Blogosfera culinara

Annatto – colorant gastronomic

Postat pe: Gourmandine Data: 15.08.2023

Annatto este folosita, mai ales, ca aromatizant si colorant in bucatariile din America. Semintele...articol complet

Sardine picante

Postat pe: Adi Hadean Data: 14.08.2023

Ce ar fi o vacanţă la mare fără o porţie de sardine? Proaspete sau la conservă sardinele...articol complet

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 12.08.2023

 Astazi vin cu o noua reteta la care am folosit dovlecei. Este un cordon bleu, la care am...articol complet

Tort cu foi din bezea albă, frișcă naturală, fructe și cremă de lămâie (lemon curd)

Postat pe: Savori urbane Data: 11.08.2023

Tort cu foi din bezea albă, frișcă naturală, fructe și cremă...articol complet

Paste alla Amatriciana

Postat pe: Adi Hadean Data: 09.08.2023

Când vine vorba despre picant, iute cum vreți să-i spuneți, sunt un mare fan. Aș pune ardei...articol complet

Chifteluțe marinate și piure de cartofi

Postat pe: Adi Hadean Data: 07.08.2023

Încep rețeta de astăzi cu puțină melancolie.. chiar îmi este dor de prânzul de duminică...articol complet

Foi rotunde din bezea albă (elvețiană) – rețeta de foi crocante din albușuri

Postat pe: Savori urbane Data: 06.08.2023

Foi rotunde din bezea albă elvețiană – rețeta de foi crocante din...articol complet

Asmățuiul și preparatele de bucătărie – Breviar culinar

Postat pe: Gourmandine Data: 04.08.2023

Asmătuiul este un condiment înrudit cu pătrunjelul şi morcovul, care se foloseşte. atât în...articol complet

Sărmăluțe cu orez sau dolmades

Postat pe: Adi Hadean Data: 04.08.2023

Prânzul de duminică pentru mine înseamnă de cele mai multe ori un prânz rapid, deoarece...articol complet

Muschiulet la tigaie

Postat pe: Sa gatim impreuna Data: 03.08.2023

 Astăzi gătim simplu, rapid dar super delicios!Mușchiuleț de porc la tigaie cu legume...articol complet

Gyros cu pui

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 03.08.2023

 Daca nu mergem in Grecia, aducem Grecia acasa, nu? In aceste zile ni s-a facut pofta de ceva...articol complet

Prânzul de duminică – împreună la masă

Postat pe: Adi Hadean Data: 02.08.2023

Unul dintre cele mai frumoase obiceiuri este masa de duminică, în familie şi dacă mai avem...articol complet

Anghinarea în gastronomie – Breviar culinar

Postat pe: Gourmandine Data: 01.08.2023

Anghinarea poate fi consumată în stare proaspătă sau în mâncărurile preparate. Din...articol complet

Pui cu legume în stil chinezesc

Postat pe: Adi Hadean Data: 30.07.2023

            De un lucru suntem siguri, chinezii sunt rapizi și se pricep în orice domeniu...articol complet

Franzelă umplută cu pastă de ton, ardei copți și măsline – aperitiv din felii de pâine, corn sau baghetă

Postat pe: Savori urbane Data: 29.07.2023

Franzelă umplută cu pastă de ton, ardei copți și măsline...articol complet

Pui curry – Zdravăn Moldovenesc Familia Safir

Postat pe: Adi Hadean Data: 28.07.2023

  Dragilor, bine v-am găsit la un nou episod Farfurii Curate, episod în care încercăm...articol complet

Cheesecake cu cocos si zmeura fara coacere

Postat pe: Rocsy in bucatarie Data: 28.07.2023

 Vara, cheesecake-urile fara coacere sunt la mare cautare, cel putin pe mine, ma scot des din...articol complet

Pastă de ton cu ceapă și ardei copt – rețeta de pastă de pește aperitiv în stil mediteraneean

Postat pe: Savori urbane Data: 27.07.2023

Pastă de ton cu ceapă și ardei copt – rețeta de pastă de...articol complet

Orzo sau mini paste cu lămâie și feta

Postat pe: Adi Hadean Data: 27.07.2023

Ador temele în care suntem provocate să facem anumite preparate cu un număr de ingrediente sau...articol complet

Chili con carne cu porumb, brânză Cheddar și nachos sau tortilla chips

Postat pe: Savori urbane Data: 25.07.2023

Chili con carne cu porumb, brânză Cheddar și nachos sau tortilla chips. Cum se...articol complet