Se spala vinetele,se taie in 2 pe lungime si se scobesc lasandu-se o margine de 1,5 cm.Se presara cu sare si se lasa deoparte circa 15 min.Intre timp se pregateste umplutura.Se curata ceapa,morcovul si ardeiul gras si se spala.Intr-o tigaie se incinge ulei 2 lg,se pune ceapa tocata...
Se spala pieptul de pui si se taie in 2.Se tamponeaza cu un servetel pentru a se usca de apa. Se face cate 5 crestaturi in pieptul de pui dar nu pana jos. In fiecare crestatura se pune 1 felie de mozarella, o felie de rosie si o frunza de busuioc. Se pun in tava pieptii de pui, se stropesc...
Se spala si se curata pulpele de pui.Intr-un castron se amesteca iaurtul cu condimentul 7 spices,sare si piper si 10 ml ulei .Se pun pulpele in amestecul de iaurt si se dau la frigider 3-4 ore la marinat.Dupa ce a trecut timpul se scoate castronul din frigider.Se pune restul de ulei in ceaun ,se...
Chiftelele se pregatesc conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html.Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pregateste sosul marinat. Se curata ceapa si cateii de usturoi, se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Intr-o...
Se spala carnea de pui si se taie cubulete.Intr-o tigaie adanca,eu am folosit wok de ceramica ,se pune uleiul de masline ,se lasa sa se incinga si se pune carnea de pui care se lasa sa se rumeneasca.Ceapa si usturoiul se curata,se spala si se taie marunt.Se adauga peste pui si se amesteca.Se...
Se spala carnea de pui si se da jos pielita de pe pulpe, pieptul se taie cubulete. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se presara putin sofran si apoi se pune carnea de pui la prajit. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca feliute subtiri. Se adauga peste carne cand aceasta s-a albit putin....
Se ia muschiuletul se taie in 3 lasand la un capat netaiat si apoi se impleteste.
Se condimenteaza si se stropeste cu ulei.
Se asaza in tava,se mai pune putin ulei si apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit circa 45-50 de minute.
Cand este gata se...
Aripioarele de pui se spala si se pun la fiert si se ia spuma care se formeaza. Cand sunt fierte se strecoara supa si aripioarele se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc intr-o tigaie cu ulei.
Se curata si se spala zarzavatul. Intr-o cratita se pune ulei si se pune pe foc .Se adauga...
Se curata si se spala legumele. Costita se spala si ea. Ceapa se toaca cubulete, morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si ardeiul kapia se toaca cuburi. Costita se pune intr-o oala cu apa la fiert si se ia spuma care se formeaza.
Intr-o cratita sau o tigaie inalta se pune uleiul...
Pieptul de pui se toaca si se pune intr-un castron. Ceapa se curata si se spala, apoi se toaca marunt si se caleste in 2 lg de ulei. Cand este calita se pune peste ceapa pasta de rosii si condimentul pentru carne tocata, apoi se amesteca bine. Peste carnea tocata se adauga ceapa prajita cu...
Prepelitele se spala si se condimenteaza cu condimente de pui.Legumele se curata si se spala. Fasolea galbena se curata de capete si se spala.Ceapa se taie felii mai grosute,ardeii se taie fasii,dovlecelul rondele,morcovii fasii mai grosute,rosiile felii.Se pun intr-o punga pentru friptura in...
Se spala carnea de iepure.Ardeii copti se curata de cotor si de seminte.In drycooker se pune 1 lgt de ulei de masline si se lasa sa se incinga,apoi se adauga ardeii copti taiati fasii.Carnea de iepure se presara cu sare,piper si rozmarin si se pune in tigaie.Se adauga apa apoi se acopera cu...
Carnea de iepure se spala si se taie in bucati potrivite.Ceapa ,morcovul se curata si se spala ,ardeiul rosu se spala si se curata de cotor.Se toaca ceapa marunt,morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari,iar ardeiul rosu se taie cubulete mici.
Intr-o tigaie se pun cele 2 lg de ulei,se lasa...
