Pentru briose: se bat 4 oua si 1 galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta.
Se agauga untul topit amestecat cu smantana.Se mixeaza din nou. Faina se amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga peste crema,amestecand cu un tel cu miscari verticale si...
Se curata conopida si se desface in buchetele.Se pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste apa se introduc buchetelele de conopida pentru cateva minute.Se scoate si se lasa la racit.
Se prepara sosul bechamel din: ulei, faina, lapte, sare, la sfarsit zeama de lamaie si putina...
Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat moale si lipicios. Se pune intr-o folie, la rece pentru 15-20 minute.
In tava se pune hartie de copt si se intinde aluatul cu ajutorul unui dos de lingura dupa care se pune in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40...
Se bat ouale, se adauga faina cu praful de copt, apoi se pun: cascavalul ras, sunca si ardeiul tocate cubulete si condementele.
Se sterg, cu un servetel imbibat usor in ulei, formele de briose si se pune compizitia in ele.
Se aseaza maslinele deasupra.
Se baga in cuptorul preincalzit la...
V-am spus ca am luat o lubenita mare,nu?
De la ea se foloseste doar partea alba cu o portiune subtire de miez rosu,care ii va da un aspect mai aparte.Coaja verde,cea de pe exterior ,se indeparteaza si se arunca.Partea alba se taie felii cat mai subtiri.
Se pun 3 l apa la fiert impreuna cu...
Intr-o oala se pune 1-1.5 l apa cu zeama de la 1 lamaie medie (sa nu se oxideze/innegreasca merele) si putina esenta de vanilie. Se spala merele, se taie pe jumatate si se scot capetele si mijlocul. Se taie felii cat mai subtiri (vezi poza) si se pun in apa. Oala se pune pe foc pentru 5-7 min,...
Se pune apa la fiert cu sare. Se pun homarii sa fiarba 10 minute. Apa nu se arunca.
Intr-o tigaie inalta, se caleste putin usturoiul taiat feliute. Se adauga rosiile cuburi si rosia uscata, taiata bucatele. Se pune vinul si se fierbe la foc domol.
De la homar se folosesc coada si clestii...
Briose cu crema de branza
Pentru briose: se bat 4 oua si 1 galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta. Se agauga untul topit amestecat cu smantana.Se mixeaza din nou. Faina se amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga peste crema,amestecand cu un tel cu miscari verticale si...
Conopida si cartofi dulci la cuptor ( gratinati )
Se curata conopida si se desface in buchetele.Se pune apa cu sare la fiert.Cand clocoteste apa se introduc buchetelele de conopida pentru cateva minute.Se scoate si se lasa la racit. Se prepara sosul bechamel din: ulei, faina, lapte, sare, la sfarsit zeama de lamaie si putina...
Prajitura cu mascarpone,fructe si ciocolata
Pentru blat se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat moale si lipicios. Se pune intr-o folie, la rece pentru 15-20 minute. In tava se pune hartie de copt si se intinde aluatul cu ajutorul unui dos de lingura dupa care se pune in cuptorul preincalzit la 170°C pentru 35-40...
Briose aperitiv
Se bat ouale, se adauga faina cu praful de copt, apoi se pun: cascavalul ras, sunca si ardeiul tocate cubulete si condementele. Se sterg, cu un servetel imbibat usor in ulei, formele de briose si se pune compizitia in ele. Se aseaza maslinele deasupra. Se baga in cuptorul preincalzit la...
Dulceata din coji de lubenita (pepene rosu)
V-am spus ca am luat o lubenita mare,nu? De la ea se foloseste doar partea alba cu o portiune subtire de miez rosu,care ii va da un aspect mai aparte.Coaja verde,cea de pe exterior ,se indeparteaza si se arunca.Partea alba se taie felii cat mai subtiri. Se pun 3 l apa la fiert impreuna cu...
Trandafiri cu mere si gem de caise
Intr-o oala se pune 1-1.5 l apa cu zeama de la 1 lamaie medie (sa nu se oxideze/innegreasca merele) si putina esenta de vanilie. Se spala merele, se taie pe jumatate si se scot capetele si mijlocul. Se taie felii cat mai subtiri (vezi poza) si se pun in apa. Oala se pune pe foc pentru 5-7 min,...
Paste cu homar
Se pune apa la fiert cu sare. Se pun homarii sa fiarba 10 minute. Apa nu se arunca. Intr-o tigaie inalta, se caleste putin usturoiul taiat feliute. Se adauga rosiile cuburi si rosia uscata, taiata bucatele. Se pune vinul si se fierbe la foc domol. De la homar se folosesc coada si clestii...