Bautura extrem de populara si preferata bucatariilor europeana si mediteraneana, vinul rosu este un produs gasit in multe varietati, reflectand diversitatea solului, a climatului si a culturii din care face parte. Subiect de nesfarsite dezbateri medicale, importanta vinului rosu pentru...
Un consum moderat de bere, cu sau fără alcool, nu modifică circumferinţa braţului, a taliei şi a şoldurilor, susţin cercetătorii
Cercetătorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid susţin că berea, cu sau fără alcool, nu îngraşă şi...
Dacă vreţi să ştiţi care va fi starea voastră de spirit în acest an, cât de veseli sau deprimaţi veţi fi, atunci nu trebuie să uitaţi de Babele de Martie, vrăjitoare care au puterea să influenţeze starea vremii într-o singură zi. Începând cu 1 şi...
Smochinele sunt fructele pe care le putem avea la dispozitie tot anul, pentru ca se conserva foarte usor daca sunt uscate. Dar aceasta este perioada in care gasim usor, la preturi bune, smochine proaspete. Si putine fructe sunt mai bune decat smochinele proaspete. Textura moale, aroma,...
Curmalele proaspete au o energie calorica de 96 kcal la 100 de grame; cele uscate... 248 kcal! Termenul lor grecesc este “diospyros” si inseamna “hrana zeilor”.
Arabii consuma de obicei curmale uscate cu ceai sau cafea, dar le combina si cu zer sau iaurt gros,...
Exista de fapt mai multe tipuri de pectine intrebuintate in industria alimentara.
E440a (i): Pectine E440a (ii): Pectat de sodiu E440a (iii): Pectat de potasiu E440a (iv): Pectat de amoniu E440b: Pectină amidică
In stare...
Cu siguranta, nu zahar rafinat ! El face parte din lista alimentelor albe , de care trebuie sa fugim, daca tinem regim ! Si totusi, cu ce il inlocuim ?
Indulcitorii tip zaharina au nascut discutii contradictorii, pe care nu le voi dezvolta, pentru ca nu fac obiectul articolului nostru....
Odată, Soarele coborî într-un sat, la horă, luând chipul unui fecior. Un zmeu l-a pândit şi l-a răpit dintre oameni, inchizându-l într-o temniţă. Lumea se întristase. Păsările nu mai cântau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii nu mai...
Scorţişoara, piperul negru, boabele de muştar, ardeiul iute şi ceapa accelerează metabolismul
Să slăbeşti fără dietă şi fără abonament la o sală de fitness. Să topeşti kilogramele fără bisturiu. Cu toţii visăm la asta. Nutriţioniştii susţin că este posibil, dacă...
Dealungul mileniilor ceaiul a devenit foarte popular în mai multe culturi.
Istoria ceaiului începe cu trei mii de ani înainte: conform legendei primul care a descoperit întâmplător efectele lui benefice a fost împăratul chinez Sen-Nung (În China...
Vinul rosu - beneficii si dezavantaje
Bautura extrem de populara si preferata bucatariilor europeana si mediteraneana, vinul rosu este un produs gasit in multe varietati, reflectand diversitatea solului, a climatului si a culturii din care face parte. Subiect de nesfarsite dezbateri medicale, importanta vinului rosu pentru...
Berea nu îngraşă şi te apără de boli de inimă, diabet şi osteoporoză
Un consum moderat de bere, cu sau fără alcool, nu modifică circumferinţa braţului, a taliei şi a şoldurilor, susţin cercetătorii Cercetătorii spanioli de la Consiliul Superior de Cercetări Ştiinţifice din Madrid susţin că berea, cu sau fără alcool, nu îngraşă şi...
Cum să ne alegem Babele de Martie, ca să ne meargă bine tot anul?
Dacă vreţi să ştiţi care va fi starea voastră de spirit în acest an, cât de veseli sau deprimaţi veţi fi, atunci nu trebuie să uitaţi de Babele de Martie, vrăjitoare care au puterea să influenţeze starea vremii într-o singură zi. Începând cu 1 şi...
Smochinele
Smochinele sunt fructele pe care le putem avea la dispozitie tot anul, pentru ca se conserva foarte usor daca sunt uscate. Dar aceasta este perioada in care gasim usor, la preturi bune, smochine proaspete. Si putine fructe sunt mai bune decat smochinele proaspete. Textura moale, aroma,...
Curmalele – hrana zeilor
Curmalele proaspete au o energie calorica de 96 kcal la 100 de grame; cele uscate... 248 kcal! Termenul lor grecesc este “diospyros” si inseamna “hrana zeilor”. Arabii consuma de obicei curmale uscate cu ceai sau cafea, dar le combina si cu zer sau iaurt gros,...
Ce trebuie sa stim despre pectina
Exista de fapt mai multe tipuri de pectine intrebuintate in industria alimentara. E440a (i): Pectine E440a (ii): Pectat de sodiu E440a (iii): Pectat de potasiu E440a (iv): Pectat de amoniu E440b: Pectină amidică In stare...
INULCITORI,FRUCTOZA SAU ZAHARUL BRUN?
Cu siguranta, nu zahar rafinat ! El face parte din lista alimentelor albe , de care trebuie sa fugim, daca tinem regim ! Si totusi, cu ce il inlocuim ? Indulcitorii tip zaharina au nascut discutii contradictorii, pe care nu le voi dezvolta, pentru ca nu fac obiectul articolului nostru....
Legenda Mărţişorului: Tânărul care s-a jertfit pentru a readuce Soarele
Odată, Soarele coborî într-un sat, la horă, luând chipul unui fecior. Un zmeu l-a pândit şi l-a răpit dintre oameni, inchizându-l într-o temniţă. Lumea se întristase. Păsările nu mai cântau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii nu mai...
Lista celor 5 condimente care te scapă de kilogramele în plus
Scorţişoara, piperul negru, boabele de muştar, ardeiul iute şi ceapa accelerează metabolismul Să slăbeşti fără dietă şi fără abonament la o sală de fitness. Să topeşti kilogramele fără bisturiu. Cu toţii visăm la asta. Nutriţioniştii susţin că este posibil, dacă...
SCURTA ISTORIE A CEAIULUI
Dealungul mileniilor ceaiul a devenit foarte popular în mai multe culturi. Istoria ceaiului începe cu trei mii de ani înainte: conform legendei primul care a descoperit întâmplător efectele lui benefice a fost împăratul chinez Sen-Nung (În China...