Pieptul de pui se taie si se bate pentru snitele. Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce. Se bat 2 oua si se condimenteaza cu un pic de sare. Tofu se scurge bine de apa si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca tofu cu boia dulce si cu boia iute.
Se ia felia de piept de...
Se taie pulpa de porc felii,si carnatul in bucati potrivite.Intr-o tava de yena se aseaza carnea si carnatii,se presara condiment de porc ,frunzele de dafin si usturoiul taiat feliute subtiri.Se pune o cana de apa,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mediu circa 1 ora.Dupa 1...
Intr-o tigaie se incinge 2 lg de ulei de masline ,se pun pulpele de pui fara piele si se lasa sa se inabuse putin,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt.Se adauga condimentele:scortisoara,ghimbirul,sare,piper,curcuma si sofranul,si se lasa sa se inabuse putin.Dupa 5 minute se...
Se spala pulpele de pui si se curata de eventuale pene.Se spala rosiile si se taie felii.Varza se toaca.Mararul verde se spala si se toaca marunt.Intr-o tava de yena se pune varza ,se da cu sare si piper,peste varza se pun rosiile care se dau cu sare si piper si apoi marar verde tocat.Peste se...
Pieptul de pui se taie felii care se pot bate cu ciocanul de snitele.Se bat feliile de piept de pui si se condimenteaza cu sare si piper.Intre timp se curata dovlecelul,se feliaza si se frige pe gratar.Branzica miez de lapte se feliaza si ea,iar frunzele de patrunjel se toaca marunt.
Pe...
Se spala rasolul de vitel si se pune la fiert si se lasa vreo 3-4 ore la foc mic pana ce se desprinde carnea de pe os.Se ia spuma.Cand este aproape fiert se pune ceapa intreaga,morcovul curatat,spalat si taiat in 4,pastarnacul si patrunjelul curatate,spalate si taiate in 2,telina curatata,spalata...
Puiul se spala si se lasa sa se scurga.Se da cu sare si piper.Usturoiul se curata si se pune in interiorul puiului.Lamaia se curata de coaja si se pune coaja in interior si la incheieturile puiului.Se spala cimbrul si tarhonul si se pune pe pui.Intr-o punga de cuptor se baga puiul se pune si...
Se spala dovlecelul,conopida si ardeii.Se taie bastonase dovlecelul si ardeii.Iepurele se condimenteaza cu sare,piper,salvie,cimbru si rozmarin.Intr-o tava se pune punga de copt ,se aseaza fasolea verde,ardeii,dovlecelul si conopida.Se presara un pic de sare si piper.Se pune peste ele bucatile de...
Se curata ceapa,morcovul si se spala.Ardeiul se curata de cotor si se spala,rosia se spala.Intr-o cratita se pune uleiul la incins,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasca.Cand ceapa e sticloasa se pune ardeiul gras taiat cubulete mici ,se amesteca si apoi se adauga morcovul dat pe...
Se pregateste costita de porc: se spala carnea ,se condimenyeaza si se pune intr-o tigaie,se adauga apa si se pune pe foc sa fiarba innabusit .
Se pregateste orezul:Se curata legumele si se spala.Intr-o cratita se incinge ulei.Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit.Se adauga ardeiul...
Pieptul de pui se da prin masina de tocat carne.# cepe verzi se curata,se toaca marunt.Se incinge uleiul intr-o tigaie ,se pune ceapa ,se inabusa si se adauga ficatul de pui.Se inabusa impreuna cu ceapa,se adauga sare si piper,apoi se marunteste cu o furculita asa incat sa mai ramana si intreg.Se...
Se pregateste rulada: caisele se toaca marunt,se pun intr-un castronel,se pune salvie si se amesteca.Pieptul de pui se taie evantai si se umple cu amestecul de caise si salvie.Se ruleaza ,se asezoneaza cu sare si piper si se infasoara in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.Se...
Se taie pieptul de pui si se bate cu ciocanul de snitele.Se condimenteaza cu piper si salvie ,apoi se pune sos pesto .Se ruleaza,se prinde cu scobitori sau cu ata si se pune in tava.Se adauga apa si ulei ,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 40 de minute la foc mediu spre...
