Se curata ciupercile si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se feliaza, se da cu sare si piper si se face la gratar sau sub capac la aburi. 1 ou se fierbe tare.
Se face maioneza din galbenus de ou fiert, galbenus de ou crud, se freaca cu ulei si mustar, apoi se pune...
Se spala spanacul si se scutura bine de apa.Se pune spanacul intr-un castron.Pieptul de pui se face la gratar asezonat cu sare si piper,si dupa ce se raceste un pic se taie cuburi si se pune peste spanac.Rosia se spala ,se sterge de apa si se taie cuburi si se pune peste spanac.Branza de vaca se...
Legumele se spala si se curata.Se rad legumele pe razatoarea cu ochiuri mari,se presara sare dupa gust si piper si se amesteca.Se adauga iaurtul,apoi sunca cubulete si se amesteca .Se lasa cateva fasii de sunca pentru decor.
Se curata varza de foile uscate,se toaca fideluta.Castravetii si rosiile se spala .Castravetii se taie felii subtiri si rosiile feliute.Se pun toate intr-un castron,se adauga sare,otet dupa gust si se amesteca.La sfarsit se adauga uleiul de masline ,se amesteca si se lasa 5 minute sa se...
Salata se desface si se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece. Ceapa verde se curata si se taie. Ardeiul gras se scoate cotorul si se taie fasii subtiri, rosioarele se spala si se taie in 4. Cascavalul se taie cubulete.
Intr-un bol se rup frunzele de salata, se adauga ceapa verde taiata,...
Se pregatesc chiftelele: se amesteca carnea tocata cu ouale, usturoiul pisat, sare, piper dupa gust si pesmet pana se poate modela carnea. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelute mici.
Intr-o cratita se pun 2 l apa, 100 ml otet, sare, boabe de piper, foi de dafin si rozmarin...
Fileul de hering afumat se toaca marunt cu cutitul sau se da prin blender.Se toaca marunt ceapa,se adauga piper si se freaca cu ulei pana se face o pasta.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.Sare nu punem ca fileul este sarat .
Carnea de la cocos se spala si se pune la fiert intr-o oala impreuna cu zarzavatul.Cand sunt fierte se toaca toate marunt.Intr-un castron se pune zarzavatul tocat,carnea tocata marunt,mazarea fiarta,cartofii fierti si taiati cubulete mici,castraveciorii taiati cubulete.Se pune sare si piper si se...
Carnea si zarzavatul se fierbe in supa. Se toaca marunt zarzavatul fiert ,carnea se ia de pe oase si se toaca marunt. Se toaca castravetii murati. Se amesteca toate ,se adauga sare si piper dupa gust. Se face maioneza din 1 galbenus fiert si 2 galbenusuri crude. Se adauga maioneza peste...
Se pun icrele intr un castron si se freaca cu zeama de la o jumatate de lamaie cu o lingura de lemn.Se adauga uleiul in fir subtire cu grija sa nu se taie.Cand se simte mai ingrosata se adauga cate 1 lingura de apa minerala.Cand e gata se mananca cu pofta.
Ciupercile se fierb in apa cu sare, se scurg si apoi se toaca marunt. Carnea de curcan fiarta se curata si se toaca marunt. Se amesteca ciupercile cu carnea de curcan. Se face maioneza dintr-un ou, se adauga smantana si se adauga peste compozitia de ciuperci si carne. Se potriveste de sare si...
Vinetele se coc pe plita ,se curata de coaja si se lasa la scurs intr-o sita.Se face maioneza dintr-un galbenus de ou ,o lingurita de mustar si ulei turnat in fir subtire sa nu se taie.Ceapa se curata si se toaca marunt.Dupa ce s au scurs vinetele se toaca,se pun intr-un castron,se amesteca cu...
Vinetele se coc pe plita,dovleceii se curata se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.Se curata vinetele si se pun la scurs,iar dovleceii cand sunt fierti se pun la scurs si ei.Se toaca vinetele si dovleceii ,se amesteca ,se potrivesc de sare si piper,se toaca o ceapa alba marunt si se...
Se spala si se curata legumele,se taie felii si se pun intr-un castron.Se adauga sare,piper si se amesteca,apoi se pune otet cu tarhon dupa gust si ulei de masline si se amesteca .Se lasa sa stea cca 5 minute apoi se serveste langa omleta,carne,cartofi,orez dar se poate manca si simpla.
