurile batute spuma tare cu putina sare adaugam zaharul si batem pana devine bezea -galbenusurile le amestecam cu uleiul ,turnam aceasta  compozitie peste bezeam -cu ajutorul unei linguri amestecam usor compozitia ,adaugam faina in care am adaugat plicul de capucino...

Prajitura cu iaurt si piscoturi

In Prajituri la 10 Apr 2013

Prepararea blatului: -Peste albusurile  batute spuma cu zaharul adaugam ,galbenusurile amestecate cu 3 linguri ulei,faina si praful de copt -omogenizam compozitia -turnam in tava cu hartie de copt si dam la cuptorul incins dinainte la temperatura medie -coacem pana trece testul...

Cornulete cu rahat (reteta de post)

In Dulciuri la 9 Apr 2013

-In borsul putin caldut dizolvam drojdia -adaugam uleiul,sarea zaharul adaugam faina putin cate putin pana obtinem un aluat potrivit de tare -intindem in foaie subtire,decupam dupa modelul dorin ,asezam cate o bucativa de raahat ,rulam in forma de cornulet -asezam in tava cornuletele...

Chec cu cacao

In Prajituri la 6 Apr 2013

-ouale ,zaharul vanilat si  zaharul se mixeaza pana se albesc si se inspumeaza bine -adaugam in fir subtire ,mixand continuu ,laptele si uleiul -stingem cu putin otet sau zeama de lamaie bicarbonatul  si-la daugam in compozitie -cernem praful de copt impreuna cu faina...

Cupcakes cu dovleac

In Prajituri la 4 Apr 2013

Intr-un castron se cerne faina impreuna , praf de copt , bicarbonatul de sodiu , condimente le scortisoara , nucsoara ,vanilia , zaharul vanilat, și sare . In castron se bate uleiul/untul și zahărul până când devine pufos . Adăugați...

Cupcakes cu banane

In Prajituri la 4 Apr 2013

-se bate oul cu zaharul si zaharul vanilat pana la topirea acestuia -se adauga pe rand laptele, uleiul, bicarbonatul si praful de copt, apoi omogenizam -adaugam faina pe care o incorporam usor, adaugam esenta de vanilie si bananele pisate. Omogenizam bine -compozitia astfel obtinuta se...

Prajitura VALURILE DUNARII

In Dulciuri la 22 Mar 2013

-mixam bine ouale cu zaharul -adaugam pe rand uleiul si laptele -adaugam faina in care am amestecat praful de copt -impartim compozitia in doua :intr-una adaugam 1 lingura de cacao iar in cealalta adaugam dupa gust zahar si esenta de vanilie -in tava turnam prima data compozitia...

Muffins cu scortisoara

In Dulciuri la 20 Mar 2013

-intr-un bol cernem ingredientele uscate:faina,zaharul, sarea, praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. -intr-un alt bol mixam ingredientele umede :laptele batut,(iaurtul sau sana ...ce avem la indemana) oul si esenta de vanilie. -incorporam usor cu ajutorul unei linguri amestecul...

Chec cu mere

In Dulciuri la 16 Mar 2013

-se mixeaza bine iaurtul cu zaharul si zaharul vanilat -se adauga uleiul si ouale -in faina se adauga praful de copt si sarea , se cerne in compozitia de mai sus -se omogenizeaza bine ,se toarna in tava de cehc cu hartie de copt -deasupra se asaza feliile de mar taiate subtirel ,...

Tort de mere Streusel

In Torturi la 16 Mar 2013

Faina se cerne împreună cu   ingrediente uscate . Se bate oul , apoi se adauga laptele si uleiul (se poate folosi unt topit si racit) . Se toarnă în   ingredientele umede peste cele uscate   apoi se omogenizeaza bine compozitia.Se...

Revani(prajitura cu gris)

In Dulciuri la 26 Feb 2013

Peste albusurile batute spuma cu zaharul adaugam pe rand uleiul,iaurtul,esenta de vanilie si coaja de lamaie.Faina se cerne impreuna cu praful de copt.si se amesteca cu grisul dupa care se adauga in compozitia de bezea amestecand cu grija,la final adaugam galbenusurile si omogenizam bine. -Se...

Afisate 1 - 30 din 222 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2016

Bia -2 ani

publicat la 29.07.2014

Bia...botez!

publicat la 09.05.2014

BIANCA _ELENA

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]