Carnea de porc se spala ,se taie cuburi si se pune la fiert.Se ia spuma ce se formeaza. Cand este fiarta carnea se scoate din apa.Legumele se curata si se toaca.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se pun legumele la calit ,inclusiv rosiile.Se pune apa in care a fiert carnea cat sa le...
Se curata legumele.Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei,se adauga ardeiul tocat si morcovul razalit.Se calesc toate.Se adauga maruntaiele de gaina si se pune apa sa fiarba inabusit.
Cand sunt fierte se adauga sare,piper si pasta de rosii si se mai da un clocot. Se face pireul...
Pulpele se spala si se lasa sa se scurga un pic pe un servet.Curatam ceapa,morcovii si ardeii kapia de cotoare.Taiem ceapa pestisori,morcovii rondele,ardeii betigase si rosiile felii.Intr-o tava de yena punem uleiul asezam in straturi legumele astfel: ceapa alba,ceapa rosie,morcovii.ardeiul kapia...
Pulpele se spala si se curata de piele.Intr-o tava se pune hartie de copt si se pune un strat de sare mare de muraturi cam de 1 cm .Se aseaza pulpele pe sare si se condimenteaza cu condimentele de pui,piper si condimentul italia.Se da la cuptor pana sunt gata .Se servesc calde .
Vinete umplute
Se spala vinetele,se taie in 2 pe lungime si se scobesc lasandu-se o margine de 1,5 cm.Se presara cu sare si se lasa deoparte circa 15 min.Intre timp se pregateste umplutura.Se curata ceapa,morcovul si ardeiul gras si se spala.Intr-o tigaie se incinge ulei 2 lg,se pune ceapa tocata...
Piept de pui cu mozarella si rosii
Se spala pieptul de pui si se taie in 2.Se tamponeaza cu un servetel pentru a se usca de apa. Se face cate 5 crestaturi in pieptul de pui dar nu pana jos. In fiecare crestatura se pune 1 felie de mozarella, o felie de rosie si o frunza de busuioc. Se pun in tava pieptii de pui, se stropesc...
Pulpe de pui marinate in iaurt la ceaun
Se spala si se curata pulpele de pui.Intr-un castron se amesteca iaurtul cu condimentul 7 spices,sare si piper si 10 ml ulei .Se pun pulpele in amestecul de iaurt si se dau la frigider 3-4 ore la marinat.Dupa ce a trecut timpul se scoate castronul din frigider.Se pune restul de ulei in ceaun ,se...
Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat
Chiftelele se pregatesc conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html.Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pregateste sosul marinat. Se curata ceapa si cateii de usturoi, se toaca marunt ceapa si usturoiul. Intr-o...
Tajina de pui tunisiana
Se spala carnea de pui si se taie cubulete.Intr-o tigaie adanca,eu am folosit wok de ceramica ,se pune uleiul de masline ,se lasa sa se incinga si se pune carnea de pui care se lasa sa se rumeneasca.Ceapa si usturoiul se curata,se spala si se taie marunt.Se adauga peste pui si se amesteca.Se...
Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana
Se spala carnea de pui si se da jos pielita de pe pulpe, pieptul se taie cubulete. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se presara putin sofran si apoi se pune carnea de pui la prajit. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca feliute subtiri. Se adauga peste carne cand aceasta s-a albit putin....
Muschiulet de porc impletit la cuptor
Se ia muschiuletul se taie in 3 lasand la un capat netaiat si apoi se impleteste. Se condimenteaza si se stropeste cu ulei. Se asaza in tava,se mai pune putin ulei si apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit circa 45-50 de minute. Cand este gata se...
Pilaf de orez cu aripi de pui prajite
Aripioarele de pui se spala si se pun la fiert si se ia spuma care se formeaza. Cand sunt fierte se strecoara supa si aripioarele se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc intr-o tigaie cu ulei. Se curata si se spala zarzavatul. Intr-o cratita se pune ulei si se pune pe foc .Se adauga...