Conopida se rupe in buchetele ,se spala si se fierbe in apa cu sare.Cand e fiarta se scurge de apa, se paseaza,se adauga usturoiul pisat.Se face maioneza din 1 ou si ulei se adauga smantana si se pune peste conopida .Se amesteca, se potriveste de sare si piper si se da la frigider o jumatate de...
Ciupercile se curata de pielita,se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte se toaca marunt.Ridichile se spala si se toaca marunt,la fel si ceapa verde.Se amesteca toate.Usturoiul se piseaza si se adauga la compozitie.Se face maioneza dintr-un ou si ulei si se adauga smantana la...
Se spala salata si se rupe fasii.Ouale se pun la fiert si se fierb tari,ceapa verde se taie rondele,ridichile feliute,ardeiul se taie rondele si telemeaua cubulete.Intr-un vas se pune salata se adauga ceapa verde,ridichile,ardeiul,telemeaua,o parte din masline si un ou taiat rondele.Se presara...
Se fierb cartofii in coaja.Salata se spala si se rupe in bucatele,se pune intr-un bol,se adauga cartofii fierti si taiati cubulete,se adauga 1 rosie taiata in cuburi mai mari,castravetele taiat cubulete,ridichile taiate feliute,ceapa verde si ardeiul rosu kapia taiat feliute .Se pune sare,piper...
Se pune continutul plicului intr-un castronel,se adauga iaurtul si se amesteca.Castravetele se curata de coaja si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.Se scurge de apa care o lasa si se pune intr un castron,se adauga sosul si se amesteca.Se potriveste de sare,piper si se adauga marar tocat...
se curata sfecla si se da prin razatoarea cu ochiuri mari.Se presara sare,piper.Se adauga otet dupa gust si ulei de masline .se amesteca si se serveste simpla sau ca si salata.
ciupercile se curata si se pun la fiert.cand sunt fierte se scurg de apa si se toaca marunt .pana se racesc se face maioneza din 2 oua galbenusuri se pune smantana se adauga sare si piper si se adauga peste ciupercile tocate.
Salata de ciuperci si piept de pui
Se curata ciupercile si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se feliaza, se da cu sare si piper si se face la gratar sau sub capac la aburi. 1 ou se fierbe tare. Se face maioneza din galbenus de ou fiert, galbenus de ou crud, se freaca cu ulei si mustar, apoi se pune...
Salata de spanac cu pui
Se spala spanacul si se scutura bine de apa.Se pune spanacul intr-un castron.Pieptul de pui se face la gratar asezonat cu sare si piper,si dupa ce se raceste un pic se taie cuburi si se pune peste spanac.Rosia se spala ,se sterge de apa si se taie cuburi si se pune peste spanac.Branza de vaca se...
Salata de cruditati cu sunca si iaurt
Legumele se spala si se curata.Se rad legumele pe razatoarea cu ochiuri mari,se presara sare dupa gust si piper si se amesteca.Se adauga iaurtul,apoi sunca cubulete si se amesteca .Se lasa cateva fasii de sunca pentru decor.
Salata de varza cu rosii si castraveti
Se curata varza de foile uscate,se toaca fideluta.Castravetii si rosiile se spala .Castravetii se taie felii subtiri si rosiile feliute.Se pun toate intr-un castron,se adauga sare,otet dupa gust si se amesteca.La sfarsit se adauga uleiul de masline ,se amesteca si se lasa 5 minute sa se...
Salata Marcela
Salata se desface si se spala frunza cu frunza sub jet de apa rece. Ceapa verde se curata si se taie. Ardeiul gras se scoate cotorul si se taie fasii subtiri, rosioarele se spala si se taie in 4. Cascavalul se taie cubulete. Intr-un bol se rup frunzele de salata, se adauga ceapa verde taiata,...
Salata de chiftele cu ceapa si maioneza
Se pregatesc chiftelele: se amesteca carnea tocata cu ouale, usturoiul pisat, sare, piper dupa gust si pesmet pana se poate modela carnea. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelute mici. Intr-o cratita se pun 2 l apa, 100 ml otet, sare, boabe de piper, foi de dafin si rozmarin...
Salata de peste afumat
Fileul de hering afumat se toaca marunt cu cutitul sau se da prin blender.Se toaca marunt ceapa,se adauga piper si se freaca cu ulei pana se face o pasta.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.Sare nu punem ca fileul este sarat .
Salata de beouf 2
Carnea de la cocos se spala si se pune la fiert intr-o oala impreuna cu zarzavatul.Cand sunt fierte se toaca toate marunt.Intr-un castron se pune zarzavatul tocat,carnea tocata marunt,mazarea fiarta,cartofii fierti si taiati cubulete mici,castraveciorii taiati cubulete.Se pune sare si piper si se...
