publicat la 14.12.2012
publicat la 27.11.2012
publicat la 20.11.2012
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Piept de pui picant-dulce-acrisor
Spalam si taiem fasiute pieptul de pui, dupa care il punem la marinat cel putin 3-4 ore in urmatorul sos: amestecam 2-3 linguri sos de soia, 1 lingura ulei de masline si 1 lingura zeama de lamaie, condimentam daca e cazul cu sare si piper. Taiem ceapa si ardeii julienne, iar usturoiul il tocam...
Piept de pui cu miere si mustar in sos alb
Spalam pieptul de pui, il taiem fasiute, apoi condimentam cu sare si piper. Punem untul intr-o tigaie si lasam sa se incinga putin dupa care adaugam pieptul de pui. Amestecam din cand in cand, iar dupa ce s-au albit toate fasiuteleadaugam mierea, apoi mustarul si in final stropim cu vinul alb....
Sarmalute in frunze de vita si sos de macris
Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie. Adaugam apoi la carnea tocata, la care adaugam si orezul, sare si piper dupa gust, respectiv boia dulce si iute si sa nu uitam de cimbru. Amestecam bine cu manutele si lasam deoparte pana pregatim frunzele de vita. Punem...
Chili con Carne
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata si amestecam sa se marunteasca bine in timp ce se coaguleaza. Dupa cateva minute, adaugam usturoiul pisat, chimenul, fulgi de chili in functie de cat de picant vrem sa fie preparatul final, condimentam cu sare...
Rulada cu legume
Curatam carnea de pielite si tendoane, o spalam si o stergem cu un servetel. Taiem muschiul pe lungime, dar nu pana jos, doar cat sa putem desface carnea sa fie o bucata mare. Acoperim cu o bucata de folie alimentara si o batem ca pentru snitel. Ungem cu putin ulei de masline, condimentam cu sare...
Pulpe de pui cu praz si ciuperci
Incingem putin ulei de masline intr-un vas si prajim ciocanelele de pui pe toate partile, pe care le-am condimentat in prealabil cu sare si piper, mai adaugam ulei daca e cazul. Adaugam ciupercile taiate feliute si lasam sa se caleasca circa 5-10 minute. Dupa acest timp adaugam si prazul...
Cubulete de pui pe pat de varza si orez
Curatam, spalam, tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei de masline. Adaugam varza murata, boiaua, cimbrul si lasam pana se inmoaie putin varza. In acest timp taiem pieptul de pui cubulete si spalam orezul in 2-3 ape. Intr-un vas termorezistent asezam varza, apoi orezul, iar deasupra...
Piept de pui toscan
Spalam si feliem pieptul de pui ca pentru snitele. Batem cu tocatorul si condimentam cu sare si piper. Peste fiecare felie de bacon asezam cate o felie de piept de pui si rulam. Ungem cu unt un vas termorezistent si asezam rulourile una langa alta. Incalzim frisca (pentru gatit), adaugam...
Rulada cu praz si ghimbir
Curatam carnea de pielite si tendoane, o spalam si o stergem cu un servetel. Taiem muschiul pe lungime, dar nu pana jos, doar cat sa putem desface carnea sa fie o bucata mare. Acoperim cu o bucata de folie alimentara si o batem ca pentru snitel. Ungem cu putin ulei de masline, condimentam cu sare...
Pui cu rozmarin si masline
Condimentam pieptul de pui (pulpele) cu sare si piper si le sotam pana se rumenesc pe ambele parti in putin ulei de masline incins. Scoatem bucatile de carne, presaram rozmarin si le pastram la cald. In acelasi ulei calim ceapa tocata si ardeii taiati cubulete mici pana se inmoaie, apoi adaugam...
Orez cu legume si pui la cuptor
Punem apa cu putina sare pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (eu am folosit orez la plic de la Uncle Ben’s) si lasam sa fiarba in functie de instructiunile de pe ambalaj. Intre timp spalam si taiem cubulete mici pieptul de pui, il condimentam cu sare si piper si-l calim in...
