Retete fara secrete
Numa’ așa, de poftă
Data:06.04.2011Sunt destul de dus. Și de plecat. N-am vreme să scriu. Da’ să vă dau câteva poze,... articol complet
Miel marinat, porc (un pic) condimentat
Data:05.04.2011Nici n-am intrat bine în Aprilie că mă înghiontește ideea unui 1 Mai în jurul grillului.... articol complet
Mere caramelizate
Data:04.04.2011Ieri am făcut un desert de final de masă cu grătare (vine și povestea asta în curând). Nu... articol complet
În oala sub presiune
Data:01.04.2011Apropo de presiune, intervin cu un update ca să vă anunț că am postat la Chinezu despre... articol complet
Friptură cu legume și ciuperci
Data:31.03.2011Ieri am avut musafiri. Am încropit ceva de mâncare, să-mi revin. Nu că n-aș fi făcut... articol complet
Înapoi la ’90 – povestea merge mai departe
Data:30.03.2011Dacă intrați aici destul de des, știți care-i povestea mea cu slăbitul. Dacă nu intrați,... articol complet
Iepure cu vin, legume și civet
Data:30.03.2011Charente e un mare domeniu de vânătoare, împărțit în multe domenii mai mici. Ai senzația... articol complet
Despre cum mănâncă francezii
Data:29.03.2011Am avut ocazia de a studia puțin felul în care mănâncă francezii pe care i-am cunoscut în... articol complet
Mars en Braconne, masa de închidere
Data:28.03.2011Pe 26 Martie s-a încheiat festivalul Mars en Braconne, la care a participat onor echipa Niște... articol complet
Angoulême
Data:27.03.2011Între Bordeaux și Poitiers (la 106 km de Bordeaux) se află Angouleme, capitala regiunii... articol complet
Omletă cu trufe și sparanghel
Data:25.03.2011Mai țineți minte povestea porcului Nini, cel care găsește trufe? Ei bine, în seara zilei cu... articol complet
Ce face țăranu’ când vede oceanu’
Data:24.03.2011În prima săptămână franceză a trupei Niște țărani, am fost duși la mare. La cea mare,... articol complet
De la capra brună vine brânza bună
Data:24.03.2011Sunt mare fan al brânzei din lapte de capră. Încă n-am întâlnit sortiment care să nu-mi... articol complet
Locul din care vin bucătarii
Data:23.03.2011Mi-am petrecut mare parte a zilei de ieri într-una dintre bucătăriile școală ale liceului... articol complet
Specialități franțuzești
Data:22.03.2011Ce vă voi arăta mai jos ar putea fi mic dejun (la noi, pentru că francezii nu se omoară după... articol complet
Mic dejun
Data:21.03.2011În zona în care se desfășoară festivalul la care particip, nu am văzut decât foarte... articol complet
Paste pentru Niște țărani
Data:19.03.2011Pentru că ne era tuturor dor de Roma natală, ieri am făcut paste. Și pentru că suntem mulți... articol complet
La Grange Du Bois – cognac de la 1700
Data:17.03.2011Am vrut să văd o distilerie mică de cognac, un producător independent. Dorința mi s-a... articol complet
O poveste despre Cognac
Data:16.03.2011Ieri am fost la Jarnac, localitatea natală a fostului Președinte francez Francois Mitterand... articol complet
Despre stridii
Data:15.03.2011Ieri am fost în Ronce les Bains, în La Tremblade, pe țărmul Atlanticului. Aici am mâncat... articol complet