Salata Boeuf
Carnea si zarzavatul se fierbe in supa. Se toaca marunt zarzavatul fiert ,carnea se ia de pe oase si se toaca marunt. Se toaca castravetii murati. Se amesteca toate ,se adauga sare si piper dupa gust. Se face maioneza din 1 galbenus fiert si 2 galbenusuri crude. Se adauga maioneza peste...
Salata de icre de stiuca
Se pun icrele intr un castron si se freaca cu zeama de la o jumatate de lamaie cu o lingura de lemn.Se adauga uleiul in fir subtire cu grija sa nu se taie.Cand se simte mai ingrosata se adauga cate 1 lingura de apa minerala.Cand e gata se mananca cu pofta.
Salata de ciuperci si carne de curcan
Ciupercile se fierb in apa cu sare, se scurg si apoi se toaca marunt. Carnea de curcan fiarta se curata si se toaca marunt. Se amesteca ciupercile cu carnea de curcan. Se face maioneza dintr-un ou, se adauga smantana si se adauga peste compozitia de ciuperci si carne. Se potriveste de sare si...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc pe plita ,se curata de coaja si se lasa la scurs intr-o sita.Se face maioneza dintr-un galbenus de ou ,o lingurita de mustar si ulei turnat in fir subtire sa nu se taie.Ceapa se curata si se toaca marunt.Dupa ce s au scurs vinetele se toaca,se pun intr-un castron,se amesteca cu...
Salata de vinete cu dovlecei
Vinetele se coc pe plita,dovleceii se curata se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.Se curata vinetele si se pun la scurs,iar dovleceii cand sunt fierti se pun la scurs si ei.Se toaca vinetele si dovleceii ,se amesteca ,se potrivesc de sare si piper,se toaca o ceapa alba marunt si se...
Salata de rosii si castraveti
Se spala si se curata legumele,se taie felii si se pun intr-un castron.Se adauga sare,piper si se amesteca,apoi se pune otet cu tarhon dupa gust si ulei de masline si se amesteca .Se lasa sa stea cca 5 minute apoi se serveste langa omleta,carne,cartofi,orez dar se poate manca si simpla.
Salata de conopida
Conopida se rupe in buchetele ,se spala si se fierbe in apa cu sare.Cand e fiarta se scurge de apa, se paseaza,se adauga usturoiul pisat.Se face maioneza din 1 ou si ulei se adauga smantana si se pune peste conopida .Se amesteca, se potriveste de sare si piper si se da la frigider o jumatate de...
Salata de ciuperci
Ciupercile se curata de pielita,se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte se toaca marunt.Ridichile se spala si se toaca marunt,la fel si ceapa verde.Se amesteca toate.Usturoiul se piseaza si se adauga la compozitie.Se face maioneza dintr-un ou si ulei si se adauga smantana la...
Salata cu ou si telemea
Se spala salata si se rupe fasii.Ouale se pun la fiert si se fierb tari,ceapa verde se taie rondele,ridichile feliute,ardeiul se taie rondele si telemeaua cubulete.Intr-un vas se pune salata se adauga ceapa verde,ridichile,ardeiul,telemeaua,o parte din masline si un ou taiat rondele.Se presara...
Salata Primavara
Se fierb cartofii in coaja.Salata se spala si se rupe in bucatele,se pune intr-un bol,se adauga cartofii fierti si taiati cubulete,se adauga 1 rosie taiata in cuburi mai mari,castravetele taiat cubulete,ridichile taiate feliute,ceapa verde si ardeiul rosu kapia taiat feliute .Se pune sare,piper...
Salata de castraveti
Se pune continutul plicului intr-un castronel,se adauga iaurtul si se amesteca.Castravetele se curata de coaja si se da pe razatoarea cu ochiuri mari.Se scurge de apa care o lasa si se pune intr un castron,se adauga sosul si se amesteca.Se potriveste de sare,piper si se adauga marar tocat...
salata de sfecla rosie cruda
se curata sfecla si se da prin razatoarea cu ochiuri mari.Se presara sare,piper.Se adauga otet dupa gust si ulei de masline .se amesteca si se serveste simpla sau ca si salata.
Salata de ciuperci cu maioneza
ciupercile se curata si se pun la fiert.cand sunt fierte se scurg de apa si se toaca marunt .pana se racesc se face maioneza din 2 oua galbenusuri se pune smantana se adauga sare si piper si se adauga peste ciupercile tocate.