Mancare de mazare cu costita de porc
Se curata si se spala legumele. Costita se spala si ea. Ceapa se toaca cubulete, morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si ardeiul kapia se toaca cuburi. Costita se pune intr-o oala cu apa la fiert si se ia spuma care se formeaza. Intr-o cratita sau o tigaie inalta se pune uleiul...
Sarmale de pui in frunze de vita de vie
Pieptul de pui se toaca si se pune intr-un castron. Ceapa se curata si se spala, apoi se toaca marunt si se caleste in 2 lg de ulei. Cand este calita se pune peste ceapa pasta de rosii si condimentul pentru carne tocata, apoi se amesteca bine. Peste carnea tocata se adauga ceapa prajita cu...
Prepelite cu legume la cuptor
Prepelitele se spala si se condimenteaza cu condimente de pui.Legumele se curata si se spala. Fasolea galbena se curata de capete si se spala.Ceapa se taie felii mai grosute,ardeii se taie fasii,dovlecelul rondele,morcovii fasii mai grosute,rosiile felii.Se pun intr-o punga pentru friptura in...
Friptura de iepure cu ardei copti la drycooker
Se spala carnea de iepure.Ardeii copti se curata de cotor si de seminte.In drycooker se pune 1 lgt de ulei de masline si se lasa sa se incinga,apoi se adauga ardeii copti taiati fasii.Carnea de iepure se presara cu sare,piper si rozmarin si se pune in tigaie.Se adauga apa apoi se acopera cu...
Tocana de iepure
Carnea de iepure se spala si se taie in bucati potrivite.Ceapa ,morcovul se curata si se spala ,ardeiul rosu se spala si se curata de cotor.Se toaca ceapa marunt,morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari,iar ardeiul rosu se taie cubulete mici. Intr-o tigaie se pun cele 2 lg de ulei,se lasa...
Snitel de pui in crusta de tofu
Pieptul de pui se taie si se bate pentru snitele. Se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce. Se bat 2 oua si se condimenteaza cu un pic de sare. Tofu se scurge bine de apa si se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca tofu cu boia dulce si cu boia iute. Se ia felia de piept de...
Friptura de pulpa de porc si carnati cu vin alb
Se taie pulpa de porc felii,si carnatul in bucati potrivite.Intr-o tava de yena se aseaza carnea si carnatii,se presara condiment de porc ,frunzele de dafin si usturoiul taiat feliute subtiri.Se pune o cana de apa,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mediu circa 1 ora.Dupa 1...
Pui cu miere si smochine
Intr-o tigaie se incinge 2 lg de ulei de masline ,se pun pulpele de pui fara piele si se lasa sa se inabuse putin,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt.Se adauga condimentele:scortisoara,ghimbirul,sare,piper,curcuma si sofranul,si se lasa sa se inabuse putin.Dupa 5 minute se...
Pulpe de pui cu varza la cuptor
Se spala pulpele de pui si se curata de eventuale pene.Se spala rosiile si se taie felii.Varza se toaca.Mararul verde se spala si se toaca marunt.Intr-o tava de yena se pune varza ,se da cu sare si piper,peste varza se pun rosiile care se dau cu sare si piper si apoi marar verde tocat.Peste se...
Rulouri de pui cu dovlecei
Pieptul de pui se taie felii care se pot bate cu ciocanul de snitele.Se bat feliile de piept de pui si se condimenteaza cu sare si piper.Intre timp se curata dovlecelul,se feliaza si se frige pe gratar.Branzica miez de lapte se feliaza si ea,iar frunzele de patrunjel se toaca marunt. Pe...
Racituri de vitel
Se spala rasolul de vitel si se pune la fiert si se lasa vreo 3-4 ore la foc mic pana ce se desprinde carnea de pe os.Se ia spuma.Cand este aproape fiert se pune ceapa intreaga,morcovul curatat,spalat si taiat in 4,pastarnacul si patrunjelul curatate,spalate si taiate in 2,telina curatata,spalata...