Rulouri cu varza
Curatam, spalam, tocam ceapa si o punem la calit in putin ulei de masline circa 2-3 minute, apoi adaugam varza stoarsa bine de zeama (daca este prea acra sau sarata o lasam in prealabil in apa rece aprox 30 min) si punem tot aici si cimbrul. Taiem carnea feliute subtiri, le spalam si le...
Gyros la cuptor
Spalam pieptul de pui, il taiem bucatele mici si-l punem la marinat in sosul pregatiti astfel: amestecam condimentele (oregano, rosmarin, chimen, boia, sare si piper dupa gust) cu 4 linguri de ulei de masline, lasam totul la frigider 2-3 ore. Taiem cartofii rondele, varza o taiem fasii subtiri...
Pollo alla Cacciatora
Condimentam pulpele cu sare si piper si le sotam pana se rumenesc pe ambele parti in putin ulei de masline incins. Intre timp tocam ceapa, pisam usturoiul, taiem cubulete mici ardeiul si feliem maslinele. Daca pulpele sunt gata, le scoatem si le punem deoparte. In acelasi ulei calim ceapa...
Rulouri Oxford
Curatam, taiem cubulete si fierbem cartofii, dupa care ii pisam ca pentru pireu si lasam sa se raceasca. Amestecam carnea tocata cu ceapa data prin razatoare, oul intreg, pasta de ardei iute, putin cimbru si cartofii raciti. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Din compozitia astfel obtinuta...
Tocanita de pipota cu ciuperci
Curatam si tocam marunt ceapa, la fel procedam si cu ciupercile. Punem ceapa la calit in putin ulei, adaugam pipotele spalate si apa cat se le acopere putin. Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana sunt aproape gata, moment in care adaugam ciupercile, pasta de rosii, de ardei iute si...
Frigarui cu sos Tzatziki
Pieptul de pui il spalam, taiem cubulete si-l condimentam. Este bines a-l lasam macar 1 ora deoparte, pentru a patrunde bine condimentele carnita de pui. Intre timp taiem cubulete mai mari ardeii, iar ceapa o taiem in 4. Luam niste betisoare pentru frigarui si asezam alternative bucatile de...
Placinta Ciobaneasca
Incingem untul si adaugam ceapa tocata marunt, morcovii taiati cubulete mici, adaugam foile de dafin si putin cimbru. Lasam sa se prajeasca aprox 5-7 minute. Adaugam carnea macinata, pasta de rosii, condimentam cu sare si piper, adaugam putina apa si lasam sa fiarba bine pana scade apa. Cand...
Ciocanele de pui cu dovleac si fasole
Incingem putin ulei de masline intr-un vas, care mai apoi poate fi introdus in cuptor, adaugam ceapa tocata si o calim pana se inmoaie. Indepartam ceapa si prajim ciocanelele de pui, pe care le-am condimentat cu sare si piper, mai adaugam ulei daca e cazul. Amestecam conserva de rosii cu oregano,...
Pui Parmigiano cu sos Marinara
Pentru sosul marinara, decojim rosiile si le taiem cubulete mai mici. Curatam si pisam usturoiul. Incingem putin ulei intr-o tigaie, adaugam usturoiul si lasam la calit cateva minute. Adaugam rosiile si lasam sa fiarba la foc mediu, pana se ingroasa sosul. Eu am lasat aproximativ 40 minuite. Dup...
"Tort" de curcan la cuptor
Pieptul de curcan (pui) se spala, se taie felii subtiri, se bate putin (ca pentru snitel) si se condimenteaza cu sare si piper. Punem laptele intr-un bol mai mare, pisam in el usturoiul si asezam aici feliile de carne. Intr-o farfurie batem ouale spuma, iar faina o punem intr-o alta farfurie...