Aluat: se bat albusurile,se incorporeaza apoi cu galbenusurile,smantana,cascavalul,praful de copt,faina,uleiul si sare.Se tapeteaza tava cu faina si se toarna compaozitia.Ceapa si ciupercile se toaca marunt,se calesc si se pun peste aluatul din tava apoi se pune bulionul,maslinele,salamul sau...
Se curata si se spala legumele,apoi se pun la fiert cu putina sare.
Intr-o forma de tarta se pune foaia care se inteapa pe fund cu o furculita,se bate frisca impreuna cu oul si smintina si se amesteca cu legumele fierte, se pun pe foaia de tarta si pe deasupra se pune cascaval ras de care...
Cojile de eclere se fac astfel :
Apa,uleiul si sarea se fierb si se adauga faina cat cuprinde,se amesteca bine la foc mic cu lingura de lemn pana se ingroasa bine.Dupa racire se pun pe rand 5 oua,unul cate unul si se amesteca .
Crema :
Se fierbe 1 litru de lapte cu o cana de zahar si un...
Se spala pulpele si se condimenteaza cu condimentul de la punga magica,se curata si se spala legumele dupa care se toc julien,cuburi,cum doriti.Se pun toate in punga magica dupa care se leaga la gura.Se fac cateva intepaturi in punga si se da la cuptor.Daca doriti pulpele si legumele mai...
C ompozitia de gofre: se bat ouale si se amesteca cu zaharul si margarina sau untul ptr a obtine o pasta fina.Se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.Se pune faina si praful de copt si se amesteca bine.La final se adauga laptele si se amesteca bine apoi se pune cate putin din compozitie in...
BLATUL: din ingredientele ptr blat se face un aluat subtire si se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu faina sau se pune foaie de copt.
BEZEA: se bat cele 4 albusuri cu zaharul si se pun peste blatul copt.Se da din nou la cuptor la foc mic pana se ingalbeneste deasupra....
Se separa albusurile de galbenusuri care se bat pana ce devine spuma tare apoi se bate in continuare cu zaharul,se pun pe rand galbenusurile si uleiul, adaugam putina faina si bicarbonatul stins in otet si la final punem iar faina cat sa fie o compozitie nici prea moale nici prea tare,faina nu o...
Se curata fructele,se spala si se taie cubulete,intre timp se topeste ciocolata intr-un bol,dupa topire se pune in fantana de ciocolata.Se pun fructele pe bete de frigarui iar apoi se tec prin ciocolata de la fantana
Pizza turnata
Aluat: se bat albusurile,se incorporeaza apoi cu galbenusurile,smantana,cascavalul,praful de copt,faina,uleiul si sare.Se tapeteaza tava cu faina si se toarna compaozitia.Ceapa si ciupercile se toaca marunt,se calesc si se pun peste aluatul din tava apoi se pune bulionul,maslinele,salamul sau...
Tarta vegetariana
Se curata si se spala legumele,apoi se pun la fiert cu putina sare. Intr-o forma de tarta se pune foaia care se inteapa pe fund cu o furculita,se bate frisca impreuna cu oul si smintina si se amesteca cu legumele fierte, se pun pe foaia de tarta si pe deasupra se pune cascaval ras de care...
Eclere
Cojile de eclere se fac astfel : Apa,uleiul si sarea se fierb si se adauga faina cat cuprinde,se amesteca bine la foc mic cu lingura de lemn pana se ingroasa bine.Dupa racire se pun pe rand 5 oua,unul cate unul si se amesteca . Crema : Se fierbe 1 litru de lapte cu o cana de zahar si un...
Pulpe in punga magica si legume la cuptor
Se spala pulpele si se condimenteaza cu condimentul de la punga magica,se curata si se spala legumele dupa care se toc julien,cuburi,cum doriti.Se pun toate in punga magica dupa care se leaga la gura.Se fac cateva intepaturi in punga si se da la cuptor.Daca doriti pulpele si legumele mai...
Gofre cu mascarpone de cacao
C ompozitia de gofre: se bat ouale si se amesteca cu zaharul si margarina sau untul ptr a obtine o pasta fina.Se adauga zaharul vanilat si esenta de rom.Se pune faina si praful de copt si se amesteca bine.La final se adauga laptele si se amesteca bine apoi se pune cate putin din compozitie in...
Negri in camasi albe (ca la mama acasa)
BLATUL: din ingredientele ptr blat se face un aluat subtire si se coace la foc potrivit in tava unsa si tapetata cu faina sau se pune foaie de copt. BEZEA: se bat cele 4 albusuri cu zaharul si se pun peste blatul copt.Se da din nou la cuptor la foc mic pana se ingalbeneste deasupra....
Prajitura turnata cu visine
Se separa albusurile de galbenusuri care se bat pana ce devine spuma tare apoi se bate in continuare cu zaharul,se pun pe rand galbenusurile si uleiul, adaugam putina faina si bicarbonatul stins in otet si la final punem iar faina cat sa fie o compozitie nici prea moale nici prea tare,faina nu o...
Fructe trase in ciocolata
Se curata fructele,se spala si se taie cubulete,intre timp se topeste ciocolata intr-un bol,dupa topire se pune in fantana de ciocolata.Se pun fructele pe bete de frigarui iar apoi se tec prin ciocolata de la fantana