publicat la 22.03.2016
publicat la 29.07.2014
publicat la 09.05.2014
Ceva cu nişte bani, o vizită neaşteptată şi o bucurie mai spre seară. Scuze, astăzi ni s-a îmbolnăvit specialistul in horoscop. Chiar n-ai recunoscut din prima stilul lui Nety?
Bucataras.ro
[email protected]
Coacaze negre
Coacaze negre Factorul curativ: frunze si fructe. Afectiuni pentru care se recomanda: hipertensiune, afectiuni renale (litiaza urica), edeme cardiorenale, guta; anemie; oboseala vizuala, miopie progresiva; articulatii umflate, dureroase; reumatism cronic degenerativ; teroscleroza,...
Capsunele – sursa zilnica de sanatate
Ideea unei mese hranitoare si cea a imbinarii utilului nutritiv alimentar cu satisfacerea gurmandului launtric, poate parea de cele mai multe ori un paradox Cunoscute si utilizate inca din Roma Antica pentru efectele lor terapeutice, capsunele, consumate ca atare sau intr-un desert apetisant,...
Urzici - beneficii si mod de preparare
Cu toate ca urzica este o planta cunoscuta pe care o folosim deseori in alimentatie, de cele mai multe ori nu ne gandim la proprietatile ei vindecatoare, la faptul ca ne-ar putea intari sanatatea. Acum o vom cunoaste ca pe o planta noua, ca pe un pretios ajutor al nostru, apreciind-o de...
Beneficiile consumului de dovleac
Dovleacul este unul dintre alimentele - vedeta ale sezonul rece. Cu siguranta nu poti refuza o felie de placinta fierbinte si aromata cu dovleac. Stiai insa ca este bogat in vitamine, minerale si nutrienti extrem de benefici pentru organismul uman? Aceste substante protejeaza organismul...
Musetelul
Musetelul, numit in unele locuri romanita, matricea sau moruna, este una dintre cele mai vechi si folosite plante medicinale. Creste pretutindeni, pe marginile drumurilor, ogoarelor, pe langa case. In unele regiuni ale tarii se gasesc campii intinse cu musetel....
CIMBRUL- O planta revolutionara
Cimbrul este un arbust de mici dimensiuni, care isi are originile pe tarmurile europene ale Marii Mediterane, unde il gasim si astazi, crescut spontan pe locurile virane, pe falezele nisipoase si prin stancarii. Mai este numit si cimbru de cultura (Thymus vulgaris), pentru a fi...
BUSUIOCUL-Planta magica a romanilor
Busuiocul este o planta originara din India, cunoscuta si folosita inca din urma cu trei milenii si care s-a bucurat de o raspandire rapida in toata lumea. La indieni, despre busuioc se spune ca este planta lui Krishna si a lui Vishnu, iar bunii hindusi nu se duc la culcare fara o ramurica de...
Măceşele, un izvor de vitamine
Măceşul este un arbust lemnos care creşte sub formă de tufă, ale cărui ramuri sunt prevăzute cu spini care au vârful curbat. Florile sunt frumoase, roşii, roze sau în unele cazuri chiar albe. Sunt plăcut mirositoare. Fructele sunt false, numite fiind măceşe....
Luna lui Marte
Luna lui Marte Semn al sosirii primăverii În Roma antică, 1 Martie era ziua zeului Marte, ocrotitor al câmpului şi al turmelor, zeu care personifica renaşterea naturii, şi a celebrării Anului Nou. La vechii traci zeului Marsyas Silen îi erau consacrate...
Alimentatia pe grupe sanguine
PLANUL DE ALIMENTATIE AL GRUPEI SANGUINE O I Alimente deosebit de benefice: carne si derivate : vita, pui, oaie. peste :cod,hering,macrou,stiuca,somon,pastrav,scrumbie,sturion,sardele,calcan, peste cu carne alba. produse lactate si oua : 3-4...