Ce trebuie sa stim despre pectina

Postat de ionela2682 in Fructe pe 21 Feb 2012, 18:12

Articol pe placul a 8 bucatarasi
comenteaza
Ce trebuie sa stim despre pectina

Exista de fapt mai multe tipuri de pectine intrebuintate in industria alimentara.

 

E440a (i): Pectine  
E440a (ii): Pectat de sodiu  
E440a (iii): Pectat de potasiu  
E440a (iv): Pectat de amoniu  
E440b: Pectină amidică

In stare naturala il gasiti in cantitati mai mari in portocale, gutui, mere, dar de fapt cam toate fructele contin pectina – nimic altceva decat un polizaharid acid. Pectina folosita in industria alimentara se extrage din pulpa de mar si din coji de portocale.

De semenea, se folosesc pe scara larga si saruri ale acidului pectic: pectaţii de sodiu, potasiu şi amoniu. Prin tratarea pectinei cu amoniac se obtine pectina amidică.

Toate aceste substante servesc ca emulgatori, stabilizatori si agenti de ingrosare pentru marmelade, jeleuri de fructe, siropuri… si va las sa cautati si altele cand ajugeti la raionul de dulciuri. Dar nu o cautati numai acolo! Datorita efectului de ingrosare, pectina da senzatia de satietate, de aceea se foloseste in produsele destinate dietei.

Nu exista o doza maxima zilnica recomandata, dar trebuie sa stiti ca pectina, folosita atat de des ca agent de ingrosare, poate provoca unele probleme intestinale cand se consuma in cantitati foarte mari. Mai mult, uneori fermenteaza.

 

http://www.dietetik.ro/ce-trebuie-sa-stim-despre-pectina/4588.html

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]