Pui cu cimbru si tarhon
Puiul se spala si se lasa sa se scurga.Se da cu sare si piper.Usturoiul se curata si se pune in interiorul puiului.Lamaia se curata de coaja si se pune coaja in interior si la incheieturile puiului.Se spala cimbrul si tarhonul si se pune pe pui.Intr-o punga de cuptor se baga puiul se pune si...
Friptura de iepure cu legume la cuptor
Se spala dovlecelul,conopida si ardeii.Se taie bastonase dovlecelul si ardeii.Iepurele se condimenteaza cu sare,piper,salvie,cimbru si rozmarin.Intr-o tava se pune punga de copt ,se aseaza fasolea verde,ardeii,dovlecelul si conopida.Se presara un pic de sare si piper.Se pune peste ele bucatile de...
Pilaf de orez cu pulpa de porc
Se curata ceapa,morcovul si se spala.Ardeiul se curata de cotor si se spala,rosia se spala.Intr-o cratita se pune uleiul la incins,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa sa se caleasca.Cand ceapa e sticloasa se pune ardeiul gras taiat cubulete mici ,se amesteca si apoi se adauga morcovul dat pe...
Orez integral cu costita de porc
Se pregateste costita de porc: se spala carnea ,se condimenyeaza si se pune intr-o tigaie,se adauga apa si se pune pe foc sa fiarba innabusit . Se pregateste orezul:Se curata legumele si se spala.Intr-o cratita se incinge ulei.Ceapa curatata si tocata marunt se pune la calit.Se adauga ardeiul...
Drob de pui
Pieptul de pui se da prin masina de tocat carne.# cepe verzi se curata,se toaca marunt.Se incinge uleiul intr-o tigaie ,se pune ceapa ,se inabusa si se adauga ficatul de pui.Se inabusa impreuna cu ceapa,se adauga sare si piper,apoi se marunteste cu o furculita asa incat sa mai ramana si intreg.Se...
Rulada de pui umpluta cu caise si salvie si sos de merisoare
Se pregateste rulada: caisele se toaca marunt,se pun intr-un castronel,se pune salvie si se amesteca.Pieptul de pui se taie evantai si se umple cu amestecul de caise si salvie.Se ruleaza ,se asezoneaza cu sare si piper si se infasoara in folie de plastic si se da la frigider 30 de minute.Se...
Piept de pui umplut cu sos pesto si salvie
Se taie pieptul de pui si se bate cu ciocanul de snitele.Se condimenteaza cu piper si salvie ,apoi se pune sos pesto .Se ruleaza,se prinde cu scobitori sau cu ata si se pune in tava.Se adauga apa si ulei ,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor 40 de minute la foc mediu spre...
Carne de porc in sos de legume
Carnea de porc se spala ,se taie cuburi si se pune la fiert.Se ia spuma ce se formeaza. Cand este fiarta carnea se scoate din apa.Legumele se curata si se toaca.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se pun legumele la calit ,inclusiv rosiile.Se pune apa in care a fiert carnea cat sa le...
Tocana de maruntaie de pui cu cartofi pireu
Se curata legumele.Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei,se adauga ardeiul tocat si morcovul razalit.Se calesc toate.Se adauga maruntaiele de gaina si se pune apa sa fiarba inabusit. Cand sunt fierte se adauga sare,piper si pasta de rosii si se mai da un clocot. Se face pireul...
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Pulpele se spala si se lasa sa se scurga un pic pe un servet.Curatam ceapa,morcovii si ardeii kapia de cotoare.Taiem ceapa pestisori,morcovii rondele,ardeii betigase si rosiile felii.Intr-o tava de yena punem uleiul asezam in straturi legumele astfel: ceapa alba,ceapa rosie,morcovii.ardeiul kapia...
Pulpe de pui pe sare
Pulpele se spala si se curata de piele.Intr-o tava se pune hartie de copt si se pune un strat de sare mare de muraturi cam de 1 cm .Se aseaza pulpele pe sare si se condimenteaza cu condimentele de pui,piper si condimentul italia.Se da la cuptor pana sunt gata .Se servesc calde .