Pentru briose: se bat 4 oua si 1 galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta.
Se agauga untul topit amestecat cu smantana.Se mixeaza din nou. Faina se amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga peste crema,amestecand cu un tel cu miscari verticale si...
Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat moale si lipicios. Se pune intr-o folie, la rece pentru 15-20 minute.
In tava se pune hartie de copt si se intinde aluatul cu ajutorul unui dos de lingura dupa care se pune in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40...
V-am spus ca am luat o lubenita mare,nu?
De la ea se foloseste doar partea alba cu o portiune subtire de miez rosu,care ii va da un aspect mai aparte.Coaja verde,cea de pe exterior ,se indeparteaza si se arunca.Partea alba se taie felii cat mai subtiri.
Se pun 3 l apa la fiert impreuna cu...
Intr-o oala se pune 1-1.5 l apa cu zeama de la 1 lamaie medie (sa nu se oxideze/innegreasca merele) si putina esenta de vanilie. Se spala merele, se taie pe jumatate si se scot capetele si mijlocul. Se taie felii cat mai subtiri (vezi poza) si se pun in apa. Oala se pune pe foc pentru 5-7 min,...
Briose cu crema de branza
Pentru briose: se bat 4 oua si 1 galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta. Se agauga untul topit amestecat cu smantana.Se mixeaza din nou. Faina se amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga peste crema,amestecand cu un tel cu miscari verticale si...
Prajitura cu mascarpone,fructe si ciocolata
Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat moale si lipicios. Se pune intr-o folie, la rece pentru 15-20 minute. In tava se pune hartie de copt si se intinde aluatul cu ajutorul unui dos de lingura dupa care se pune in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40...
Dulceata din coji de lubenita (pepene rosu)
V-am spus ca am luat o lubenita mare,nu? De la ea se foloseste doar partea alba cu o portiune subtire de miez rosu,care ii va da un aspect mai aparte.Coaja verde,cea de pe exterior ,se indeparteaza si se arunca.Partea alba se taie felii cat mai subtiri. Se pun 3 l apa la fiert impreuna cu...
Trandafiri cu mere si gem de caise
Intr-o oala se pune 1-1.5 l apa cu zeama de la 1 lamaie medie (sa nu se oxideze/innegreasca merele) si putina esenta de vanilie. Se spala merele, se taie pe jumatate si se scot capetele si mijlocul. Se taie felii cat mai subtiri (vezi poza) si se pun in apa. Oala se pune pe foc pentru 5-7 min,...